Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Redikas apie A.Valentaitę atvirauja tik teisme: „Nuėjęs į spaudą, turėčiau daugiau, ką papasakoti“

Prokurorų skirtais laisvės apribojimais supančiotas ir kaltinimais dėl A.Valentaitės turto vagysčių prislėgtas krepšininkas Dovydas Redikas šį ketvirtadienio rytą vėl drausmingai pasirodė teisme.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nuo vasaros nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas nusikalstamais poelgiais padaręs buvusiai garsiai manekenei net 160 000 eurų žalą.

D.Redikas prieš posėdį 15min prasitarė, kad neseniai girdėjo TV laidos anonsą, kuriame buvo linksniuojama jo pavardė. Žiūrovai matė laidą „Kitu kampu“, kurios anonsas tarsi pačios Astos lūpomis skelbė: „Jei sutikčiau Rediką gatvėje, niekada nepasisveikinčiau.“

„Nežiūrėjau. Neįdomūs man tokie dalykai“, – pareiškė 24 metų D.Redikas.

Krepšininkui atrodo nepriimtina, kad buvę santykiai narpliojami viešai, liejamos senos nuoskaudos. „Aš irgi nuėjęs į spaudą daug turėčiau, ką papasakoti“, – kad nesirengia to daryti, leido suprasti 15min pašnekovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Kol kas iš D.Rediko tikimasi visiško atvirumo bent teisme, narpliojančiame brangių daiktų dingimo iš A.Valentaitės namų aplinkybes. Tiriant bylą, ketvirtadienį į teismą buvo iškviestas atstovas vieno lombardo, į kurį buvo nešiojamas iš manekenės paimtas turtas: laikrodžiai, auskarai, žiedai, kitokie papuošalai.

„Aš esu tik įmonės akcininkas, Dovydą Rediką pamačiau dabar pirmą kartą, nesuprantu, kodėl mane pakvietė liudyti į teismą“, – teigė šiandien liudytoju apklaustas V.J.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Beje, įdomi detalė: lombarde prapuolė ne visi D.Rediko iš A.Valentaitės paimti daiktai. Kai kurias brangenybes vyras sugebėjo išsipirkti. Pavyzdžiui, auksinis kryželis, už kurį D.Redikas buvo gavęs porą tūkstančių litų, po kurio laiko paties kaltinamojo pastangomis buvo apmokėtas ir grąžintas jo savininkei.

Nors esminiai dalykai šiame procese, regis, jau aptarti, kiek dar bylinėjimasis tęsis, prognozuoti sunku. Paklaustas, kaip jo užstrigimą teismų karuselėje vertina Graikijos krepšinio klubas, su kuriuo jis yra pasirašęs kontraktą, sportininkas sakė taip: „Jie ramiai laukia.“

Kaip žinoma, D.Redikui didele teisine ir tuo pačiu fizine kliūtimi siekti karjeros Graikijoje buvo tapusi Vilniaus teismo skirta kardomoji priemonė – namų areštas. Vieno griežčiausių suvaržymų vyras buvo nusipelnęs už tai, kad nedrausmingai lankė posėdžius ir trikdė procesą. Vėliau teismas sutiko sušvelninti D.Redikui sankcijas – dabar jam galioja rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies, be to, naktimis (nuo 22 iki 6 val.) jam privaloma būti savo gyvenamojoje vietoje.

Kalbėdamas apie tai, kaip pats jaučiasi dėl šio jau gana ilgo teismo, D.Redikas teigė, kad skųstis iš esmės neturi kuo: „Nepasakyčiau, kad labai išvargino. Nieko labai baisaus.“

Lapkričio 30 d. išnagrinėti D.Rediko ir A.Valentaitės bylos dar nespėta, teisėjai teko paskelbti dar vieną pertrauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius