Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daiva Starinskaitė. Paskui svajonę – į Londoną

„Aš – euforijoje! Tokia laiminga dar niekada nesijaučiau!“ – ką tik iš Londono grįžusi žinoma dainininkė, grupės „BrassBastardz“ vokalistė Daiva Starinskaitė (24) nepaliaujamai trykšta džiaugsmu. Savaitgalį vykusiuose pasauliniuose apdovanojimuose „The People’s Music Awards“ lietuvių kolektyvas pripažinti geriausia šokių ir elektroninės muzikos grupe.
Daiva Starinskaitė
Daiva Starinskaitė / Viganto Ovadnevo nuotrauka

„Tai – kol kas didžiausias įvertinimas, kokį esu gavusi. Man ir mums visiems šis apdovanojimas suteikia dar daugiau pasitikėjimo savimi ir grupe, tikėjimo, kad tikrai galime ką nors pasiekti...“ – kur kas labiau užtikrinta jaučiasi Daiva. Mergina juokdamasi prasitaria, jog jau skaitė komentarus apie „BrassBastardz“ laimėjimą ir pastabas, jog ši pergalė – nieko verta. Tačiau pati dainininkė įsitikinusi, kad šie apdovanojimai – puiki galimybė grupėms, kurios dar nėra pasirašiusios jokių kontraktų (tai viena iš sąlygų patekti į nominantų sąrašą). Juolab kad ceremoniją įrašė ir rugpjūčio mėnesį transliuos bemaž 10 milijonų žiūrovų auditoriją turintis televizijos kanalas „Eurochannel“, matomas 25 pasaulio šalyse.

Ir vis dėlto, pasak atlikėjos, svarbiausia – ne pats apdovanojimas, o tai, kokios reakcijos ji su grupe sulaukė po pasirodymo oficialios ceremonijos metu. „Žmonės plojo, rėkė, prašė pakartoti. Po ceremonijos britas, sumanęs šiuos apdovanojimus, priėjo prie manęs, apkabino ir pasakė, kad per dešimt metų nieko geresnio nėra girdėjęs. Nenoriu girtis, bet tiek komplimentų ir gerų atsiliepimų, kiek sulaukiau tąvakar, dar nesu girdėjusi“, – prisipažįsta Daiva.

Londone ji gyvena nuo praėjusio spalio. Pagal studentų mainų programą išvažiavusi ir džiazo vokalo praktiką viename nedideliame klube atlikusi dainininkė į Vilnių grįžti nesuskubo. Prieš mėnesį parvažiavo vien tam, kad baigtų magistro studijas Muzikos ir teatro akademijoje. „Ką čia slėpti: Londone – didesnės galimybės. Nuo pat pradžių žinojau, kad bus žiauriai sunku, bet tai – ir savotiškai žavu. Vieną dieną supratau, kad turiu tik dvi galimybes: arba labai daug dirbti, arba nieko nepasiekti. Žinoma, toks suvokimas kartais ima slėgti, juolab kad Lietuvoje buvau įpratusi gyventi „atsipūtusi“: niekur neskubėjau, viskas buvo aišku, tas pats per tą patį...“

Daiva džiaugiasi kiekvienu pasiūlymu koncertuoti Lietuvoje ar Londone ir labai viliasi, kad po „The People’s Music Awards“ jų tik padaugės. „Neieškau Londone prodiuserių, kurie mane „prasuktų“, padarytų iš manęs „produktą“, todėl, tikiuosi, su „BrassBastardz“ viskas klostysis taip, kaip noriu“, – šypteli mergina, tikinti, kad būtent Londone apstu perspektyvų, pasiūlymų, galimybių. Jau kitą dieną po apdovanojimų ji sulaukė laiškelio iš vienos britės, rengiančios vakarėlius, kuriuose koncertuoja tokios muzikos žvaigždės kaip Amy Winehouse. „Po ceremonijos gavau krūvą vizitinių kortelių, būtinai reikės visiems parašyti“, – šypteli.

Kartu su Daiva į Londoną išvažiavo ir jos gyvenimo draugas, „BrassBastardz“ saksofonininkas Alvydas Mačiulskas, su kuriuo džiaugsmais ir vargais ji dalijasi jau septynerius metus. „Alvydui Londonas patinka. Jis yra prodiuseris, garso režisierius, todėl šiame mieste jam taip pat atsiveria daug galimybių. Kol kas gyvena iš darbų įrašų studijoje Lietuvoje, yra laisvai samdomas, todėl gali dirbti bet kur pasaulyje, kur yra internetas.“

Daiva ir Alvydas Londone apsistojo su draugais iš Lietuvos – visi kartu nuomojasi namą trečioje miesto zonoje. Pasak Daivos, Londonas – nepaprastai brangus miestas, todėl net ir labai taupant per mėnesį jai tenka išleisti 700–800 svarų sterlingų. Skaičiuodama, kas ten nepatinka, matyt, galėtų užtrukti ne valandą, tačiau po truputį griežta jos nuomonė keičiasi. Juolab kad neseniai gyventi į Londoną išvažiavo dar keletas išties labai artimų draugų ir dabar daugiamilijoniniame mieste dainininkė nesijaučia vieniša.

Dar prieš porą mėnesių paviešėjusi kelias dienas Vilniuje Daiva į Londoną grįždavo be didelio entuziazmo, o dabar nerimsta it spirgas: „Noriu kuo greičiau į Londoną, ypač dabar, po ceremonijos. Noriu kuo daugiau groti, būti pastebėta, surasti savo publiką. Tačiau vasarai esame suplanavę darbus Lietuvoje, todėl reikia pirmiau juos baigti ir tik tada važiuoti. Tad kai Londone klausia, kur galima mus pamatyti, sakau: „Lietuvoje!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius