Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Botoksas gali pagelbėti sergantiems migrena

Raukšles išlyginančios botokso injekcijos gali padėti išvengti migrenos, rodo naujausi tyrimai.
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

Migrena įeina į 20 ligų, labiausiai veikiančių gyvenimo kokybę, sąrašą. Todėl botokso injekcijos yra siūlomos kaip migrenos gydymas, kurio metu paralyžiuojami veido nervai. Ekspertai teigia, jog kai kurie nervai ir persiunčia žinutes smegenims, įskaitant apie skausmą, rašo telegraph.co.uk.

Tyrimo, kuriuo siekiama išsiaiškinti kaip gydymas botoksu gali veikti migreną, metu pacientai buvo suskirstyti į dvi grupes, priklausomai nuo to, kokį skausmą jie jaučia.

Viena pacientų grupė jautė spaudžiantį galvos skausmą, o kitą – sprogstantį, kurio metu žmonėms atrodė, jog jų galva sprogs. Botokso injekcijos padėjo tiems, kurie jautė spaudžiantį galvos skausmą, ir tik vienam iš trijų tai žmonių grupei, kurie jautė sprogstantį skausmą.

Botokso injekcijos taip pat gali padėti išvengti besaikio prakaitavimo, gali pagelbėti plinkantiems. Šiuo momentu botoksu nėra leidžiama gydyti galvos skausmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius