Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutės Petrikytės koncertą aptemdė nemalonumai: Merūnas dėl vardo naudojimo kreipsis į teismą

Penktadienio vakarą Palangos koncertų salėje vyko Birutės Petrikytės jubiliejinis koncertas, kuriame pasirodė nemažai kviestinių svečių. Ir nors reklamos afišose mirgėjo ir operos solisto Merūno Vitulskio vardas, jis pasirodyti koncerte neplanavo.
Merūnas Vitulskis; Birutės Petrikytės koncerto plakatas
Merūnas Vitulskis; Birutės Petrikytės koncerto plakatas / BriceBarrett ir interneto nuotr.

Kaip 15min pasakojo Merūnas, kvietimo pasirodyti Birutės Petrikytės jubiliejiniame koncerte jis sulaukė prieš pusmetį. Atlikėjas iš pradžių mielai jį priėmė, susitarė dėl konkrečios datos. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis tada, kai organizatoriai buvo paprašyti susitarimą iš anksto įforminti raštiškai.

„Kadangi žinome priešistorę ir Birutės manipuliacijas su atlikėjais, kiek buvo neišmokėtų honorarų per visą jos koncertinę veiklą, ir kiek yra nukentėjusiųjų, mes paprašėme sutarties. Su tuo pačiu sutarties paprašymu organizatoriai staiga dingo, ir kur dingo, neaišku“, – sakė M.Vitulskis.

Merūnas to nesureikšmintų, jeigu nebūtų sulaukęs nemalonaus organizatorių akibrokšto. Nors jokios sutarties nebuvo, žiniasklaidoje ėmė mirgėti B.Petrikytės koncerto reklama, kurioje tarp kviestinių atlikėjų buvo nurodytas ir Merūno vardas.

„Laukiam sutarties, praėjo pusantro mėnesio. Per laidą „Nuo... Iki...“ Birutė papasakojo, kad aš dainuosiu jos koncerte, prasidėjo labai aktyvi reklama per televiziją, radijo stotyse, tuomet plakatai, kur mano veidas vos ne pačiame priekyje. Ir tas buvo labai keista, nes jokių sutarčių nėra“, – stebėjosi Merūnas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis

Anot atlikėjo, išvydus tokias reklamas, buvo mėginta tartis su koncerto organizatoriais, aiškintis, kaip gi yra iš tiesų. Tačiau išgirdę priekaištą dėl klaidinančios reklamos, tiek organizatoriai, tiek Birutė Petrikytė vėl dingo kaip į vandenį.

„Pradėjome skambinti, bet niekas mums ragelio nekėlė iki ketvirtadienio, kai renginys jau penktadienį. Tada organizatorė paprasčiausiai pasakė, kad neturi mums honoraro. Mes suprantam, visko būna, bet ką daryti su reklama? Ir jie pasimetę neturėjo ką pasakyti, pažadėjo perskambinti, bet neperskambino. Birutės Petrikytės telefonas buvo išjungtas, organizatorės telefonas buvo išjungtas, teko visais galais bandyti juos kažkaip atkasti iš po žemių“, – savo nesmagia patirtimi dalijosi M.Vitulskis.

Kai galų gale ketvirtadienio vakarą pavyko susisiekti, užuot gavusi paaiškinimą dėl reklamoje naudojamo Merūno vardo, jo žmona Erika turėjo išklausyti moralo, kad vėlai vakare skambinti nemandagu. Tada Merūnas nusprendė nebetylėti ir savo istorija pasidalino socialinėje erdvėje.

„Kadangi Erika buvo išplūsta per ragelį, feisbuke parašiau, kad kolegos būtų atsargūs ir nepasitikėtų tuo žmogumi. Ir penktadienį nuo ryto organizatoriai pradėjo mums skambinėti, tartis, prašyti, kad išimtume ir niekam nekomentuotume, nesiskelbtume“, – pasakojo Merūnas.

Merūnui keista, nes jis vos ne iki paskutinių akimirkų nežinojo, ar pasirodys koncerte. O juk reikia ir parepetuoti, ypač, kai tai yra gyvas atlikimas, pritariant orkestrui. Dar koncerto dieną Erika kalbėjosi su organizatoriais, tačiau, taip ir nesulaukus sutarties, buvo priimtas sprendimas ten nepasirodyti. Merūnui dėl to gaila nuviltų gerbėjų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė

„Renginys išreklamuotas, mano klausytojai perka bilietus, tikėdamiesi, kad aš ten padainuosiu, man rašo draugai, kolegos – kaip faina, pasimatysime Palangoje. Tai taip tempė iki paskutinės minutės. O kalčiausias kas lieka? Atlikėjas“, – nusivylimo neslėpė Merūnas.

Merūnas spėja, kad gali būti, jog problemų dėl atlygio iškils ir kitiems B.Petrikytės koncerte pasirodysiantiems svečiams. Jis taip pat žino, kad jo repertuaras buvo pasiūlytas kitam atlikėjui.

Merūnui antrino ir jo žmona Erika Vitulskienė, kuri ir tarėsi su koncerto organizatoriais. Jai pikta, kad vyro vardas buvo naudotas reklamoje ir Merūno gerbėjai, tikėdamiesi jį išvysti koncerte, liko nusivylę.

„Merūno koncerte tikrai neturėjo būti, nes jokios sutarties sąlygos nebuvo aptartos. Buvo paskambinta, pasiteirauta, ar tinkama data ir laikas, paklaustas honoraras, ir žmonės dingo. O tada žiūrėk – radijuje, per televizorių, plakatuose Merūnas. Matyt, užėjo noras prisišaukti žmones būtent tokiu būdu. Visada, kai kalbu su užsakovais, prašau sutarties. Labai gaila, kad taip yra šiuo atveju, nes pasirašytos sutarties nėra, derybos iki galo įvykdytos nebuvo, vadinasi, jie neturi teisės reklamuoti“, – 15min sakė E.Vitulskienė.

Eriką papiktino ne tik žmones klaidinanti reklama, bet ir nemalonus koncerto organizatorių bendravimas: „Išgirdusi reklamą, skambinau dar prieš dvi savaites, bet buvau visiškai ignoruojama. Kai pavyko prisiskambinti ketvirtadienį 22 val., buvo išrėkta į ragelį, kad elgiuosi neetiškai ir kad tokiu metu negalima skambinti.“

Vis dėlto Erika taip ramiai šios situacijos pamiršti neketina. Ji pabrėžė, kad su Merūnu ketina imtis teisinių veiksmų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre

„Kiek galima būti nenubaustiems? Niekas nieko negina, visi daro kas ką nori, gyvena kas kaip nori – iš kitų vardų, iš kitų pinigų. Ir kas liečia mūsų atvejį, tai tikrai rankų nenuleisiu, ir tikrai kreipsiuosi į teisėsaugą. Bus reikalaujama atlyginti moralinę žalą”, – tolimesnius veiksmus atskleidė E.Vitulskienė.

Anot Erikos, tai ne pirmas kartas, kai reklamuojant koncertą neteisingai naudojamasi Merūno vardu. Tačiau kitus kartus, priešingai nei šį, pavyko susitarti gražiuoju.

„Tiesiog žmonės pripažino savo kaltę, atlygino žalą, o dabar dar akis plėšo, kad aš nemandagi skambindama ir bandydama paskutinę minutę išgelbėti situaciją. Man tikrai labai pikta, nes Merūnas yra atlikėjas, kuris renka arenas, tai gal galima jo vardo nenaudoti? Tas vardas per daug sunkiai uždirbtas, kad jį galima būtų mėtyti su bet kuo, bet kur ir bet kaip“, – įsitikinusi Erika.

15min susisiekė su Birutės Petrikytės jubiliejinį koncertą organizavusia UAB „RVR“ ir paprašė pateikti savo poziciją šiuo klausimu.

Tačiau atsiliepusi moteris į platesnes diskusijas veltis nenorėjo: „Koncerte jo nebus, atsisakė atvažiuoti. Jie nevažiuoja – tai ir mes nelaukiam. Neturiu galimybių atskleisti komercinių susitarimų. Nemanau, kad tai yra didžiulis įvykis.“

Paklausta, kodėl koncerto reklamoje naudotas Merūno vardas, nors jis koncerte nepasirodys, organizatorė atsakė, kad šioje vietoje nusižengimo neįžvelgia.

„Tai nėra klaidinanti reklama. Su Erika buvo viskas tartasi. Aš galėčiau daug komentuoti, bet nenoriu kalbėti apie tam tikras komercines paslaptis, kurios būtų nenaudingos, sakykime, ne tik mums”, – pareiškė ji.

Moteris mano, kad E.Vitulskienės veiksmai gali neigiamai atsiliepti pačiam Merūnui. Ji patikino, kad kaltų reikėtų ieškoti ne tik organizatorių pusėje.

„Šiuo atveju Erika labai karščiuojasi, tikrai labai karščiuojasi, ir savo ruožtu aš nesikarščiuosiu. Jeigu Erika mano, kad jai reikia pasikarščiuoti, na, tai tegul tą daro. Bet ji nėra visai teisi. Nenoriu veltis į Erikos sugalvotą diskusiją. Ji nori apginti Merūno vardą, bet šiuo atveju gal labiau kenkia negu apgina, nes nebūna taip, kad viena šalis yra kategoriškai teisi, o kita kategoriškai neteisi.

Aš, gerbdama Merūną, savo versijų tikrai nedėliosiu ir neatskleisiu, ką mes kalbėjome, kaip kalbėjome, kokie buvo susitarimai. Per daug gerbiu Merūną, kad pradėčiau veltis į diskusijas“, – sakė koncerto organizatorė.

15min susisiekti su Birute Petrikyte kol kas nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius