Bilas atskleis, kokie lietuvių ir graikų panašumai išryškėja jiems pietaujant

Jei jaučiate, kad į jus kėsinasi rudeninė depresija, nieko nelaukdami griebkite akinius nuo saulės, būtinai nepamirškite kremo ir drauge keliaukime ten, kur termometrai šiuo metu rodo daugiau nei 20 laipsnių šilumos.
Grupės „ŽAS“ narys prisipažįsta, kad šiek tiek jaudinasi prieš artėjantį debiutą.
Grupės „ŽAS“ narys prisipažįsta, kad šiek tiek jaudinasi prieš artėjantį debiutą. / „Lietuvos ryto“ TV nuotr.

„Savaitgalį nepasigaminti kažko įdomesnio, nepalepinti savęs nekasdienišku patiekalu sukantis namų virtuvėje su draugais ar šeimos nariais – būtų tiesiog nuodėmė“, – teigia kulinarinės laidos „Skonio reikalas“ šeimininkas Bilas, kuris jau šį šeštadienį visus kviečia keliauti po graikišką virtuvę.

„Lietuvos ryto TV“ žiūrovai jau spėjo įsitikinti, kad grupės „ŽAS“ narys virtuvėje tikrai nėra retas svečias, kuriam lengvai paklūsta tiek puodai, tiek ir keptuvės.

„Kas nesvajoja apsilankyti šalyje, kur galima pamatyti kaip taisyklingai yra šokamas sirtakis, o galbūt net ir susipažinti su graiku Zorba ar pasimėgauti  tradiciškuoju patiekalu „arni psito“ – ant grilio kepta aviena? Tačiau jei į pietuose esančią šalį artimiausiu metu keliauti dar nesiruošiate – nepergyvenkite, po skirtingus jos regionus keliausime virtualiai ir stebėdami vietinius jų virtuvės meistrus viską gaminsimės savo virtuvėje“, – teigia Bilas.

Supažindinęs laidos žiūrovus su Italijos, Vengrijos ir Kroatijos virtuvių paslaptimis Bilas šį savaitgalį visiems pristatys tradicinius graikiškus patiekalus ir parodys kaip juos pasigaminti gyvenant Lietuvoje.

„Ar žinojote, kad graikai ir lietuviai turi vieną labai panašų bruožą, kuris dažniausiai atsiskleidžia tuomet, kai žmonės drauge pietauja ar vakarieniauja? Kaip įvairios apklausos rodo, ir vieni ir kiti dažniausiai pradeda politikuoti ir taip įsikarščiuoja, kad neretai susiginčija“, – šypsodamasis pasakoja Gidonas Šapiro – Bilas.

Laidoje „Skonio reikalas“ gaminsime „pastičio“ makaronus, maudysimės Šiltoje jūroje, taip pat sužinosite apie baltąjį vyną, kuris turi sakų prieskonio ir puikiai tinka  prie žuvies ar mėsos patiekalų. Savaitgalio kodas – Graikija. Laida „Skonio reikalas“ kartu su Bilu šį šeštadienį lygiai dvyliktą valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius