Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 03 /18:21

„Belmonto“ direktorius Anupras Mišeikis neišvengė kalėjimo – teismas atmetė Vilniaus gatvėse siautėjusio visureigio vairuotojo skundą

Vilniaus apygardos teismas antradienį paskelbė, kad žinomas verslininkas Anupras Mišeikis pagrįstai 20-čiai parų siunčiamas į areštinę. Teisėjas atmetė visą puokštę verslininko argumentų – nuo noro kasdien rūpintis savo vaikais iki mirtinų grėsmių atsidūrus nelaisvėje.
Anupras Mišeikis teisme
Anupras Mišeikis teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įžūliems kelių ereliams, nepriklausomai nuo jų statuso ir turto, savo poelgius prasminga apmąstyti už grotų. Tokios nuostatos sostinės „Belmonto“ direktoriaus Anupro Mišeikio  (gim. 1971 m.) atžvilgiu laikosi ir pirmosios, ir apeliacinės instancijos teisėjai.

Kaip žinoma, gegužę teismas sostinėje paskelbė griežtą nutarimą pramogų ir poilsio centro „Belmontas“ direktoriaus A.Mišeikio byloje dėl šiurkščių KET pažeidimų.

Šį antradienį aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismas patvirtino, kad ankstesnis verdiktas yra teisėtas ir pagrįstas.

Teisėjui Artūrui Šumskui be išlygų atmetus milijonieriaus A.Mišeikio ir jo advokato apeliacinį skundą, ankstesnis nutarimas įsigalioja nuo šios dienos – verslininkas privalo gražiuoju susitarti dėl beveik trijų savaičių administracinio arešto atlikimo.

„Pažeidėjui, kuris sistemingai pažeidinėja KET, paskyrus jo interesus atitinkančią administracinę nuobaudą nebūtų padarytas tinkamas poveikis, nebūtų pasiekti įstatyme numatyti administracinės nuobaudos tikslai“, – pabrėžiama šiandienėje  neskundžiamoje A.Šumsko nutartyje.

Piktybiškas pažeidėjas siautėjo vėl

Kaip prieš du mėnesius rašė 15min.lt, „Belmonto“ direktoriui A.Mišeikiui teisme teko prisiminti praėjusio rudens įvykius, po kurių jis ilgam užsiklijavo kelių erelio etiketę. Vairuotojo administracinius teisės pažeidimus išnagrinėjęs Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėjas Pavelas Borkovskis net 18 sykių anksčiau baustam pažeidėjui davė griežtą pamoką – 20-čiai parų nusiuntė į areštinę.

Tuo, kad jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė, teisme patikėti negalėjęs milijonierius iškart žadėjo dar neįsiteisėjusį teismo nutarimą skųsti aukštesnės instancijos teisėjams. Pažadą įvykdė, tačiau tuo nieko nepasiekė.

Kaip skelbta anksčiau, pernai rugsėjo 12-ąją apie 13 val. sostinėje prie Zarasų ir Paplaujos gatvių sankryžos prabangus „Range Rover“ visureigis trenkėsi į nedidelį sunkvežimį, tačiau nė nestabtelėjo.

Visureigis nulėkė tolyn ir bandė sukti į Belmonto gatvę, iš kurios kaip tik ketino išvažiuoti Seimo narys Julius Dautartas. A.Mišeikio ir vėl nesuvaldytas „Range Rover“ kliudė Seimo nario „Volvo“ šoną. Ir vėl nuvažiavo toliau.

Netrukus visureigis rėžėsi į kelio ženklą, metalinį stulpą. Paskui visureigis dėjosi į elektros tinklų gelžbetoninę atramą, buvusią priešpriešinės eismo juostos šalikelėje.

Milijonierius teismui įrodinėjo, kad administracinės nuobaudos tikslai buvo pasiekti jos dar nepaskyrus, nes dabar jis ypač atsakingai laikosi visų teisės aktų reikalavimų ir apskritai yra tapęs pavyzdingu visuomenės nariu, savo šeimos ir pavaldinių ramsčiu.

Išlipęs iš skersai važiuojamosios dalies sustojusios mašinos, anot mačiusiųjų, apsvaigęs vyriškis nuėjo „Belmonto“ centro link. Policijai teko skelbti A.Mišeikio paiešką. Po kelių dienų kelių erelis pats pasidavė pareigūnams. Fakto, kad verslininkas mašinas ir kitą turtą daužė galimai būdamas girtas, pareigūnams įrodyti nepavyko.

Bijo, kad nelaisvėje jausis nesaugus

Sėkmės neatnešusiu apeliaciniu skundu A.Mišeikis prašė pakeisti Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo nutarimą ir vietoje administracinio arešto jam paskirti baudą. Skunde vyras nurodė, kad nutarimas yra neteisėtas ir nepagrįstas, nes administracinė nuobauda paskirta pilnai neištyrus ir tinkamai neįvertinus visų šiai bylai reikšmingų aplinkybių.

A.Mišeikis pabrėžė, kad jis savo kaltę dėl padarytų pažeidimų pripažino, gailėjosi juos padaręs. Lemtingą dieną buvo priverstas vairuoti automobilį, nes gavo negatyvios informacijos apie savo darbą ir verslą. Lyg tyčia, tuo metu nerado žmogaus, kuris jį nuvežtų iki darbo. Vairuodamas sukėlė pirmą eismo įvykį ir išsigandęs iš avarijos vietos nuvažiavo.

Apeliantas taip pat nurodė, kad administracinės nuobaudos tikslai buvo pasiekti jos dar nepaskyrus, nes dabar jis ypač atsakingai laikosi visų teisės aktų reikalavimų, jų nepažeidinėja ir jokiais atvejais nevairuoja automobilio, padarytą žalą yra atlyginęs, be to, vairuodamas nesukėlė didelės grėsmės ar kokių nors žymių nuostolių.

A.Mišeikio vertinimu, teismo paskirta nuobauda taip pat neatitinka teisingumo, protingumo ir proporcingumo kriterijų, yra per griežta, gali sukelti neproporcingus padarinius.

Leisdamas dienas areštinėje, jis nebegalės rūpintis savo šeima, atlikti kitų svarbių visuomeninių pareigų ir vykdomų funkcijų. Verslininkas teismui aiškino, kad jo pastangomis buvo įkurtas Belmonto pramogų ir poilsio centras, sėkmingai tęsiantis veiklą ir šiuo metu, čia dirba apie 100 darbuotojų, kurių tinkamam darbo koordinavimui, projektų plėtrai būtinas nuolatinis jo dalyvavimas. Taip pat jis padeda Lietuvos imtynių federacijai organizuoti oficialius renginius, be to, eina UAB „Vordana“, kurios veikla susijusi su Belmonto pramogų ir poilsio centru, direktoriaus pareigas. Pastarojoje įmonėje dirba tik 4 darbuotojai, jų kompetencijos ribos labai griežtai apibrėžtos, todėl įmonės veikloje irgi būtinas jo nuolatinis dalyvavimas.

Maža to, pastaruoju metu A.Mišeikis vienintelis rūpinasi trimis savo vaikais, kurie po santuokos nutraukimo gyvena su juo.

Paskutinis milijonieriaus argumentas buvo toks: neseniai jis buvo tapęs nusikaltimo auka, todėl mano, kad areštinėje jam gali būti nesaugu. Praėjusią žiemą A.Mišeikio pavardė nuskambėjo ir dramatiškoje istorijoje apie verslininką, kurį banditai ketino pagrobti, atimti turtą ir galbūt nužudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius