Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baidarininkai Dubysos pakrantėje turės kur prisiglausti

Dubysos upe sezono metu praplaukia apie 5000 poilsiautojų. Tai vienas populiariausių baidarininkų maršrutų Lietuvoje, tačiau tik šiemet čia pagaliau išvysite tvarkingas stovyklavietes, pritaikytas turistų poreikiams.
Padubysio miške įkurtoje stovyklavietėje yra viskas ko reikia poilsiautojo patogumui.
Padubysio miške įkurtoje stovyklavietėje yra viskas ko reikia poilsiautojo patogumui. / M.Vadišio nuotr.

Kiekvienais metais didėjant turistų ir poilsiautojų skaičiui, Raseinių ir Kelmės rajonų vadovai pasitelkė

Raseinių savivaldybės atstovas E. Alijauskas džiaugiasi, kad ES lėšų dėka, galima sutvarkyti Dubysos krantus.
Raseinių savivaldybės atstovas E. Alijauskas džiaugiasi, kad ES lėšų dėka, galima sutvarkyti Dubysos krantus.

Europos Sąjungos struktūrinę paramą ir pradėjo tvarkyti Dubysos krantus. Jau šią vasarą baidarėmis pasiekęs Padubysio piliakalnio krantus kiekvienas iš mūsų gali mėgautis pavėsinėmis, vaikų žaidimo aikštelėmis, sutvarkytu upės krantu. Taip pat yra informacinis stendas ir tualetai su dušais bei karštu vandeniu.

Dubysos pakrančių tvarkymą organizuojančios Raseinių savivaldybės atstovas Egidijus Alijauskas pasidžiaugė, kad gavus daugiau nei 1 mln. litų ES paramos, pavyko atvykstančių baidarininkų poilsį  padaryti dar kokybiškesnį, o „laukinį turizmą“, keičia civilizuoti poilsio būdai. „Stovyklavietėje surenkamos šiukšlės, upės krantai sutvarkyti taip, kad atvykstantys turistai juos kuo mažiau ardytų. Yra specialios laužavietės, daugelyje aplinkinių poilsiaviečių įrengtos ir sporto aikštelės“,- nuveiktus darbus vardijo E. Alijauskas.

Patogiai įrengtas tualetas su dušu ir karštu vandeniu vakare užrakinamas nuo lankytojų.
Patogiai įrengtas tualetas su dušu ir karštu vandeniu vakare užrakinamas nuo lankytojų.

Tokios poilsio vietos reikalingumą liudiją ir lankytojų gausa. Trečiadienio vakarą užsukus į Padubysio stovyklavietę, automobilių stovėjimo aikštelėje pilna mašinų, pavėsinės „užsėstos“ žmonių. „Čia atvyksta ne tik baidarininkai iš visos Lietuvos, tačiau ir Raseinių rajono gyventojai. Tokių vietų mūsų rajone iki šiol tikrai trūko“,- prasitarė savivaldybės atstovas.

Anot savivaldybės darbuotojo, naujose stovyklavietėse nepasitaikė nemalonių incidentų, o įrengtais patogumais lietuvaičiai po truputį mokosi naudotis kultūringai.

Tiesa, stovyklaviečių prižiūrėtojams kai kur reiktų ir pasitempti. Po septintos valandos vakaro gražus, patogus ir šilto vandens dušą turintis tualetas užrakinamas, tad vėliau iš baidarių žygio atplaukę žmonės ir vėl turi ieškoti krūmų gamtiniams reikalams atlikti. „Per daug gerai viskas jame įrengta, kad galėtume palikti tualetą atvirą visą parą“,- dėl napatogumų apgailestavo E. Alijauskas.

Visgi šią vasarą galite kur kas drąsiau plaukti Dubysa ir nebijoti, kad iki vakaro pakeliui neišvysite nė vienos poilsiavietės. Regiono parko teritorijoje nuo Maironių iki Ariogalos galima suskaičiuoti apie dešimt didesnių ar mažesnių poilsio vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius