Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dailius Dargis: Skandalus krečiantys hiphoperiai ir jų garsūs tėvai iš kriminalinių paraščių

Socialinių tinklų žvaigždės Karolinos Meschino ir „Flying Saucer Gang“ nario Remigijaus Daškevičiaus-Remio skyrybos iki šiol sulaukia didelio susidomėjimo. Ypač, kai netrukus paaiškėjo, jog mergina draugauja su buvusio mylimojo draugu Dominyku Ježeriu-OG Version. Ši istorija patraukė ir žinomo rašytojo Dailiaus Dargio dėmesį, kuris šiai istorijai suteikė kiek kitokį atspalvį.
Remigijus Daškevičius-Remis, Karolina Meschino, OG Version
Remigijus Daškevičius-Remis, Karolina Meschino, OG Version / Organizatorių ir 15min nuotr.

Su autoriaus leidimu 15min dalijasi rašytojo nuomone:

„Kadaise 1990-tųjų Lietuvos gaujų siautėjimo laikais tarpusavyje ir dėl tos pačios abiejų nusižiūrėtos merginos konkuruojantys aršūs bičai susikaudavo kumščiais ar netgi ginklais.

Kartą Kauną sudrebino tokia tikrai žiauriai pasibaigusi istorija, kaip 1993-oaisiais rudenį prie vienos iš Kalniečių mikrorajono degalinių buvo nušautas mašinvagiams priklausęs vyras. Kaip vėliau paaiškėjo, jis krito nuo kito vyruko – Daktarų jaunimui – Šampaninių smogikams priklaususio veikėjo pistoleto kulkų.

Kaip skelbta, būtent jis tokiu kruvinu būdu apgynė ar netgi iškovojo savo nusižiūrėtą moterį, su kuria vėliau netgi susituokė bei susilaukė vaikų. Deja, šiandien šio aršuolio jau irgi nėra tarp gyvųjų. Šita atskiro kino filmo siužeto verta istorija gana plačiai aprašyta mano knygoje „Juodosios mafijos našlės“.

Tuo tarpu šiandien žiniasklaidoje nerimsta informaciniai srautai apie vienas kitam aršių tekstų dainas adresuojančius esamus ir buvusius hiphopo grupės „Flying Saucer Gang“ narius. Pagrindinis jos lyderis Remigijus Daškevičius dainomis susikovė su buvusiu grupės nariu Dominyku Ježeriu arba OG Version.

Pasirodo, abu jie buvo geri draugai, bet abu pamilo tą pačią – šių dienų Lietuvos instagramo topinę žvaigždę – Karoliną Meschino. Kuo baigsis šis karas, dar neaišku, bet aistros nerimsta ir jau sklinda pačios įvairiausios kalbos apie šitų jaunų kauniečių nesutarimus dėl tos pačios Karolinos.

Apie R.Daškevičių-Daškę ne kartą rašyta ir skelbta ir ne tik mano knygose. Beveik prieš dvidešimt metų nežinomo snaiperio šūvio nukautas kaunietis prieš mirtį garsėjo ne tik kriminaliniame, bet ir bokso bei sovietinių laikų Kauno breiko šokių pasauliuose.

Gabijos Labutytės nuotr./Dailius Dargis
Gabijos Labutytės nuotr./Dailius Dargis

Daugelis sako, kad šiandien jis galėjo būti vienu iš turtingiausių ir sėkmingiausią verslą darančių lietuvių. Bet nespėjo. Akivaizdu, kad jo vaikai turi polinkį į menus ir šiandien yra tarp jaunimo populiarios grupės pagrindiniai vokalistai.

Įdomi ir gal mažai žinoma detalė, bet Vilniaus Vokiečių gatvėje toliau sėkmingai gyvuojantis „St.Valentino“ restoranas, prie kurio ir buvo nušautas Daškė, vienu metu netgi priklausė tos pačios Karolinos tėvams.

Tuo tarpu jaunojo Daškevičiaus dabartinio oponento – OG Version tėvas taip pat ne ką prasčiau kriminalistams pažįstamas veikėjas – tai Pajaco pravarde žinomas ir senosios Vilijampolės Daktarams priskiriamas kaunietis Gytis Ježerys. Jis gana spalvingai pasiryškinęs.

Štai kelios eilutės apie šitą personažą iš mano vėl neseniai papildytos bei perleistos „Tikrosios Daktarų istorijos“: 2011-ųjų liepos 25-ąją, po beveik dviejų mėnesių pertraukos, vėl vykęs Daktarų gaujos teismo procesas neapsiėjo be kuriozų. Tai buvo vienas iš nedaugelio Daktarų teismo posėdžių, kuriame man asmeniškai teko dalyvauti. Iš Vilniaus į Klaipėdą ryžausi atvykti dėl to, kad geriau pajusčiau Daktarų teismuose sklandantį „kvapą“.

Pasibaigus teismo posėdžiui salėje antrankiais buvo surakintas H.Daktaro žmoną R.Daktarienę į teismą atlydėjęs kaunietis Gytis Ježerys, pravarde Pajacas. Apie jį anksčiau nieko nebuvo žinoma, tik tiek, kad jis buvo pasižymėjęs smulkiuose nusikaltimuose.

Pajacas suimtas dėl to, kad nesilaikė teismo įpareigojimų – be policijos žinios savavališkai pasitraukė iš gyvenamosios vietos ir apie tai neinformavo pareigūnų. G.Ježerys gyvenamosios vietos pakeitimą motyvavo tuo, kad neva išsiskyrė su buvusia drauge, kuri jau susirado naują draugą.

Maža to, teismą pasiekė Kriminalinės policijos biuro, kuris ir atskleidė rezonansinius Daktarų nusikaltimus, pranešimas, kad būdamas laisvėje G.Ježerys kelis kartus važiavo prie kitų su teisėsauga bendradarbiaujančių buvusios gaujos narių namų ir neva grasino fiziniu susidorojimu.

Skelbta, jog Pajacas, būdamas visiškai girtas, privažiavo ir šaukė, kad kuo skubiau vienas iš kaltinamųjų policijos bendradarbių pasirodytų kieme. Pajacas šiam vyrui turėjo pretenzijų, kad šis bendradarbiavo su kriminalistais ir teikė jiems žinias apie visus gaujos narius ir jų padarytus nusikaltimus.

Teisme tvarką prižiūrintys uostamiesčio pareigūnai teigė, kad Pajacas ir tą rytą teismo salėje pasirodė „su kvapu“. Teismo kolegija nutarė Pajaco pravardę turintį kaunietį izoliuoti ir skyrė jam kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Archyvo nuotr./Dailius Dargis
Archyvo nuotr./Dailius Dargis

Ketvirtą kartą teisiamas G.Ježerys viename iš Daktarų gaujos teismo procesų pasakojo: „Man tada buvo 20-21-eri ir niekas nepaisė mano nuomonės, niekas man nedavė išsamių ataskaitų. Ar gaudavau iš jų pinigų? Neatsimenu. Visaip būdavo. Kartais ir skolindavo, ir duodavo, bet jie man neaiškino, iš kur tie pinigai.“

Keista, bet nors ikiteisminį tyrimą atlikusiems Kriminalinės policijos biuro pareigūnams G.Ježerys liudijo, kad „nusikaltimuose dalyvavęs, nes buvo sudėtinga jo materialinė padėtis“, galiausiame viename iš teismo posėdžių jis ėmė keisti anksčiau duotus parašu patvirtintus parodymus. Tokį jo elgesį valstybinį kaltinimą Daktarų byloje palaikęs prokuroras Z.Tuliševskis pakomentavo lakoniškai: „Skęstantis ir šiaudo griebiasi.“

Šioje istorija tapusioje legendinės Kauno gaujos byloje G.Ježeriui buvo skirta 11 nelaisvės metų. Pirmasis teismo sprendimas šioje byloje skelbtas 2013-ųjų birželį. Daugiau apie Pajacą ir kitus Daktarų vyrus – mano knygoje „Tikrojoje Daktarų istorijoje“.

Mūsiškiai jaunieji hiphoperiai kol kas „kariauja“ tik dainomis, todėl tikėkimės, kad jie netrauks ginklų ir nenaudos kitų kovos metodų, kurie gali jiems užtraukti baudžiamąsias atsakomybes. Faktas, kad tėvų nepasirinksi, ir niekas jauniems žmonėms neprikišinėja jų tėvų senų istorijų ar nuodėmių, bet visada gali pasirinkti naują šviežesnį ir kur kas labiau vykusį kelią nei tuo, kuriuo kadaise žengė tavo tėvai...“ – savo oficialiame puslapyje rašė D.Dargis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius