-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata Nicholson savo žinomumą naudoja kilniems tikslams – pristato labdaros iniciatyvą „Kviečiu į svečius“

Trečiadienį „Maisto banko“ fondas ir žurnalistė, kulinarė Beata Nicholson pristatė naują labdaros iniciatyvą „Kviečiu į svečius“. Pasak žurnalistės, ši iš Didžiosios Britanijos kilusi tradicija gali padėti praplėsti draugų ratą bei padėti alkstantiems žmonėms.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasaulinės maisto dienos, kuri minima spalio 16-ąją, proga, visi Lietuvos žmonės kviečiami surengti vaišes draugams, artimiesiems, kaimynams ir kolegoms, kurie už šiltą priėmimą atsidėkoja pinigine auka, vėliau atiteksiančia skurdžiau gyvenantiems ir alkstantiems žmonėms.

Ši proga apeliuoja į kilnų rezultatą, todėl tokiu atveju galima pasikviesti tokių žmonių, kurių paprastai nebūtų kviečiama į namus – tai gali tapti būdu pralaužti ledus ir artimiau susidraugauti.

Surinktas lėšas raginama pervesti į „Maisto banko“ fondą, kuris pinigus naudos paramos maistu organizavimui: transportavimui, sandėliavimui, tvarkymui, administravimui. Už dešimt „Maisto bankui“ paaukotų litų sočiai pamaitinama keturių asmenų nepasiturinti šeima net 5 dienas.

„Pora kartų esu buvusi tokiuose pietuose. Pietūs, skirti šiai progai, neturėtų skirtis nuo to, kaip jūs juos gaminate kiekvieną dieną. Kiekvienas pasirenka, koks laikas ar forma jam yra patogus. Šeimininkui, kuris organizuoja vaišes, yra didžiausia atsakomybė pagaminti maistą ir paskui paprašyti paaukoti. Paprastai į tokias vaišes ateina draugai, pažįstami. Ši proga apeliuoja į kilnų rezultatą, todėl tokiu atveju galima pasikviesti tokių žmonių, kurių paprastai nebūtų kviečiama į namus – tai gali tapti būdu pralaužti ledus ir artimiau susidraugauti“, – teigė B.Nicholson.

Kulinarės diplomą gavusi ir dvi kulinarines knygas išleidusi moteris teigia, kad siekdama kilnių tikslų negali nepasinaudoti savo žinomumu, kuris gali padėti šia akcija sudominti daugiau žmonių.

„Kiekviename kasdieniniame žingsnyje aš vis ką nors nuveikiu bendruomeniniams dalykams. Šiuo atveju aš džiaugiuosi, kad turiu nemažai skaitytojų, kurie skaito mano tinklaraštį, kad aš turiu daug gerbėjų „Facebooke“. Savo žinomumą aš noriu panaudoti šiam tikslui. Tikiuosi, kad žmonės galbūt susidomės ir mes surinksime lėšų, kad „Maisto bankas“ galėtų vykdyti savo veiklą“, – vylėsi moteris.

Pasak Beatos, geriausios idėjos visuomet kyla atostogaujant („tuomet nereikia galvoti apie kasdienius rūpesčius“) – ne išimtis ir ši mintis.

„Pamaniau, kad tokią iniciatyvą reikėtų padaryti Lietuvoje. Tai nėra revoliucija, nes panašūs renginiai vyksta visame pasaulyje“, – tikino netrukus į draugės pietus, kurių metu surinktos lėšos atiteks Pakistano ūkininkams, pakviesta Beata.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius