Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Baras prisiėmė atsakomybę už Simonos Nainės vakarėlį: policija tildyti triukšmo vyko 7 kartus

Nors 30-ojo gimtadienio proga Simona Nainė jokio vakarėlio rengti neplanavo, netikėtą šventę jai iškėlė vyras Jonas Nainys. Į vieno sostinės baro terasą jis pakvietė artimuosius, bičiulius ir dvi muzikos grupes. Visgi, kol svečiai linksminosi, kai kurie senamiesčio gyventojai negalėjo sudėti bluosto – policiją dėl triukšmo bare kvietė 7 kartus. Tiesa, Simona Nainė sako apie policijos iškvietimus nieko nežinojusi, o vakarėlio svečiai pareigūnų nė nematė – su jais bendravo baro administracija.
Simona Nainė ir baras „Pataja“, kur buvo švenčiamas jos gimtadienis
Simona Nainė ir baras „Pataja“, kur buvo švenčiamas jos gimtadienis / 15min montažas / 15min nuotr.

Dar gimtadienio dieną su 15min kalbėjusi Simona Nainė tikino, kad nors ir jubiliejus, šįkart didelės šventės rengti ji nežada. Prekės ženklo „Nunu“ įkūrėja manė, kad vakare jos laukia tik rami vakarienė. Tačiau mylimas vyras jai surengė staigmeną.

Sostinės kokteilių klube „Pataja“ Simoną netikėtai pasitiko būrys bičiulių su gėlių puokštėmis bei dovanomis. Čia buvo paruošta visa gimtadieninė programa – koncertavo grupės „Hiperbolė Tribute band“, „Dar“, o vėliau – ir didžėjus.

Pirmadienio vakarą šventė vyko baro terasoje po atviru dangumi. Kadangi grupės dainos skambėjo garsiai, šalimais gyvenantys kaimynai iškvietė policiją.

Redakcijai paskambinęs vilnietis sakė, kad pareigūnai buvo kviesti ne kartą, tačiau triukšmo suvaldyti nepavyko.

Policija važiavo 7 kartus

15min susisiekus su sostinės policijos atstovu, šis tikino, kad šiuo metu atliekamas tyrimas dėl sulauktų skundų.

„Nuo rugpjūčio 13-osios vakaro į policiją kreiptasi 7 kartus dėl to, kad bare „Pataja“ buvo didelis triukšmas, labai garsiai groja muzika. Vilniaus 3-asis policijos komisariatas šių skundų pagrindu atlieka patikrinimą“, – 15min komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Visus septynis kartus policija važiavo į barą bandydama nutildyti triukšmą.

„19.50 val. užfiksuotas pirmojo patrulio apsilankymas. Paskutinis pranešimas užfiksuotas jau rugpjūčio 14 dieną, 01.08 val. Po vidurnakčio buvo atsiųsti jau nebe patruliai, o mobilios kuopos pareigūnai, tai yra aukštesnės parengties pareigūnai“, – pasakojo policijos atstovas.

Pasak jo, nakties metas prasideda 22 val., po šios valandos turėtų visur įsivyrauti tyla. Todėl už vėlyvą ir triukšmingą vakarėlį baras turės atsakyti, tačiau dar tiksliai neaišku, kokia atsakomybė bus taikoma.

Po vidurnakčio buvo atsiųsti jau nebe patruliai, o mobilios kuopos pareigūnai, tai yra aukštesnės parengties pareigūnai

„Šio baro administracijos atstovui neabejotinai gresia atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 48-ame straipsnyje. Kadangi pranešimų daug, matyt, kalbama apie piniginę baudą. Baigus pirminį policijos tyrimą, paaiškės, kuris iš minėto straipsnio punktų yra šiuo atveju taikytinas.

Straipsnyje kalbama apie triukšmo valdymo įstatymo nevykdymą ir pažeidimą, už tai bauda būtų nuo 50 iki 300 eurų, už pakartotiną nusižengimą – nuo 200 iki 600 eurų. Kitas punktas kalba apie savivaldybių tarybų patvirtintą triukšmo prevenciją viešose vietose – pirmą kartą nusižengus numatoma bauda nuo 80 iki 300 eurų, pakartotinai – nuo 300 iki 600 eurų. Kol kas skųstasi dėl triukšmo, bet atliekamas išsamus tyrimas, todėl dar gali paaiškėti ir kitokie pažeidimai“, – kalbėjo Paulius Radvilavičius.

15min susisiekus su Simona Naine, ji sakė, kad apie policijos vizitus per jos gimtadienio vakarėlį girdi pirmą kartą.

„Nieko nemačiau, nebuvo nė vienas policininkas atėjęs. Nieko blogo niekas nedarė. Tikriausiai baro administracija su jais bendravo, bet mums nieko neperdavė“, – 15min sakė Simona Nainė.

Klubas „Pataja“: tai sistemingas šmeižimas

Klubo administracija į klausimus atsakė raštu.

– Policija tildyti triukšmo važiavo 7 kartus. Kodėl nepavyko nutildyti svečių triukšmo po pirmojo policijos atvykimo?

– Pirmadienio vakarą bare „Pataja“ vyko uždaras privatus vakaras, kurio metu nuo 20 iki 22 val. vyko koncertas. Kadangi vyko privatus vakaras, baro durys buvo uždarytos ir užrakintos, kad nepatektų pašaliniai asmenys. Ant durų buvo pakabintas informacinis skelbimas. Atvažiavusių policijos pareigūnų nematėme, tačiau sulaukėme skambučio iš policijos komisariato.

Mūsų buvo pasiteirauta, ar yra triukšmas, savo ruožtu informavome, jog koncertas vyksta iki 22 val. ir yra vadovaujamasi miesto triukšmo prevencijos taisyklėmis. Jokių papildomų nurodymų iš policijos negavome, nes jokio pagrindo tam nebuvo, jokių teisės aktų nepažeidėme. Policijos pareigūnus teisę kviesti turi visi, bet šiuo atveju, jeigu jei jie buvo kviečiami, tai buvo daroma nepagrįstai.

– Atvykus policijos pareigūnams, jie į lauko terasą, kur vyko gimtadienio šventė, nebuvo įleisti. Tad vakaro svečiai net nežinojo, kad tildyti triukšmo buvo atvykusi policija?

– Policijos pareigūnų atvykusių nematėme, bendravome tik telefonu. Jokių pageidavimų įleisti policijos pareigūnus neturėjome, taip pat nebuvo ir jokio triukšmo, kuris viršytų normatyvus. Jokio pažeidimo nebuvo, o vakaro svečiai buvo informuoti, jog koncertas turi baigtis iki 22 val. dar prieš renginį.

Norime pabrėžti, jog savo veikloje mes vadovaujamės LR įstatymais, ir teiginys, jog neįleidome policijos pareigūnų, yra melagingas. Norėtume informuoti, jog mūsų baras jau metus laiko yra nepagrįstai kaltinamas dėl įvairių nebūtų pažeidimų ir sistemingai šmeižiamas šalia esančiame name, viename iš butų gyvenančių asmenų. Minėti asmenys mūsų barą yra apskundę įvairioms valstybinėms institucijoms, su kuriomis mes bendradarbiaujame.

Mūsų baras jau metus yra nepagrįstai kaltinamas dėl įvairių nebūtų pažeidimų ir sistemingai šmeižiamas šalia esančiame name, viename iš butų gyvenančių asmenų

Policija mūsų barą yra tikrinę dešimtis kartų, pareigūnai yra įleidžiami visada, kai to pareikalauja ir kai tam yra pagrindas. Tačiau minėti pranešimai iš principo yra melagingi, neturintys jokio pagrindo, ir daromi asmenų, kurie naudojasi pertekline teise ir nebaudžiamumu kviesti policiją kada nori ir kaip nori, kažkodėl dėl to nesulaukdami jokios atsakomybės.

Minėti asmenys policiją dėl „triukšmo“ kviečia net nebūdami namie ir Vilniuje, taipogi daugybę kartų patys yra neįsileidę pareigūnų į savo patalpas.

– Policija sako, kad visa atsakomybė tenka baro administracijai. Ar baudą, jei tokia bus skirta, mokės baro administracija, ar vis tik prašysite triukšmavusių svečių prisiimti atsakomybę?

– Teiginiai ar gandai apie atsakomybę neturi jokio pagrindo, nes jokio pažeidimo nepadarėme.

15min atkreipė klubo administracijos dėmesį, kad policijos duomenimis, paskutinis iškvietimas į „Patają“ dėl trukšmo buvo gerokai po 22 val. – jau po vidurnakčio, 01.08 val. ir pareigūnai tai traktuoja kaip pažeidimą. Tačiau klubo administracija paklausta dėl tokio vėlyvo pareigūnų iškvietimo, atsakymo kol kas nepateikė.

Vilniaus baras „Pataja“ jau ne pirmą kartą sulaukia skundų dėl triukšmo. 15min anksčiau rašė, kad kaimynystėje gyvenantys žmonės į policiją dėl tos pačios problemos kreipėsi ne kartą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Skundus dėl baro „Pataja“ keliamo triukšmo rašę gyventojai: jie kerštaudami transliuoja šunų lojimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius