Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Constantino Orbeliano kelias: nuo vunderkindo iki pasaulinės šlovės menininko, dirbančio Lietuvoje

Gimęs muzikai – nuo vunderkindo iki pasaulinės šlovės menininko – Constantine‘as Orbelianas – armėnų kilmės amerikiečių pianistas ir dirigentas, vadovaujantis Maskvos, Kauno orkestrams bei Jerevano operos teatrui, tarptautinių muzikos festivalių sumanytojas bei meno vadovas, „Delos“ įrašų studijos bendrasavininkis, nuolat bendradarbiaujantis su Dmitrijum Chvorostovskiu, Renée Fleming ir daugeliu kitų žymių menininkų. Sekmadienio vakarą jis – LRT kultūros laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“.
Nomeda Kazlaus ir Constantine'as Orbelianas
Nomeda Kazlaus ir Constantine'as Orbelianas / Asmeninė nuotr.

„Kai žmogus tete-a tete dirba ir bendrauja su Verdžiu, Pučiniu, Čaikovskiu, Vagneriu, Rachmaninovu ar kitu genijumi, tai – didžiulė likimo dovana“, – apie galimybę prisiliesti ir interpretuoti didžiuosius muzikus išskirtiniame pokalbyje sako C.Orbelianas, nuo 2013-ųjų – Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas.

„Dramatiška Constantino Orbeliano šeimos istorija kupina netikėčiausių posūkių – karo ir represijų išdraskyta šeima, lyg naujųjų laikų tautų kraustimosi atspindys: apsukę pasaulį grįžta prie savo šaknų, kur motinos žodžiai ir vaikystės giliausi jausmai prisideda prie žmogiškojo triumfo. Maestro, gyvendamas tarp įvairių bendruomenių, randa ir pasitelkia išskirtinę jų energiją ir geriausias savybes – visa tai dėl savo gyvenimo“, – pasakoja laidos autorė ir vedėja, garsi Lietuvos operos solistė Nomeda Kazlaus.

Kodėl pianistai ir smuikininkai rečiausiai serga senatvine skleroze, kodėl vaikams reikia Mocarto? Apie visa tai – dviejų muzikų pokalbyje jau šį sekmadienį, lapkričio 19 d. 21.15 val. per LRT kultūrą. Jame Constantine‘as Orbelianas prisimins ir pirmąjį honorarą, gautą šešerių, papasakos apie glaudžias šaknis su Lietuva bei įsigytą prabangų Andropovo butą kaip kompensaciją už šeimos patIrtas kančias.

Dirigentas netrukus susitiks su vilniečiais kasmetiniame N. Kazlaus rengiamame šventiniame gala koncerte „Klasikos ir roko šventė“ gruodžio 9 d. Lietuvos nacionalinėje Filharmonijoje. Kartu koncertuos ir kitas laidos „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ herojus, smuiko virtuozas is JAV Alexander‘as Markovas.

VIDEO: LRT Kultūra. Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus l 2017-11-19 anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius