Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltic Pride“ atidarymas Norvegijos ambasadoje: tarp svečių – žinomi visuomenės veikėjai

Šiais metais Vilniuje ketvirtą kartą organizuojamas didžiausias LGBT bendruomenės renginys „Baltic Pride“, kurio kulminacija taps šeštadienį Gedimino prospekte vyksiančios eitynės „Už lygybę!“. Ketvirtadienio vakarą „Baltic Pride“ oficialiai atidarytas Norvegijos ambasadoje. Į renginį susirinko būrys LGBT bendruomenės atstovų ir juos palaikančių žmonių.
Tomas Vytautas Raskevičius, Algirdas Sysas, Marija Aušrinė Pavilionienė, Faina Kukliansky, Karstenas Klepsvikas
Tomas Vytautas Raskevičius, Algirdas Sysas, Marija Aušrinė Pavilionienė, Faina Kukliansky, Karstenas Klepsvikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tarp „Baltic Pride“ atidarymo svečių buvo galima išvysti politikus Tomą Vytautą Raskevičių, Algirdą Sysą, Mariją Aušrinę Pavilionienę, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkę Fainą Kukliansky, Norvegijos ambasadorių Karsteną Klepsviką su žmona, Švedijos ambasadorę Maria Christina Lundqvis.

„Baltic Pride“ atidarymo akimirkos – galerijoje:

Birželio 4-9 d. „Pride namai“

„Baltic Pride“ 2019 programa startavo birželio 4 dieną. „Paviljone“ įvyko oficialus LGBT bendruomenės erdvės „Pride namai“ atidarymas, kurio metu pristatyta „Baltic Pride“ meninė paroda „Kai nematoma tampa matoma“ bei įvyko Vitalijaus Špokaičio muzikinis pasirodymas. „Pride namai“ ir „Baltic Pride“ informacijos centras veiks birželio 4–9 dieną. Čia bus galima pasiimti nemokamą „Baltic Pride“ žurnalo kopiją, gauti informacijos apie visus festivalio renginius bei įsigyti festivalio suvenyrų.

Birželio 7 d. „Pasididžiavimo balsai“

Birželio 7 dieną 18.00 val. Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL „Baltic Pride“ 2019 festivalio rėmėjus ir draugus pakvies kartu švęsti įvairovę ir lygybę išskirtinėje „Pasididžiavimo balsų“ šventėje Lietuvos rusų dramos teatre.

Šis renginys suteiks unikalią galimybę išgirsti LGBT bendruomenės narių Lordo Michaelo Cashmano (Jungtinė Karalystė), Jeanette Solstad Remø (Norvegija) ir Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkės pavaduotojos Marijos Golubevos istorijas bei stebėti kerintį ir rafinuotą pasirodymą su Europos drag scenas užkariavusiomis divomis La Diva Live (Prancūzija), Sharonne (Ispanija) ir Catherine d’Oex (Šveicarija).

Vakaro pradžioje, kol raudonuoju kilimu žengs Lietuvos įžymybės, svečius į Rusų dramos teatrą savo muzika kvies elektroninės muzikos kūrėjas iš Izraelio DJ Daniel Mariuma. Jo muzika – tai originalus elektronikos, pop, RNB, disko ir kitų žanrų mišinys.

LGL nuotr./La Diva Live
LGL nuotr./La Diva Live

2016 metų „Pasididžiavimo balsų“ scenoje šokusios B ir B atlikėjos kiekvienu savo pasirodymu mėgina išprovokuoti ir atspindėti jas supančią aplinką bei megzti su ja unikalų dialogą. Nuo raudonojo kilimo iki scenos bei žiūrovo kėdės B ir B taps mūsų vakaro vedlėmis.

Dalyvavimas renginyje tik su pakvietimais.

Birželio 8 d. „Baltic Pride“ 2019 eitynės „Už lygybę!“ ir Pride Parko gatvės šventė

Eitynės „Už lygybę!“ yra ne tik renginys, kuriame švenčiame tai, kuo esame, bet ir protestas, kuriuo reikalaujame lygių teisių LGBT bendruomenės nariams. Šiais metais eitynės „Už lygybę!“ vyks Vilniuje. Praėjusiais metais Rygoje vykusiose eitynėse dalyvavo daugiau kaip 8 000 dalyvių ir tikimės, kad šiemet šis skaičius tik didės.

Nepraleiskite progos ne tik švęsti drauge, bet ir palaikyti LGBT bendruomenę žygiuojant Gedimino prospektu kartu su mumis! Prisijunkite prie šio istorinio įvykio, siekiančio atviresnės visuomenės.

Nepamirškite, kad „Baltic Pride“ aplanko Vilnių tik kartą per tris metus. Šiais metais „Baltic Pride“ eitynės Vilniuje vyks jau ketvirtąjį kartą. Tai – puiki galimybė atitrūkti nuo kasdienių darbų ir kartu pažinti besikeičiantį Vilnių ne tik vilniečiams, bet ir miesto svečiams.

Eitynės prasidės prie pagrindinio Bernardinų sodo įėjimo 13.00 valandą. Drauge žygiuosime iki pat Lukiškių aikštės per B.Radvilaitės g., Šventaragio g. ir pagrindinę Vilniaus miesto gatvę – Gedimino prospektą! Rekomenduojame atvykti 12.00 valandą, kad spėtumėte pasiruošti prieš eisenos pradžią.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Baltic Pride 2016 eitynės „Už lygybę!“
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Baltic Pride 2016 eitynės „Už lygybę!“

Po eitynių „Už Lygybę!“ kviečiame visus užsukti į šventę po atviru dangumi parke prie „Paviljono“, vaivorykštės spalvų perėjos ir LGL būstinės, mėgautis šventine nuotaika, smagia kompanija ir gera muzika!

Gerą nuotaiką kurs: DJ Daniel Mariuma (Izraelis), LGBT choras „Vikerlased“ (Estija), ir kiti – daugiau informacijos netrukus.

Išsami festivalio programa prieinama specialioje „Baltic Pride“ mobiliojoje programėlėje ir Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL puslapyje. Taip pat kviečiame sekti naujienas LGL socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje lgl.lt bei „Baltic Pride“ „Facebook“ paskyroje BalticPride.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius