Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas išbandymas Sigito Martinavičiaus gyvenime – įmonė ant bankroto ribos

Dar visai neseniai nulydėtas teismų dėl smurto prieš žmoną, verslininkas Sigitas Martinavičius, rodos, gyvenime gauna vis daugiau iššūkių. Vienai iš jo bendrovių siekiama iškelti bankrotą, o skola siekia 80 tūkst. eurų.
Sigitas Martinavičius
Sigitas Martinavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pieno produktų, kiaušinių bei valgomųjų aliejaus ir riebalų didmenine prekyba užsiimanti S.Martinavičiaus įmonė „Prefita“ beveik priėjo liepto galą. Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) skolų neišsimokančiai įmonei siekia iškelti bankroto bylą.

Kaip 15min teigė S.Martinavičius, jau ir anksčiau problemų turėjusią įmonę valdė daugiau akcininkų, tačiau šių metų balandį verslininkas su kolegomis ją perėmė.

Anot verslininko, jau anksčiau jis suprato, kad pinigus bus sunku susigrąžinti, tad su kolegomis kartu jie bandė apsaugoti savo lėšas, tačiau nesėkmingai.

Vis dėlto šioje vietoje kaunietis jaučiasi apgautas – VMI žadėjo leisti išsimokėti 80 tūkst. eurų siekiančias skolas, vėliau, anot jo, persigalvojo.

„Kadangi ši įmonė buvo skolinga mūsų kitoms bendrovėms ir partneriams, mes su akcininkais už simbolišką kainą nutarėme ją perpirkti. Ir skelbti ne bankrotą, o bandyti iš tos įmonės per keletą metų susigrąžinti skolas.

Mokesčiai paprašė kelti bankrotą, mes vedėme derybas, kad skelbtume restruktūrizavimą, sakėme, kad įdarbinsime žmonių ir įmonė dirbs pelningai. Lyg ir sutiko, bet kai įmonę nusipirkome, jie parašė raštą, kad atsisako vykdyti mokesčių atidėjimą“, – 15min teigė S.Martinavičius.

Šiuo metu įmonė, anot S.Martinavičiaus, yra paralyžiuota, negali vykdyti veiklos.

„Tad tokios ir emocijos“, – pridūrė jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme

Vis dėlto S.Martinavičius dar nenuleidžia rankų. Kauno apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjamoje byloje jis siekia, kad įmonė visgi būtų restruktūrizuojama.

„Mes, kaip akcininkai, prašome restruktūrizavimo plano. Tikimės, kad galėsime susitarti ir antstoliams pateikti skolų išmokėjimo planą per ketverius metus“, – 15min pasakojo verslininkas.

Pirmasis susitikimas teisme vyko užpraeitą savaitę, vis dėl posėdis perkeltas. Priežastis – nepasirodęs VMI atstovas.

Išgyvena sunkų laikotarpį

Kaip pasakojo S.Martinavičius, šiuo metu dėl užgriuvusių bėdų jam yra tikrai nelengva.

„Sudėtinga – ir finansiškai, ir emociškai daug kainuoja“, – apgailestavo jis.

Tiesa, tarp skirtingų bylų – dėl smurto prieš žmoną ir dėl bankroto – jis brėžia aiškią ribą.

„Būtų neįmanoma palyginti šių bylų su smurto – ten yra psichologiškai labai sunku, o čia yra finansai, visai kiti dalykai“, – teigė vyras. Vis dėlto tam tikra prasme finansinės bėdos yra susijusios ir su skyrybomis.

„Taip, tos skyrybos visa tai ir sukūrė – ir tas bylas, ir finansines problemas, ir turto dalybas, ir gyvenimas buvo beveik palaužtas“, – neslėpė jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Sigitas Martinavičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Sigitas Martinavičius

Visgi net tokių problemų apsupty Kauno verslininkas neketina nuleisti rankų.

„Aš šiandien bandau stotis. Žmogus toks yra – vieni parklumpa, sunkiau stojasi. Mane gyvenimas visada mėtė ir aš visada bandžiau atsistoti“, – drąsinosi jis.

15min primena, kad smurtu prieš buvusią žmoną apkaltintą Sigitą Martinavičių Kauno apylinkės teismas pripažino kaltu ir nuteisė 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, jį įpareigojant būti namuose nuo 24 valandos iki 5 valandos ryto (jei tai nesusiję su darbu).

Asmeninio albumo nuotr. /Sigito ir Editos Martinavičių medaus mėnesio akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Sigito ir Editos Martinavičių medaus mėnesio akimirka

Teismas nusprendė, kad S.Martinavičius taip pat turi sumokėti 2 500 eurų į nukentėjusių nuo smurto asmenų fondą, dalyvauti smurtą mažinančiose programose. Taip pat atlyginti Natalijai Martinavičienei 2 tūkstančių eurų neturtinės žalos.

Po nuosprendžio paskelbimo S.Martinavičius kaltino buvusią sutuoktinę melu ir noru praturtėti, neva ši byla susijusi su skyrybomis. Taip pat teismo sprendimą jis apskundė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius