Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barzdočių prezidentu tapęs Valdas Samkus: „Mano barzda turi bent tris skirtingas šukas“

Augalotos ir vešlios barzdos ar tik ką pradėjusios želti barzdelės, trijų dienų šeriai ar subarzdojusi ir įmantri šukuosena, tvarkinga ar išsitaršiusi barzda – tokie veidai pasitinka vos peržengus durų, už kurių ketinama skelbti Barzdų klubo prezidentą, slenkstį. Iš pradžių imi baimintis, kad pati nepasiėmei kokios butaforinės barzdos iš siūlų ar juodu žymekliu nenusipiešei bent jau ūsų, idant įsilietum į minią. Ir tik barzdočių prezidentui Valdui Samkui – vyrukui su rimtai subarzdojusiu veidu – patikinus, kad „barzdų klubas atviras visiems“, lengviau atsikvepi.
Barzdočių klubo prezidentas Valdas Samkus
Barzdočių klubo prezidentas Valdas Samkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasaulinę barzdos dieną, kurį vyksta pirmąjį rugsėjo šeštadienį, Barzdos klubui priklausantys vyrukai Vilniuje šventė itin griausmingai – laužydami skutimosi peiliukus, iš vieno butelio gurkšnodami arba savo barzdas skalaudami šampane ir pirmą kartą klubo gyvavimo istorijoje išrinkdami savo prezidentą.

„Kadangi ši pareigybė yra nauja, tad pirmasis darbas bus susigalvoti pareigas ir jas vykdyti, sugalvoti tai reglamentuojančius įstatymus. Tikrai stengsimės ir bent kartą per sezoną subarzdoti, t.y. surengti kokį nors Barzdočių klubo renginį“, – portalui Žmonės.lt sakė šias pareigas vienerius metus eisiantis V.Samkus. Jis patikino, kad po jo kadencijos klubo prezidentu galės tapti kiekvienas jo narys. Svarbiausias reikalavimas prezidentui – veiklumas ir noras populiarinti barzdas.

Giedrius Paulauskas
Giedrius Paulauskas

Valdas pasidžiaugė, kad barzdočių Vilniuje – smarkiai daugėja ir patikino, kad didžiausia keistenybė yra ta, kad žmonės visus juos nuolatos painioja.

„Toks absurdiškas dalykas, bet kažkodėl daugumai žmonių visi barzdočiai atrodo vienodi. Mane kartais gatvėje su kuo nors supainioja, o kartais klausia: „Ar tu žinai, kad esi labai panašus į aktorių Zachą Galifianakis“, – besišypsodamas pasakojo Valdas Samkus.

Vyras patikino ir tai, kad vyrukų barzdos – priešingai nei dauguma galėtų pamanyti – reikalauja ypatingos priežiūros. Žinoma, jei nori, kad ji turėtų... hm, šukuoseną?

„Mano barzda turi mažiausiai tris šukas. Kartais tenka naudoti specialų vašką, kad ją suformuočiau, kartais pačiam pakirpti. Nors dauguma mano, kad turėti barzdą yra madinga, tačiau tai  yra ne mada, tai  – didžiausia aistra“, – sakė pašnekovas.

 Barzdos dienos minėjimo akimirka
Barzdos dienos minėjimo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius