Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Daina Bilevičiūtė atsikirto gydytojai Jelenai Tulčinai: „Esu stora ir labai, labai laiminga“

Gydytojos kardiologės Jelenos Tulčinos pasisakymas, kad apkūnus žmogus negali būti laimingas, įskaudino ir supykdė vokalo mokytoją Dainą Bilevičiūtę. Originalių fotosesijų, kuriose neretai drąsiai demonstruoja savo plius dydžio formas, savininkė rėžia atgal: „Esu stora ir labai, labai laiminga“.
Daina Bilevičiūtė
Daina Bilevičiūtė / Tanya Done photography nuotr.

Gydytoja kardiologė ir natūralios medicinos centro įkūrėja Jelena Tulčina sakė netikinti, kad apkūnūs žmonės yra laimingi. Anot jos, tai tėra su svoriu kovojančių žmonių saviapgaulė.

„Manau, kad visos tos kalbos, kad esu stora ir tuo patenkinta, valgau kiek noriu, esu laiminga – iš piršto laužtos. Tai gynybinė reakcija. Pati buvau stora ir nuolatos graužiausi. Net kai apsirengdavau gražiai ir jausdavausi simpatiška, vis tiek negalėjau negalvoti apie tai, jog esu stora“, – pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ sakė Jelena Tulčina.

Pasisakymas viešoje erdvėje sulaukė skirtingų reakcijų. Vieni teigė, kad moteris teisi, nes apkūnumas skatina įvairias ligas, kiti rašė manantys, jog laimė nėra niekaip susijusi su skaičiais svarstyklėmis.

Pasisakymas priminė patyčias

J.Tulčinos žodžiai supykdę ir D.Bilevičiūtę. Kaip pati sako, būtent tokie pasisakymai skatina dar sunkesnes emocines ligas, gali sukelti depresiją, be to, jai kyla klausimas – ar taip mąstantis žmogus pats yra laimingas.

„Perskaičius jos komentarą pirma man šovusi mintis – „O ar galima padidinti smegenų tūrį?“. Jos žodžiai ne tik kad neteisingi, bet ir pats traktavimas keistas – kodėl apkūnus žmogus turi būti nelaimingas? Kaip galima komentuoti tokius dalykus? Galima kelti daug klausimų, ar viskas gerai su žmogaus, kuris taip kalba, gyvenimu“, – 15min savo nuomonę išsakė Daina.

Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė

Vokalo mokytoja sako, kad gydytojos kardiologės žodžiai yra ne bandymas įkvėpti žmones keisti gyvenimo būdą, veikiau patyčios.

„Man tokios mintys atrodo nesveikos. Kiekvienas žmogus išgyvena daug dalykų – sunkumų, bėdų, netekčių. Psichologinė sveikata yra labai svarbi, o šiuo atveju specialistė viską priskiria valgymo kultūrai. Tokie pasisakymai yra neadekvatūs ir užgaulūs, galintys pridaryti tik dar daugiau žalos“, – sako Daina.

Anot jos, šiais laikais, kai aplinkoje gausu streso, sunku išlaikyti stabilų gyvenimo ritmą, negalime viso dėmesio skirti tik maisto kultui. Daina mano, kad toks požiūris – iškraipytas.

Komplimentų iš vyrų niekad netrūko

Daina Bilevičiūtė sako šį kartą į pasisakymą apie svorį sureagavusi išties jautriai. Ir nors anksčiau yra girdėjusi visokių pasisakymų apie savo svorį ir apimtis, išgirdus tokią neteisybę nesinorėjo tylėti: „Turiu laimės hormoną, kuris siekia 400 procentų – tikrai daugiau, nei reikia. Tad įdomu, kur dingo ponios laimė?“

„Ieva.passion Photography“ nuotr./Daina Bilevičiūtė
„Ieva.passion Photography“ nuotr./Daina Bilevičiūtė

Ir nors viešoje erdvėje vis dažniau kalbama apie besikeičiantį grožio suvokimą, D.Bilevičiūtė mano, kad mažai kas pasikeitė. Po J.Tulčinos komentaru viešoje erdvėje dainininkė matė daug palaikymo, pritarimo, taip pat ir neapykantos bei patyčių. Vis dėlto moteris pabrėžia – aplinkinių nuomonė šiuo atžvilgiu yra visiškai nereikšminga.

„Aš tokia laiminga kaip dabar, kai esu apkūni, niekada nebuvau. Nėra nė krislelio teisybės, kad jei esi apkūni, nesi sveika, negali gražiai rengtis“, – pabrėžia Daina. Kaip pavyzdį ji pateikia savo naujausią fotosesiją, kurioje moteris trykšta laime.

Pasitikėjimo savimi suteikia ir vyrų komplimentai. D.Bilevičiūtė, kaip pati sako, niekada nestokojo vyrų dėmesio, ir juokiasi – kai taip myli, ko čia kvaršinti galvą dėl kilogramų?

„Visą laiką visus erzinu pasakymais, kad vyrų dėmesys man kaip tik žymiai didesnis, daugelis vyrų pripažįsta, kad aš esu seksualių formų. Tad ko daugiau norėti?“. Man nė vienas vyras gyvenime nėra pasakęs, kad esu stora, negraži, gal todėl neturiu psichologinių problemų?“ – pabrėžia vokalo mokytoja.

„Rona Media“ nuotr./Daina Bilevičiūtė
„Rona Media“ nuotr./Daina Bilevičiūtė

Taisyklingas kvėpavimas – būdas numesti svorio

Žinoma, taip buvo ne visuomet. D.Bilevičiūtė nėra išimtis ir ji taip pat ne vienerius metus bandė sumažinti apimtis, tačiau po vaiko gimimo grįžti į buvusias formas nepavyko. Ir nors ne vienas pirmadienis pradėtas pažadais, jog nuo šiandien viskas bus kitaip, Daina Bilevičiūtė galiausiai nusprendė save pamilti tokią, kokia yra.

„Esu stora ir labai, labai laiminga“, – drąsiai sako moteris.

„Žinoma, jei svoris trukdo sveikatai, tai jau visai kita kalba. Bet lygiai taip pat lieknas žmogus gali turėti problemų dėl sveikatos“, – pabrėžia Daina.

Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė

Vis dėlto vokalo mokytoja sako, kad taisyklingas kvėpavimas yra puiki išeitis ne tik sumažinti kūno linijas, bet ir išsigydyti kvėpavimo ligas.

„Kuo žmogus taisyklingiau kvėpuoja, tuo jis sveikesnis. Visos moteriškos ligos bazuojasi viršutinėje krūtinės dalyje, tad pradėkime nuo to, kad jei mes norime būti sveikos, mes pradėkime galvoti ne apie savo linijų sumažinimą, o sveikatą. Tad kam bus įdomu, organizuosiu ateityje įdomius ir naudingus seminarus – net su laiminga pabaiga – dainavimu“, – juokiasi Daina.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

TAIP PAT SKAITYKITE: Daina Bilevičiūtė pristato dainą ir intymią fotosesiją: „Jokio fotošopo, grimo – čia esu savimi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius