Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

COVID-19 nusinešė J.Smorigino draugo gyvybę: „Jei mane gerbiate – eikite skiepytis“

Jurijus Smoriginas pasidalijo jautria žinute – nuo koronaviruso mirė jo bičiulis. Pasak žinomo choreografo, draugas nebuvo pasiskiepijęs. „Jei mane gerbiate, eikite skiepytis, nes kitaip mano širdis sprogs belaidojant jus visus“, – nusivylimo neslepia Jurijus.
Jurijus Smoriginas
Jurijus Smoriginas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jurijus Smoriginas žinute apie draugo netektį ketvirtadienio vakarą pasidalijo savo feisbuko paskyroje.

„Negaliu nerašyti...

Šiandien naktį mirė man mielas ir labai gerbtinas žmogus... Kiek daugiau 50-ties metų... Nesiskiepijo... Per savaitę ir žmogaus nėra... Nuo COVID-19.

Turiu apie 5000 draugų... Facebookinių... Jei jūs mane gerbiate ir kiek vertinate, prašau, eikite skiepytis... Nes kitaip mano širdis sprogs belaidojant jus visus“, – rašė Jurijus.

15min dėl draugo netekties susisiekė ir su pačiu J.Smoriginu. Jis paaiškino, kad šis įrašas skirtas žmonėms, kurie į pandemiją žiūri atsainiai.

„Kai viskas sklando kažkur toli, kai tu nematai, tai tada dar kažkaip suvoki, kad tai yra toli. Užvakar su juo šnekėjai, o per tris naktis išdegė jo plaučiai. Aš labai rimtai vertinu šią pandemiją ir tuo atžvilgiu esu disciplinuotas ir pasipiktinęs žmonėmis, kurie man priekaištauja, jog esu papirktas, gaunu pinigų už tai, kad skleisčiau šią „ereziją“.

Sako, kad jie nori užsirašyti, bet jų neužrašo. Pradeda purvą pilti ant medikų, ant medicinos. Toks jausmas, kad aplink mane atsirado žmonės, kurie staiga neteko išsilavinimo, proto ir smegenų. Aš esu pašiurpęs tuo, kad jie nesuvokia to, ko jie nesuvokia, ir labai agresyviai elgiasi tuo atžvilgiu“, – 15min komentavo J.Smoriginas.

Po savo kreipimosi į žmones Jurijus sulaukė įvairiausių komentarų –tarp jų pasitaikė ir skeptiškų kolegų nuomonių. Ir nors choreografas žinojo, kad į jo pusę skries pikti komentarai, tačiau, nepaisydamas to, tikisi, kad žmonės kovos ne prieš, o už gyvybę.

„Kažkodėl lietuvių tauta kovoja prieš tai, prieš ką nereikėtų kovoti. Reikėtų kovoti už tai, kad galėtume išsaugoti gyvybę, o ne dėl to, kad tavo artimieji žmonės susirgtų. Daug žmonių užsikrečia tomis kvailomis, antivakserinėmis idėjomis. Gi patys žmonės išsirinko tą patį Seimą, prezidentą.

Pažiūrėkit, kokį purvą internautai pila ant visų. Pavyzdžiui, aš nemėgstu konservatorių partijos. Visą laiką turėjau savo nuomonę apie juos, bet išrinko ir viskas. Aš Lietuvos pilietis ir privalau mąstyti, kad dabar yra konservatoriai ir turiu vykdyti jų sumanymus“, – mintimis dalijosi jis.

Kalbėdamas apie anapilin iškeliavusį draugą, J.Smoriginas 15min sakė, kad jis nebuvo visiškai nusistatęs prieš skiepus. Tačiau Jurijus jaučia apmaudą, kad protingas ir išsilavinęs žmogus lengvabūdiškai pasižiūrėjo į virusą.

„Su juo kalbėjau prieš keturias dienas iki mirties. Jis nebuvo antivakseris. Jis buvo šviesus žmogus, gal net pasakyčiau vaikiškas. Būna, kad mes mes, vyrai, truputį vaikiški. Jis neįvertino, kas yra kovidas, sakė, kad čia gripo kažkokia atmaina. Jie nežino, kad kovidas nėra konkreti liga, o liga, kuri ieško silpnų vietų kiekvieno žmogaus organizme.

Jis nesiblaškydavo, daug namie sėdėdavo, tai kartais labai lengvabūdiškai pasižiūrėdavo į tai. Dėl to man didžiausias skausmas, kad žmogus buvo protingas, turėjo labai auksinę ir didelę galvą, labai daug nuveikė gyvenime, aprūpino šeimą, padėjo draugams. Tiesiog labai apmaudu“, – apie draugo netektį kalbėjo J.Smoriginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius