Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Beissoul & Einius“ pristato 10 geriausių savo kostiumų: „Patys esame ir koncertas, ir scenografija“

Kuriame pasaulio krašte bepasirodytų, elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“ publikai palieka neišdildomą įspūdį. Net ne įspūdį, o krūvą klausimų, kaip tai įmanoma, nes Artūro Žabo-Beissoul scenos drabužiai, regis, absoliučiai netinkami dėvėti. Atlikėjas sulaužo elementarius geometrijos ir fizikos dėsnius, bet apsirėdęs ekstravagantiškais apdarais sugeba dar ir šokti.
„Beissoul & Einius“
„Beissoul & Einius“ / Dmitry Komissarenko nuotr.

Unikalus įvaizdis jau tapo neatskiriamu „Beissoul & Einius“ atributu. Vis rečiau koncertų ir festivalių organizatoriams tenka aiškinti, kad „Beissoul & Einius“ nereikia didelių scenos konstrukcijų ar scenografijos elementų.

„Mes patys esame ir koncertas, ir scenografija!“ – sako A.Žabas-Beissoul.

Tiesa, atlikėjas atkreipia dėmesį, kad įmantrius kostiumus dėvėti ne visada paprasta – kartais jie pareikalauja net ir kraujo: Beissoul sceninių kostiumų garderobe yra drabužių, kuriuos velkantis kraujuoja rankos, nes jie pagaminti iš stiklo šūkių.

Manto Repečkos nuotr./„Beissoul & Einius“
Manto Repečkos nuotr./„Beissoul & Einius“

„Kurdamas sceninius drabužius neturiu jokių taisyklių. Jeigu noriu, kad mano skrybėlė būtų pusantro ar dviejų metrų skersmens ar ilgio, ji tokia ir bus. Bet kokia kaina. Nevalia griauti vizijos ir iš ten atkeliavusių sutvėrimų, formų bei dydžių“, – kūrybos užkulisius atskleidžia Beissoul.

„Beissoul & Einius“ milžiniško dydžio spintoje nėra nė vieno skolinto drabužio, visas avangardinis anturažas yra gaminamas jų pačių rankomis – taip realiu kūnu paverčiami visi Beissoul susapnuoti sutvėrimai.

„Avangardas – tai pašaukimas. Viskas, ką mato mūsų klausytojai, gyveno manyje nuo mažų dienų. Tai įsivaizduotų, susapnuotų būtybių reinkarnacijos, jų tikslus atvaizdavimas mūsų planetos erdvėje. Tikiu, kad kažkur labai toli yra būtent toks pasaulis. Tikiuosi po savo trumpo vizito ir misijos šioje planetoje patekti būtent į jį“, – lyg juokais, lyg rimtai kalba Beissoul.

Į festivalius ir koncertus Beissoul paprastai vežasi 4 ar 5 kostiumus, šiek tiek mažiau – jo scenos partneris Einius. Prieš pasirodymą jiedu apeina festivalio teritoriją ar koncerto aikštelę ir tik likus vos 15-ai minučių iki pasirodymo nusprendžia, kurį kostiumą vilkės scenoje.

Tiesa, žvelgiant iš šalies atrodo, kad viskas kruopščiai surežisuota gerokai iš anksto.

„Man svarbu pajusti vietos atmosferą, ją „pamatuoti“, priderinti prie savo nuotaikos ir tik tuomet pasirinkti kostiumą. Kai viskas – apčiuopiama ir neapčiuopiama – dera, su kostiumu jaučiuosi lyg su antra oda, o pats visu kūnu ir siela galiu atsiduoti muzikai ir klausytojui“, – sako Beissoul.

Dmitry Komissarenko nuotr./„Beissoul & Einius“
Dmitry Komissarenko nuotr./„Beissoul & Einius“

Visgi jo pasirinkimai kartais išties pribloškia: pavyzdžiui, vasarą, vieno festivalio metu, kai ore tvyrojo 34 laipsnių karštis, Beissoul scenoje pasirodė vilkėdamas didžiulius kailinius. „Viskas pavyko puikiai: tiek vasaros karštis, tiek mes patys likome gyvi ir sveiki“, – juokiasi Beissoul.

Duetą galima vadinti mados avangardo pradininkais Lietuvos scenoje. Jie tapo svarbiu pavyzdžiu daugeliui Lietuvos atlikėjų, kai pademonstravo, kad džinsus ir megztukus reikėtų palikti gyvenimui už scenos ribų.

Negana to, „Beissoul & Einius“ surengė jau du avangardinės mados šou. Pirmojo pasirodymo „Sharp Sabotage“ (liet. Aštrus pasipriešinimas) modeliai dar 2016 m. žingsniavo Kauno „Žalgirio“ arenos scenoje.

Dainiaus Dambrausko nuotr./„Beissoul & Einius“
Dainiaus Dambrausko nuotr./„Beissoul & Einius“

Po metų, 2017-aisiais, duetas „Electrofashion Show“ metu koncertų salėje „Compensa“ pristatė kolekciją „The Power Of Being An Alien“ (liet. Drąsa būti ateiviu).

Naujais kostiumais ir naujų vizijų simboliais turtingą „Beissoul & Einius“ žiūrovai išvys dueto koncerte balandžio 27 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje, taip pat gegužės 16 dieną – Ukrainos sostinės Kijevo „Atlas“ koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius