Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„D.Efect“ rudens/žiemos 2014 kolekcija kviečia į kelionę laiku

Prekės ženklo D.Efect rudens/žiemos 2014 kolekcija kviečia į kelionę laiku, tarsi žiūrėtume nebylųjį kiną. XIX a. Napoleono armijos kariai čia susitinka su iš tarpukario nuotraukų atgijusiais didmiesčių gyventojais. Pro akis praskrieja gerai pažįstamas lietuviškas kraštovaizdis, įdomią faktūrą įgavęs po lietaus bundantis dirvožemis. Kelionė tęsiasi. Mes jau mieste, kuris savo modernia, minimalistiška architektūra kelia susižavėjimą ir kontrastuoja su ką tik kelionėje matytais vaizdais.
„D.Efect“ kolekcijos modelis
„D.Efect“ kolekcijos modelis / „D.Efect“ nuotr.
Temos: 3 Ruduo Žiema Mada

Naujoji D.Efect kolekcija, tradiciškai, kupina kontrastų: praeitis ir ateitis, neoprenas ir šilkas, platus ir siauras.

„Mane žavi daugybė dalykų ir visuomet traukia priešybės. Šioje kolekcijoje norėjau subtiliai interpretuoti kariškos uniformos detales, susieti jas su architektūriškomis šiuolaikinio miesto linijomis. Į kolekciją įsipynė ir keletas lengvų, sportinių elementų – tai tikroji, niekuomet nenuspėjama D.Efect moteris“, – sakė prekės ženklo kūrybos vadovė Eglė Žiemytė.  

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Žiemytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eglė Žiemytė

Kurdama rudens/žiemos 2014 kolekciją, dizainerė pirmą kartą jėgas suvienijo su kitu menininku. Šilkinės suknelės ir marškiniai turi išskirtinius žinomos grafikės Birutės Zokaitytės kurtus piešinius. Paprastai savo darbuose menininkė naujam gyvenimui prikelia senovinių knygų veikėjus, šįkart jos dėmesio centre atsidūrė XX a. pradžios knygos apie vaikų auklėjimą.

Žiemytė ir Zokaitytė – dvi viena kitos darbais besižavinčios kūrėjos. „Bendradarbiavimas su Birute atsirado labai natūraliai, jos kūryba man labai artima. Įdomu tokius darbus perkelti ant rūbų – tai mados kolekcijoms gana neįprasti piešiniai“, – sakė D.Efect kūrybos vadovė Eglė.

Jai antrino ir pati grafikė: „Egės kūryba žaviuosi jau seniai, tai mada, kuri yra artima mano filosofijai. Kai kuriuos mano spintoje gulėjusi D.Efect rūbus jau pasisavino ir mano dukros.“

Pasitelkiant skirtingas spalvas, faktūras ir medžiagas dizainerė žaidžia su proporcijomis, simetrija ir asimetrija. Siluetai laisvi, platūs arba priešingai – aptempti tarsi antroji oda. Kūrybai naudoja tokias medžiagas kaip garinta vilna, dvigubo audimo medvilninis audinys, medvilnė, šilkas, neoprenas, alpaka, moheris, oda. Dominuoja juoda, pilka, raudono vyno, tamsiai mėlyna, tamsiai žalia spalvos, akcentai kuriami naudojant rožinę, geltoną, baltą.

„D.Efect“ nuotr./„D.Efect“ kolekcijos modelis
„D.Efect“ nuotr./„D.Efect“ kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius