Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chorų mūšyje Miškinis ieškojo „draivo“

Šeštadienio chorų ir muzikos šventėje „Lietuvos balsai“ dainomis susirungė dar keturi chorai, patekę į tolesnį konkursą etapą: mišrus energingas choras „Ave vita“, artistiškos merginos „Kivi“, jaunatviškas choras iš Kauno „Jaunystė“ bei charakteringas Vilniaus universiteto choras „Pro Musica“.
Vytautas Miškinis
Vytautas Miškinis / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Komisijos sprendimu chorai „Jaunystė“ ir „Kivi“ pasiųsti į kitą etapą, o žiūrovai savo favoritu išrinko „Pro Musica“.

Šis choras yra klasika tarp mūsų studentų chorų, bet „Ave vita“ – kur jūsų draivas?„Konkurentai nepanašūs vienas į kitą, bet tikrai verti vienas kito“, – sakė komisijos pirmininkas Vytautas Miškinis.

Be jo, šį vakarą komisijos nariais dirbo ir aktorė Violeta Podolskaitė bei dirigentas Martynas Staškus, prisipažinęs, kad jam bus labai sunku vertinti labai gerai pažįstamus chorus.

Pirmoji užduotis, tekusi šio šeštadienio dalyviams, buvo pademonstruoti, kaip reikia sudainuoti roko klasiką

„Šis choras yra klasika tarp mūsų studentų chorų, bet „Ave vita“ – kur jūsų draivas?“, – klausė choristų komisijos pirmininkas.

Charizmatiškos „Kivi“ merginos, nesidrovėjusios apsirengti džinsiniais ir odiniais rūbais bei pasislėpti po juodais akiniais, rodė, kad moterys gali ne mažiau energingai dainuoti roką nei Bryanas Adamsas.

„Draivas liejosi laisvai, bet jūs galite daugiau“, – šįkart komentavo komisijos pirmininkas. O M.Staškus taip pat tikėjo, kad šios merginos gali padainuoti aštriau.

Choras „Jaunystė“ savo daina prašė mylėti – komisija savo meilę jiems grąžino aukščiausiais balais.

Šitas „draivas“ mane įtikino, jis tiesiog liejosi fluidais...„Šitas „draivas“ mane įtikino, jis tiesiog liejosi fluidais“, – gyrė V. Miškinis.

„Kaunas į Vilnių atvežė šilumą – mums jau darosi šilčiau“, – jam antrino V. Podolskaitė.

VU choras „Pro Musica“ pirmuoju konkursiniu pasirodymu nuvylė komisiją, kuri dėjo į juos per daug vilčių.

„Stengėsi jie, bet nepamirškim, kad mes artėjam prie finalo – „Pro Musica“ tikrai gali daugiau“, – griežtai rėžė komisijos pirmininkas, duodamas jiems 8 balus.

Vakarui įpusėjus, chorai turėjo varžytis, dainuodami pasaulinę chorinę muziką. Šioje dalyje visi chorai sužibėjo ir komisija apdalijo juos aukščiausiais balais ir komplimentais.

Paskutiniam uždaviniui – improvizacinei užduočiai – scenoje pasirodė grupė „Žas“. Su ja chorai dainavo, kad mandarinai – jėga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius