Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi „Studenčių“ narė Ieva Vaitiekūnienė per pirmąjį dukros gimtadienį surengė ir krikštynas

Lygiai prieš metus, rugpjūčio 25-ąją, buvusi grupės „Studentės“ narė Ieva Šimkonytė-Vaitiekūnienė su vyru, nekilnojamojo turto brokeriu Ryčiu Vaitiekūnu susilaukė dukters Godos. O mergaitės pirmųjų metų proga sugalvojo gimimo dienai suteikti dvigubą prasmę – Liškiavoje surengė jos krikštynų šventę.
Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos
Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos / Asmeninio albumo nuotr.

„Jau seniai galvojome, kad krikštynas norėtume iškelti vasarą. Tačiau galiausiai nusprendėme tą padaryti per dukros gimtadienį. Tam yra ir kita paprasta priežastis – Ryčio seneliai gyvena Šiauliuose, jiems toli važiuoti, todėl sujungti abi progas į vieną buvo patogiau“, – 15min pasakojo Ieva.

Ir iš tiesų nei viena šventė nebuvo pamiršta – Ieva ir Rytis sugalvojo originalų būdą paminėti krikštynas ir gimtadienį, kuriame be giminaičių ir draugų dalyvavo ir būrys mažųjų svečių.

Asmeninio albumo nuotr./Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos
Asmeninio albumo nuotr./Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos
Asmeninio albumo nuotr./Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos
Asmeninio albumo nuotr./Ievos ir Ryčio Vaitiekūnų dukros gimtadienis ir krikštynos

Dar pirmoje dienos pusėje maždaug 30 žmonių Druskininkuose sėdo į garlaivį ir Nemunu plaukė iki Liškiavos. O po Švč. Trejybės bažnyčioje vykusios ceremonijos tą patį pakartojo ir atgal – plaukdami į vieną pusę atšventė gimtadienį, į kitą – krikštynas.

Sumanymas plaukti garlaiviu iš Druskininkų į Liškiavą ir atgal Ievai ir Ryčiui buvo kilęs dar prieš keletą metų, tokį planą jie ketino įgyvendinti savo vestuvių dieną 2015-ųjų rugsėjį. Tačiau tuomet upės vanduo buvo kaip reikiant nusekęs – plaukti buvo neįmanoma.

Šią idėją pora prisiminė dukters krikštynų proga. O tuomet pagalvojo, kad tai bus ir puiki erdvė vaikų šventei – mažiesiems laikas neprailgs, o ir pramogų laive žada netrūkti.

Maršrutas iki Liškiavos – ne atsitiktinis. Čia ne tik vaizdingos vietos ir artimas kraštas Ievos gimtinei – toje pačioje kaimo bažnyčioje prieš trejus metus Ieva ir Rytis susituokė, todėl abejonių, kur krikštyti pirmagimę Godą, nekilo.

„Šalia Liškiavos gyvena ir mano tėvai, esu čia vaikystėje praleidusi daug laiko. Man ta vieta ypatinga, vyrui irgi patiko, todėl vieningai sutarėme“, – pasakojo Ieva.

Šeštadienį vykusi šventė – dviguba, tačiau už gimtadienį čia buvo svarbesnės krikštynos. Todėl joms jokios ypatingos temos nereikėjo – čia tiesiog dominavo rožinė ir auksinės spalvos. Godos krikšto tėvais tapo Ievos sesuo Emilija ir Ryčio brolis Vilius, pagal krikštamotės vardą mergaitei tėvai išrinko Emos krikšto vardą, kuris reiškia „Dievas su mumis“.

Prisimindama savo pirmuosius motinystės metus Ieva sako, kad jie buvo labai įvairiapusiški: pirmas pusmetis pareikalavo daugiau jėgų, kantrybės, tačiau vėliau viskas tarsi apsivertė aukštyn kojomis – motinystės rūpesčiai palengvėjo, o ir pati dukra tapo ramesnė.

„Pirmus šešis mėnesius iššūkių tikrai buvo, tačiau paskutinį pusmetį pajaučiau, ką reiškia tikra graži motinystė“, – sakė Ieva.

Dukters auginimu ir pareigomis ji sako su vyru besiskirstanti po lygiai, esą sakyti, kad kuris nors kuriam padeda – net nebūtų tikslu, jie tiesiog draugiškai dalijasi tiek vaiko priežiūra, tiek buities darbais. „Viską darome kartu“, – tikino Ieva.

TAIP PAT SKAITYKITE: Buvusi „Studenčių“ narė Ieva Šimkonytė ištekėjo už Ryčio Vaitiekūno

Ieva Šimkonytė puikiai žinoma buvusios grupės „Studentės“ gerbėjams. Kolektyvą, anksčiau besivadinusį „Mokinukėmis“, 2003 m. Marijampolėje subūrė Laima Lapkauskaitė. Grupėje „Studentės“ be Ievos dainavo seserys Irūna ir Ineta Puzaraitės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Grupė „Studentės“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Grupė „Studentės“
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupė „Studentės“
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Grupė „Studentės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius