Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbuose besisukantis režisierius žino antikrizinį receptą

Nuo šiandien kiekvieną penktadienį kalbinsime ir jums, skaitytojai, pateiksime svarbius, aktualius, aktyvia veikla užsiimančius ir taip garsinančius šalies vardą lietuvius.
Pastaroji savaitė režisieriui O.Koršunovui neleido nuobodžiauti.
Pastaroji savaitė režisieriui O.Koršunovui neleido nuobodžiauti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmasis „15min“ pašnekovas – neseniai iš gastrolių Italijoje grįžęs, prieš savaitę apdovanotas Prancūzijos Meno ir literatūros kavalieriaus ordino titulu, šią savaitę Lietuvoje spektaklį „Hamletas“ rodantis režisierius Oskaras Koršunovas.

Kokios nuotaikos grįžus iš Italijos į Lietuvą?
Nuotaikos labai šaunios – vis dar džiaugiuosi pasisekusia kelione ir puikiu priėmimu viename svarbiausių Italijos teatrų Teatro di Roma. Spektaklį „Hamletas“ stebėjo daugybė profesionalų, pavyzdžiui, rašytojas Alessandro Baricco ir kt. Po pasirodymo sulaukėme didžiulio dėmesio, žmonės plūdo pasikalbėti.

Palyginkite Italijos ir Lietuvos publikas.
Italijos publika emociškesnė. Jei jau jiems kas patinka, jie nesivaržo to parodyti. Tačiau ir apie Lietuvos žiūrovus negaliu nieko blogo pasakyti. Jie irgi geri, intelektualūs.

Ar pasikeitė „Hamletas“ po gastrolių?
Žinoma, ir ne tik po gastrolių. „Hamletas“ keičiasi nuolat. Nuo premjeros jis smarkiai ūgtelėjo. Iš esmės, šis spektaklis buvo sukurtas su keitimosi ir vystymosi perspektyva. Keitimasis – nuolatinis „Hamleto“ procesas. Kai kurie vaidmenys gilėja, kai kurie lengvėja, kur reikia kai ką sukonkretiname ir pan.

Ką veiksite šį savaitgalį?
Šį savaitgalį su „Hamletu“ važiuosime į Kauną, tad tai užims didžiąją dalį laiko. Taip pat reiks pasiruošti spektakliui...

O kalbant apie Jūsų artimiausiu planus apskritai?
Planuoju vykti į Norvegiją, kur nacionaliniame Karališkajame dramos teatre kursiu spektaklį „Dugne“, pagal Maksimo Gorkio pjesę.

Pasiūlykite „15min“ skaitytojams antikrizinį receptą.
Krizė jaučiama ne tik ekonominiu požiūriu. Tai ir esminių vertybių pervertinimas – o tai nėra blogai. Manau, kiekvienas žmogus turi jausti savo krizę ir ją spręsti pats. Jei visi pradėsime nuo savęs, rezultatas neturėtų būti blogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius