Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas pirmas kartas – Andrius Mamontovas koncertuos jubiliejiniame roko festivalyje „Galapagai/Roko naktys 2012“

Antradienis gyvos ir kokybiškos muzikos gerbėjus pasitiko su gausybe muzikinių naujienų. Sostinės kavos bare „Coffee Inn“ buvo pristatytas jubiliejinis, dešimtasis, roko festivalis „Galapagai/Roko naktys 2012“.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Andrius Mamontovas, DJ Mamania, Saulius Urbonavičius-Samas ir festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka pristatė roko festivalio „Galapagai/Roko naktys“ programą ir dalyvius.

Festivalyje, kuris vyks rugpjūčio 3-5 dienomis Zaraso saloje, bus trys didelės scenos, veiks paplūdimio scena, festivalininkams bus siūlomos vandens ir sausumos pramogos. Vilniaus dizaino kolegija rengs kelias meno dirbtuves, kurių metu norintys galės pasigaminti įvarius daiktus ar išmokti dizaino gudrybių. Poilsio zonoje festivalininkų lauks šaškių kovos.

Festivalyje veiks ir Gyvoji biblioteka bei mobilus grožio kampelis, kur bus galima pasidaryti šukuoseną, laikiną tatuiruotę ar įsiverti auskarą. Antrąją festivalio dieną vyks kasmetinės „Beglobio“ organizuojamos šunų lenktynės. Planuojama, kad roko šventėje dalyvaus apie 6 tūkst. dalyvių.

Viso festivalio metu koncertuos daugiau nei 40 atlikėjų bei grupių, tarp jų „Chase & Status“, „OOMPH!“, „Breed 77“, „BIX“, „Krambambulya“, „Laime Pilniga“, „Nevesis”.

Šių metų festivalio simboliai – trys visame pasaulyje garsūs mokslininkai bei filosofai Frydrichas Nyčė, Čarlzas Darvinas ir Albertas Einšteinas. Šie herojai iki festivalio keliaus po visą Lietuvą, vyks jų gaudynes, kurių metų bus galima laimėti pakvietimus į festivalį.

Matosi, kad Lietuvoms žmonėms vasarą atsirado instinktas festivaliauti, atsiranda festivalių kutlūra, manau, mes prie to prisidėjome. Žmonių kasmet daugėja, gal dėl to praplėtėme stilistiką ir pramogas”, – sakė A.Barniškis-Blėka.

Šiais metais pirmą kartą roko festivalyje pasirodys ir Andrius Mamontovas. Praėjusį savaitgalį muzikantas pirmą kartą pasirodė ir muzikos festivalyje „Tamsta muzika 2012“. Kaip atskleidė pats Andrius, dalyvauti festivalyje jis buvo kviečiamas ne kartą, tačiau tik šiemet sutiko.

„Bet koks dalyvavimas festivalyje muzikantams yra galimybė pasižiūrėti, ką daro jų kolegos, nes dažniausiai, kai vyksta kieno nors koncertas, tu tuo metu kažkur kitur koncertuoji. Festivalis yra ne tik koncertas, bet ir bendravimas“, – įsitikinęs A.Mamontovas. 

Tuo tarpu grupė „Bix“ roko festivalyje pasirodys jau 10 kartą. Koncertu Zarasų saloje prasidės ir jubiliejiniai grupės koncertai, skirti paminėti grupės 25 metų gyvavimo metines.

Mariaus Žičiaus nuotr./Spaudos konferencija
Mariaus Žičiaus nuotr./Spaudos konferencija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius