Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baimė – geismo žudikė

Sveika, Ramune. Draugaujame su vaikinu apie keturis mėnesius. Neseniai pradėjome seksualinius santykius. Viskas iš pradžių būna puiku – bučiniai, glamonės..., bet vaikinui tik priartėjus prie reikalo – dingsta erekcija. Bandėme dar kelis kartus – vėl tas pats. Jis sako, kad buvo pervargęs, kad jam iš pradžių tik taip būna, o po to viskas susinormalizuoja. Gal aš jo netraukiu? O gal jis impotentas ir taip bus visada? Su impotentu vyru gyventi aš nesugebėčiau. Šiaip mes sutariame labai gerai. Gal galite ką patarti? Elona.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Sveika, Elona. Ko gera, tavo draugui kiša koją kažkokios jo neišspręstos psichologinės problemos. Jei vaikinui erekcija susilpnėja tik reikiamu momentu, vadinasi erekcija prieš tai yra normali, todėl jos sutrikimo priežastys greičiausiai yra ne fizinės, o psichologinės. O šių gali būti pačių įvairiausių. Gal jam kaip tik trukdo per stipri trauka, baimė, kad jis gali tavęs nepatenkinti, nuvilti. Kaip paaiškėjo, tavo vaikinui taip atsitinka ne pirmą kartą, ir jei su prieš tai buvusiomis draugėmis buvo tas pats, tu, ko gero, teisi, dėl ko jis tiek ilgai vengė intymių santykių.
 
Manau, tavo vaikinas turėtų be galo kompleksuoti dėl savo bėdos ir jausti siaubingą gėdą prieš tave. Žinoma, kad jo pasiteisinimai nuovargiu, neišsimiegojimu yra gynyba. Įsivaizduok, kokį nerimą, baimę, gėdą jis jaučia, kai nepasiseka jau kelintą kartą. Tuo tarpu baimė ir geismas yra visiškai nesuderinami: kad galėtum atlikti lytinį aktą, turi būti atsipalaidavęs. Žmonėms, kurie turi erekcijos problemų, labai sunku reikšti savo jausmus, pasiduoti impulsui ir apskritai jie būna labai suvaržyti.
 
Dažnai jiems būdingas griežtas jausmų kontroliavimas, kuris trukdo prasiveržti ir aistrai. Kontrolė paprastai yra susijusi su tam tikra žmogaus patirtimi, kuri įtvirtina požiūrį, kad atskleisti jausmus yra pavojinga arba negražu, gėda. Kita priežastis – emocinio artumo, intymumo baimė. Šiuo atveju lytinis aktas neretai yra sėkmingas su mažai pažįstamomis partnerėmis. Kai partnerė yra artima, gali iškilti įvairūs emociniai konfliktai, užsimezgę dar vaikystėje (neretai su motina).

Tu gali padėti savo draugui

Jūs abu turėtumėte kurį laiką nureikšminti lytinio akto. Tiesiog džiaukitės prisilietimais, glamonėmis, bučiniais, net sąmoningai galite vengti paties lytinio akto. Tai psichologijoje vadinama  paradoksaliąja intencija, kai pasitelkiamas humoras, įgalinantis išsivaduoti iš problemos „reikšmingumo“. (Baimės kamuojamas žmogus, anot V.Franklio, patiria didžiulį gydomąjį poveikį pamėginęs panorėti to, ko labiausiai bijo. Šitaip baimė galiausiai netenka peno).

Tai turėtų padėti vaikinui atsipalaiduoti, sumažinti iniciatyvos baimę, kurią paprastai jaučia erekcijos problemų turintys vyrai. Svarbiausia, kad tu pati nepanikuotum ir parodytum draugui, kad nesėkmė tavęs negąsdina. Jis turi pamatyti, kad tu tiki, jog jums anksčiau ar vėliau pavyks. Tikėjimas persiduoda ir kitam žmogui. Galų gale jūs galite patenkinkite vienas kitą kitais būdais.

Kita vertus, nereiktų apsimetinėti, kad problemos iš viso nėra ir leisti draugui išsisukinėti, kad tai tik pervargimas ir pan. Manau, tu taktiškai gali pasiūlyti jam kartu apsilankyti pas seksologą. Jei tu ieškai rimto gyvenimo draugo, tuomet turi nebijoti ir pasistengti dėl šio ryšio (seksualinio taip pat). Jei tu abejosi ar galvosi, kad nieko gero nebus, kad su impotentu tu neišgyvensi – geriau palik jį iš karto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius