Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainuojantį modelį Ofeliją įvertinęs Algis Ramanauskas-Greitai pavadino ją „Prodigy“ pianiste

Vilniaus knygų mugėje debiutinį albumą „Ofelija“ pristato ir jaunosios kartos atlikėja, modelis Liepa Maknavičiūtė. Su Alina Orlova, Jurga Šeduikyte ir Ieva Narkute neretai lyginama muzikos kūrėja ir atlikėja šiame renginyje mėgaujasi dėmesiu ir palankiais publikos bei muzikos ekspertų vertinimais. Ofelijos pseudonimu pasivadinusi Liepa muzikos pasaulyje – ne naujokė.
Ofelija
Ofelija / E.Sabaliauskaitės nuotr.

Prieš ketverius metus ji laimėjo LRT televizijos jaunų talentų konkursą „Vunderkindai“, jos parašytos dainos jau yra skambėjusios radijo stotyse, kur užėmė aukštas pozicijas klausomiausių kūrinių sąrašuose. Šiemet ji baigs fortepijono studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Debiutinis Liepos albumas buvo pristatytas pirmąją knygų mugės dieną. Talentinga mergina savo autorinius kūrinius atliko akompanuodama fortepijonu. Net ir išgirdę merginos dainas pirmąjį kartą, negailėjo jai aplodismentų ir pagyrų. Muzikos ekspertų teigimu, būtent tokių išjaustų ir kūrybingų projektų Lietuvos populiariosios muzikos erdvėje šiuo metu trūksta, tad Ofelija turėtų netrukus rasti savo auditoriją.

E.Sabaliauskaitės nuotr./Ofelija
E.Sabaliauskaitės nuotr./Ofelija

Pastarieji jos žingsniai muzikos kelyje sėkmingi – vienas iš albumo „Ofelija“ kūrinių „Drugiai“ šiuo metu skamba amerikiečių serialo „The Legends“ garso takelyje. Merginos talentas liko pastebėtas ir Algio Ramanausko-Greitai. Kritiką atvirai mėgstantis rėžti garsus vyras, pasidalindamas interviu su ja, merginą savo socialinio tinklo paskyroje pavadino „Prodigy pianiste“.

L.Maknavičiūtė savo dainoms pati kuria muziką, rašo tekstus lietuvių ir anglų kalbomis. Kas ją įkvepia? „Skaitau poeziją. Anksčiau, rašydama dainas, pirmiau sukurdavau muziką, po to žodžius. Kai keliavau į Kiniją, kilo tiek daug minčių, tiek daug chaoso. Užrašinėdavau savo mintis, vėliau tai sudėjau į dainas. Mano inspiracija – tai, ką pamatau aplinkui, ką išgirstu. Pats iš savęs visko sukurti juk negali“, – apie įkvėpimo šaltinius pasakoja atlikėja.

L.Norinkevičūtės nuotr./Ofelija
L.Norinkevičūtės nuotr./Ofelija

Kaip pasakoja Liepa, debiutinio albumo dainos vėjavaikiškos, romantiškos, daug jų buvo parašyta besimokant dvyliktoje klasėje. „Mokyklos, o ypač studijų aplinka suteikė daug emocijų, blaškymosi, abejonių. Netikėti artimų žmonių poelgiai, kartais labai skaudinantys, savarankiško gyvenimo pradžia, vienatvė, gamta – visa tai sutelpa mano albume“, – pasakojo ji. Albumą „Ofelija“ Liepai padėjo kurti padėjo profesionalūs prodiuseriai, grupės „Siela“ nariai Raimondas Jaroševičius ir Aurelijus Sirgedas.

Ar neerzina būti lyginamai su žinomomis dainininkėmis? „Vienas režisierius man yra pasakęs, kad jei būčiau gimusi anksčiau nei Alina Orlova, gal su tokia muzika man sektųsi netgi labiau“, – nesikuklina mergina.

Tiesa, su pačia Alina Orlova Liepa nėra nei pažįstama, nei klauso jos muzikos, o daina „Ramuma“ (A.Orlova taip pat yra sukūrusi dainą tokiu pavadinimu) –  vienas pirmųjų jos kūrinių, gimęs M.K.Čiurlionio menų mokyklos fortepijono klasėje.

Asmeninio archyvo nuotr./Ofelija
Asmeninio archyvo nuotr./Ofelija

„Nuėjau į klasę, atsisėdau pradėjau groti. Gimė ir melodija, ir žodžiai tuo metu. Tiesiog abra kadabra. Svarbiausia norint kurti, būti vienam. Kuo daugiau laiko praleidi su savimi, tuo daugiau galimybių atrasti savąjį „aš“ per kūrybą“, – sako pašnekovė.

Ofelija – „Ramuma“:

VIDEO: Ofelija - Ramuma

Mergina atvirauja, kad dainų kūrėjos kelias – ne pats lengviausias, todėl mergina turi ir kitų malonių užsiėmimų – dirba modeliu, tapo, išbando save kine. „Daugiausiai dirbu Azijos rinkoje, teko dirbti ir Lietuvoje, tačiau daugiausiai laiko praleidžiu Kinijoje ir Pietų Korėjoje. P.Korėjoje filmavausi populiaraus reperio Benzino vaizdo klipe. Tiesa, kad jis labai žinomas Azijoje, sužinojau tik vėliau. Kinijoje pozavau katalogams“, – pasakoja pašnekovė.

Filmų mėgėjai turės galimybę su L.Maknevičiūtė susipažinti ir iš kino ekranų. „Taip pat filmuojuosi Lietuvoje dirbančio režisieriaus Ruslano Korostenskio filme „Velnio ragas“ apie rytų kovos menus. Man teko keršytojos už nužudytą meilę vaidmuo. Ruošiantis vaidmeniui teko lankyti kovos menų treniruotes. Tai filmas su pretenzija į Quentino Taranto juostas „Kaip nužudyti Bilą“ – gal kiek labiau meninis variantas“, – atskleidžia mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Ofelija
Asmeninio albumo nuotr./Ofelija

„Naujausia mano veikla – rankų darbo atvirutės su mano piešiniais. Kai rengiau koncertus Azijoje, po koncerto žmonės jas tiesiog nušlavė. Matyt, patiko. jos įdomios ir Vilniaus knygų mugės lankytojams“, – šypsosi mergina. Susitikti ir pabendrauti su Ofelija, išgirsti jos dainų Vilniaus knygų mugėje bus galima visą savaitgalį.

Ofelija – „All I Need“:

VIDEO: All I need

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius