Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata Nicholson šaltuoju sezonu siūlo šildytis aštriais prieskoniais

Šio šeštadienio „Beatos virtuvės“ meniu – produktai iš tolimų kraštų – su daugiau „ugnies“ ir prieskonių.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / „Vilniaus pergalė“ nuotr.

„Niekas iš lietuvio neatims nei cepelino, nei kotleto, nei kopūstų sriubos ar varškinių blynų, bet kartais, norint „sujudinti kraują“, reikia „prablaškyti“ savo skonio receptorius nebūtinai spirgučiais“, – sako TV3 laidos vedėja B.Nicholson.

„Nebūtina valgyti riebiau ir daugiau, norint gamintis „šilumą“ žiemai. Kartais išties puiku viduje užkurti tikrą ugnį, tiesiog naudojant daugiau įvairiausių prieskonių ir įkvėpimo ieškant tolimų kraštų virtuvėse. Taigi šį šeštadienį mano laidoje – aidai iš Indijos, Kinijos, Tailando“, – intriguoja Beata.

„Labai mėgstu aštrų ir kvapnų maistą“, – sako laidos vedėja. Beata gamins iš Tailando kilusią raudonojo kario pastą, prieskonių mišinį, kuris vėliau labai pagardins sriubą su moliūgais ir kokoso pienu. Taip pat laidoje – kepti lašišos kotletukai, apvolioti kokoso drožlėse, aštrūs indiški daržovių blyneliai, kiniški kiaulienos šonkauliukai. „Pastarieji – lipnūs, saldūs ir gardūs. Patiko visai mūsų kūrybinei grupei“, – pasakoja laidos vedėja.

„Jei prisivalgėte per daug aštrių prieskonių, nepulkite gerti vandens – nepadės. Geriau išgerti stiklinę kefyro arba pieno“, – pataria „Beatos virtuvės“ šeimininkė.

„Beatos virtuvė“ – šeštadieniais 10.00 val. per TV3.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius