-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bliuzo naktų“ publika: kodėl velniais ir robotais persirengę festivalininkai kasmet čia sugrįžta?

Ilgąjį liepos savaitgalį prie Lūksto ežero karšta – čia atmosferą kaitina smagiai nusiteikę „Bliuzo naktų“ festivalininkai. Penktadienį prasidėjusi muzikos fiesta kaip visuomet stebina ne tik garsiausiomis scenos žvaigždėmis, bet ir spalvingais poilsiautojų kostiumais – originalumo susirinkusiems netrūksta.
Festivalio „Bliuzo naktys“ publika
Festivalio „Bliuzo naktys“ publika / Aušros Dagrytės nuotr.

15min pakalbino kelis ryškiai atrodančius „Bliuzo naktų“ lankytojus. Kodėl jie nepraleidžia šio festivalio?

Iš Vilniaus atvykusi savanorė Ieva buvo čia pernai, o šiemet ji vėl savanoriauja, nes „Bliuzo naktyse“, pasak jos – fantastiška atmosfera. Ji čia važiuoja dėl to, kad „čia bliuzai ir tuo viskas pasakyta.“

Aušros Dargytės nuotr./Savanorė Ieva (antra iš kairės)
Aušros Dargytės nuotr./Savanorė Ieva (antra iš kairės)

Raudonomis kepurėmis pasipuošti nusprendę Vytautas, Šarūnas ir Vytenis į festivalį atvyko iš Kauno. Čia jie važiuoja todėl, kad „bliuzuose pailsi siela“.

Į festivalį vyrai atvyko su šuniu, vardu Kas Kanda. „Žmona važiuoja į SEL koncertą, o aš į bliuzus. Bliuzuose reikia bučiuotis su vyrais, raudonomis kepurėmis“, – sakė vienas iš jų.

Aušros Dargytės nuotr./Vytautas, Šarūnas ir Vytenis
Aušros Dargytės nuotr./Vytautas, Šarūnas ir Vytenis

Supermeno kostiumu vilkintis Nerijus iš Alytaus čia atvyko pirmą kartą. Jis esą „norėjo pažiūrėti, kokia čia atmosfera“. „Kol kas viskas labai jaukiai, neskauda“, – juokavo.

Iš Oslo į Lietuvą dėl festivalio parskrido ir lietuvė Dalia. Ji sako visa širdimi ir siela mylinti „Bliuzo naktis“, o čia kaskart grįžta dėl užburiančios atmosferos. „Bliuzai man – saviraiškos laisvė, tobulas laisvalaikis, gera muzika ir pats nuostabiausias laikas su draugais. Kaip sakoma, kartą paragavusi – negali sustot“, – kalbėjo ji.

Kartu su Dalia iš Oslo atvyko ir Domas. „Bliuzai yra gera muzika, daug nuostabių žmonių šalia. Man labai patinka lietuvės su gražiais vainikais“, – juokavo jis.

Aušros Dargytės nuotr./Dalia ir Domas
Aušros Dargytės nuotr./Dalia ir Domas

Gražių žodžiu festivaliui negaili ir Ernesta iš Šiaulių. Ji čia atvyko švęsti draugės mergvakarį. „Apie bliuzus esu girdėjusi daug nuostabių atsiliepimų. Supratau, kad turiu čia sudalyvauti nes tai – pats pozityviausias festivalis“, – sakė ji.

Aušros Dargytės nuotr./Ernesta (pirma iš dešinės)
Aušros Dargytės nuotr./Ernesta (pirma iš dešinės)

Tarp susirinkusių buvo galima sutikti ir svečių iš užsienio. Čia iš Nicos atvyko prancūzas Pierre. „Niekada negalvojau, kad Lietuvoje yra toks puikus festivalis. Jau dabar noriu vėl čia atvažiuoti, tai tiesiog orgazminis festivalis“, – juokėsi jis.

Aušros Dargytės nuotr./Ernesta, Pierre, Dalia
Aušros Dargytės nuotr./Ernesta, Pierre, Dalia

Akį traukė ir pižamomis apsirengusi kompanija. Didesnė ar mažesnė bičiulių grupė čia susirenka kasmet, į „Bliuzo naktis“ jie suvažiuoja iš visos Lietuvos. Algina ir Jonas – šios kompanijos krikštatėviai. Pasak jų, bliuzai suteikia bendrystės jausmą, čia visuomet galima sutikti būrį draugų. „Tai festivalis, kai visi susirenka kartu ir išsiskiria iki kitų bliuzų“, – sakė.

Kitas kompanijos narys – Valentas – sakė, kad į festivalį renkasi tik geriausi žmonės, todėl praleisti jo – nevalia. Festivaliui pasiruošė ir jo bičiuliai Valdas ir Tomas – jie iškepė kibinų, o naktį virė kopūstienę.

Aušros Dargytės nuotr./Festivalyje „Bliuzo naktys“
Aušros Dargytės nuotr./Festivalyje „Bliuzo naktys“

Iš Vilniaus atvykę Aušrinė ir Vitalis čia kaskart važiuoja norėdami atsipalaiduoti. Esą čia renkasi visi – nuo 17 iki 70 metų, ir visi mėgaujasi geru laiku. „Senukai stato palapines ir mėgaujasi. Norėčiau ir aš taip mėgautis, kai būsiu senas“, – sakė.

Robotu virtęs Tadas – iš Alytaus. Jis čia pirmą kartą lankėsi prie dešimt metų, o dabar sugrįžo ir vėl: „Nemėgstu bliuzo muzikos, bet čia tokia gera atmosfera, muzika užburia kartu su Lūksto ežeru“.

Daugiau festivalio dalyvių:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius