-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baugina pažintis su draugo dukra

Sveika, Ramune. Jau pusę metų susitikinėju su 9 metais vyresniu vyru. Jam 31-eri, man 22-eji. Santykiai tikrai geri, mažai jaučiu mūsų amžiaus skirtumą. Bet yra viena didelė problema. Jis turi dukrą, jai 6-eri. Ji gyvena su mama, moterimi, su kuria mano draugas gyveno keletą metų, bet dėl nuolatinių pykčių išsiskyrė.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Draugas gyvena vienas, bet dažnai susitinka su savo dukra, jis ją pasiima ir jie kartu kur nors važiuoja, pramogauja. Neseniai jis užsiminė, kad labai norėtų, kad aš su ja susipažinčiau. Nuo tol mane pradėjo kankinti nerimas, netikrumo jausmas. Aš bijau, kad jo dukra nenorės manęs priimti ir dar nustatys prieš mane savo tėtį, o jis pasirinks ją. Aš siaubingai bijau jo netekti, nes su jokiu žmogum nesijaučiau taip gerai, saugiai, globojama ir mylima. Gal galite ką nors man patarti? Miglė.

Sveika, Migle. Labiausiai tavo laiške mano dėmesį atkreipė tai, kad tu iš anksto, net nesusitikusi su draugo dukra, tikiesi negatyvių pasekmių. Žinoma, labai suprantamas tavo nerimas, nes tokio amžiaus mergaitei gali būti labai sunku su kuo nors kitu, ypač jai nepažįstama moterimi, dalintis tėvo dėmesiu. Beje, jei dukra būtų ir vyresnė, kita moteris tėvo gyvenime neretai yra nelengvas iššūkis dukrai.

Kita vertus, manau, kad tavo nerimas gali būti labiau susijęs ne su atstumiančia ir galinčia nuteikti prieš tave savo tėtį dukra, kiek tavo pačios jausmais draugo dukrai. Gal draugas tau šiek tiek atstoja tėvą/mamą? (Tu rašai, kad su jokiu žmogumi nesijautei taip globojama ir saugi). Gal tu bijai galinčio iškilti savo pačios nepasitenkinimo, pavydo, konkurencijos jausmų, kai realiai pamatysi draugo ir dukros santykius? Gal tu nerimauji dėl savęs, kiek tu pati galėsi priimti draugo vaiką, kiek galėsi dalintis su juo draugo dėmesiu ir meile?

Kodėl tu manai, kad jo dukros jausmai tau bus lemiami jūsų santykiams?Pabandyk įsisąmoninti, kokių santykių su draugo dukra tu pati norėtum. Gal norėtum išvis jos nematyti ir nieko apie ją nežinoti, o gal vis tik  norėtum susidraugauti? Jei norėtum tapti jai artima, nusiteik, kad vaikui dažnai reikia nemažai laiko priprasti prie naujo žmogaus ir ne visada pavyksta greitai susidraugauti. Labai svarbus yra tavo pačios nuoširdus noras, pastangos ir kantrybė.

Tuo tarpu tavo draugo parodyta iniciatyva, kad tu susipažintum su jo dukra, kuri ko gero yra labai svarbi jo gyvenimo dalis, man atrodo, yra geras ženklas. Tai rodo, kad draugas rimtai žiūri į jūsų santykius, tu esi jam brangi, jis pasitiki tavimi ir greičiausiai nori, kad taptumėt dar  artimesni.  Kodėl tu manai, kad jo dukros jausmai tau bus lemiami jūsų santykiams?

š ko tau susidarė įspūdis, kad draugo dukra tiesiog valdo tėtį ir jis besąlygiškai vykdys visus jos norus? Argi jūsų ryšys su draugu yra toks trapus, ir tu nepasitiki jo jausmais tau? Galų gale tavo draugas neatrodo toks neadekvatus, jog nesuprastų, kad vaikui svarbu mokytis priimti, kad tėčio gyvenime yra ne tik jis. Taigi nurimk ir pabandyk atsigręžti į save. Stiprybės tau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius