Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daiva Urbonavičiūtė klozetui sukūrė „apdarą“ su 300 „Swarovski“ kristalų

Niekas nepaneigs, kad dizaineriai sugalvoja pačių keisčiausių, žvilgsnį kaustančių „avangardų“. Štai garsi drabužių kūrėja, viena iš salono „Zoraza“ savininkių Daiva Urbonavičiūtė (40) yra sukūrusi gana keistą, tačiau itin šmaikštų dalykėlį – „drabužį“ klozetui. Šilkas, „Swarovski“ kristalai ir rankomis siuvinėtas audinys – tai dar ne viskas, nes ant kūrinio puikuojasi dviprasmiškas užrašas.
Gintarė Gurevičiūtė ir Tadas Rimgaila
Gintarė Gurevičiūtė ir Tadas Rimgaila / Luko Balandžio nuotr.

„Tai ne krėslas, o į krėslą panašus unitazas, aprengtas prabangiais rūbais, – juokėsi dizainerė, išgirdusi portalo Žmonės.lt klausimą. – Kažkada dalyvavau viename „Dizaino savaitėje“ vykusiame projekte, kur įvairūs menininkai dekoravo klozetus. Aš, kadangi esu rūbų siuvėja, tai sukūriau tam klozetui prabangią suknelę. Idėja ir buvo padaryti suknelę „Šyk, blesk, krasata“ (liet. „Prabanga, spindesys, grožis“). O žodis „Šyk“, rusiškai reiškiantis vieną, lietuviškai panašiai į kitą žodį, itin tinkantį klozetui papuošti“.

Luko Balandžio nuotr./Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė

Smalsu, kiek gi toks prabangus drabužis kainuoja? Dizainerė patikino, kad tikras menas niekada nebuvo pigus. „Tai žinoma, kad brangus. Juk tas drabužis yra iš natūralaus šilko, siuvinėtas svarovskiais. Tiksliai kainos aš neatsimenu, bet turbūt jis kainuotų apie 2 tūkstančius. Čia juk meno kūrinys, tai kaip jūs įsivaizduojate – menas turi kainuoti pigiai?“ – retoriškai ir su juoku balse klausė Daiva Urbonavičiūtė.

Pasirodo, iš tokio kiekio prabangių medžiagų būtų galima pasiūti ir prabangią suknelę. „Šiam kūriniui naudojau gal metrą šilkinio aksomo, rankomis siuvinėtas trikotažas. Dar jame yra šantungo šilko, kainuojančio gal porą šimtų už metrą ir apie tris šimtus „Swarovski“ kristalų. Taigi gaunasi visai prabangi suknelė“, – juokavo dizainerė.

Žinoma, prabangus klozetas, turi rasti prabangius namus. Todėl pirmadienį startavusio LNK realybės šou „Šlovė ir turtai“ name, kuriame gyvena ir dėl Radžio Aleksandrovičiaus 50 tūkst. litų kovoja 9 dalyviai, jis puikiausiai tiko. Be to, pavadinimai taip pat atitiko vienas kitą.

„Tam tikras daiktas turi turėti tam tikrą vietą. Realybės šou pavadinimas „Šlovė ir turtai“ susišaukia su mano kūrinio pavadinimu „Blesk i šyk“ (liet. „Spindesys ir prabanga“). Scenografiją daranti menininkė Edita Valaitė žinojo, kad toks daiktas egzistuoja taip jis ir atsirado projekte“, – pasakojo D.Urbonavičiūtė.

Luko Balandžio nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio nuotr./ Prabangus Daivos Urbonavičiūtės klozetas (centre)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius