Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bilas gamins vegetariškus vampyro pusryčius

Pasisukiojus Bilo virtuvėje ir prisiklausius įmantrių jo patiekalų pavadinimų ne vienam gali susidaryti įspūdis, kad šis žmogus tikrai išmano vampyrų racioną.
Bilas
Bilas / „Lietuvos ryto TV“ nuotr.

„Ne taip jau seniai Lietuvos kino teatruose daugelis žiūrėjo filmą „Saulėlydis“ apie romantišką vampyro meilės istoriją, kur nemažai dėmesio buvo skiriama jų vegetariškam racionui.  Nusprendžiau ir pats pritaikyti savo kulinarines žinias ruošiant netradicinį vampyrų patiekalą, kurio kilmės šalis yra grafo Drakulos gimtinė – Rumunija“, – teigia laidos vedėjas. Šio raudona spalva nudažyto patiekalo receptą Bilas žada nuosekliai papasakoti savo laidos žiūrovams.

Žinoma, Rumunija yra ne vien vegetariškų patiekalų, salotų ar daržovių kraštas. Čia vyrauja platus maisto asortimentas, valgio tradicijos, kurios formavosi ne vieną šimtmetį, o didžiausią įtaką darė aplinkui išsidėsčiusios Balkanų šalys.

„Rumunai prieš sėsdamiesi pietauti ar vakarieniauti visuomet nepamirš pasirūpinti, kad ant stalo netrūktų tradicinio aperityvo – slyvų trauktinės „Palinkos“, įvairiausių sūrių, mėsos užkandžių. Laidoje žiūrovai galės stebėti kaip rumunai gamins vištienos suktinukus, virs bulvinius koldūnus ir ruoš miško grybų salotas. Svarbiausia, kad visa tai bus įmanoma patiems pasigaminti iš lietuviškų produktų“, – teigia Gidonas Šapiro Bilas.

Ar žinojote, kad lietuvių pamėgti balandėliai ne ką mažiau mėgstamas patiekalas yra ir svetingoje Rumunijoje? Laidoje bandysime įminti mįslę, kas pirmieji pradėjo juos gaminti – lietuviai ar rumunai? Kas geriau ir originaliau juos moka paruošti? Kaip parinkti tinkamiausią garnyrą ir kodėl rumunai juos gamina įvyniodami į raugintų kopūstų lapus?

Laidoje nemažai dėmesio bus skiriama populiariesiems rumuniškiems vynams, kalbėsime apie desertinės varškės spurgas papanasi, tradicinį šventinį pyragą kozonak ir skaniuosius jų troškinius. Kulinarinė laida „Skonio reikalas“ su Bilu – nauju laiku šeštadienį 13 valandą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius