Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Deimantės Kazėnaitės atostogos Izraelyje neapsiėjo be kuriozų: neleido nakvoti su mylimuoju vienam kambary

Neseniai kelias laisvas dienas įtemptame grafike radusi vizažistė Deimantė Kazėnaitė su savo širdies draugu, fotografu Gediminu Žilinsku nusprendė trumpam pabėgti į Izraelį. Šalis, kurioje gausu kultūrinio paveldo, dykumų, kurioje persipina religija, porai paliko neišdildomus įspūdžius. Visgi spontaniškai suplanavę kelionę, jiedu neapsiėjo ir be kuriozų, apie kuriuos žinoma moteris papasakojo 15min.
Deimantė Kazėnaitė
Deimantė Kazėnaitė / Asmeninio albumo nuotr.

„Greitai laikas bėga, grįžti, net pamiršti, kad atostogavai“, – pokalbio pradžioje užsiminė Deimantė ir pasakojo jau spėjusi vėl įsisukti į darbų sūkurį. Visgi atostogų Izraelyje akimirkos, anot jos, dar ilgai išliks atmintyje.

Kelionės kryptį D.Kazėnaitė ir jos širdies draugas pasirinko spontaniškai, likus vos dviem dienom iki išvykimo. Iš pradžių pora svarstė nukeliauti į Portugaliją arba Graikiją, tačiau šiuose saulėtuose kraštuose jau lankėsi. Į jų pasirinkimų sąrašą taip pat buvo įrašytas Marokas, bet atsivertus orų prognozes, teko išbraukti ir šią šalį.

Atostogų akimirkos – galerijoje:

„Dabar labai populiaru vykti į Jordaniją, kelionė „ant bangos“, bet aš nenorėjau paskui ją plaukti. Kartu su Gediminu svajojome nuvykti ten, kur dar niekada nebuvome, o Izraelis pasirodė puiki atostogų kryptis“, – šypsojosi D.Kazėnaitė.

Moteris pasakojo turėjusi vos vieną laisvą savaitę, todėl tikėjosi ją praleisti ne valandų valandas skrendant lėktuvu ar važinėjantis automobiliu, o mėgaujantis saulės spinduliais, geru maistu bei nauja kultūra.

Tačiau kelionės bilietus į Izraelį vos užsisakiusią porą nemenkai išgąsdino ten jau viešėję pažįstami. Jie pasakojo, kad oro uoste juos labai tikrins, klausinės. Ir nors tokios kalbos nėra iš piršto laužtos, Deimantei bei Gediminui pavyko greitai gauti vizą, prieš išvykstant darbuotojai ilgai nevarginę uždavė vos vieną kitą klausimą.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka

O pats Izraelis ir ten gyvenantys vietiniai Deimantei paliko labai gerą įspūdį. Žmonės jai pasirodė draugiški, komunikabilūs, paslaugūs. Vaikščiodama mieste moteris sulaukė malonaus dėmesio, daug kas pastebėjo, kad pora atvykusi iš užsienio, todėl prieidavo pasisveikinti, norėdavo susipažinti, klausdavo kaip sekasi, pasiūlydavo nufotografuoti ir kartodavo „your man is lucky“ (tavo vyras laimingas – aut. past.).

„Izraeliečiai labai stengiasi, kad visi būtų laimingi. Mieste – saugu vaikščioti vakarais, net vyresni žmonės puikiai supranta ir kalba angliškai, pasiteiraudavo, ar nereikia kokios nors pagalbos, o jos prireikus, visada padėdavo“, – sakė D.Kazėnaitė.

Atostogų metu pora lankėsi šalies ekonominiu centru pramintoje sostinėje Tel Avive. Jis jau seniai laikomas vienu šurmulingiausių Izraelio miestų, kuriame knibždėte knibžda vietinių gyventojų, turistų, gausu ne tik dangoraižių, bet ir kultūrinių paminklų.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka

Ir Deimantei Izraelio sostinė pasirodė labai moderni, laisva, panaši į Majamį ar Barseloną, anot jos, neabejotinai nurungė šiuos miestus ir paliko didžiausią įspūdį: „Tel Avivas – gyvas, įvairus, laisvas visomis prasmėmis miestas, ten smagu, daug restoranų, paplūdimių, todėl galėjome pajusti ne tik miesto dvasią, bet ir pasikepinti po saule. Nustebino, kad visi pastatai yra vos keli metrai nuo viešo paplūdimio. Jis labai švarus, einant smėliu, jausmas buvo lyg ant debesies.“

Ir nors Izraelio sostinėje netrūksta linksmybių, pora kelionės metu sakė aplenkusi barus, jiems norėjosi pasidžiaugti ramybe, vienas kito draugija: „Nesame vakarėlių liūtai, šį kartą skridome ramiai pailsėti.“

Bet, kad ir kaip troško ramybės, be kuriozų šioje kelionėje pora neapsiėjo. Išsinuomoję automobilį, jie patraukė prie Negyvosios jūros, kur ketino praleisti porą dienų, o tolesniuose Deimantės ir Gedimino planuose buvo žydų, krikščionių bei islamo religijų lopšiu vadinama Jeruzalė.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka

Vizažistė 15min sakė dar prieš išvykdama užsakiusi labai populiarų viešbutį, nuo kurio atsivėrė nuostabus vaizdas į šį turistų pamėgtą miestą.

„Nesigilinau, kokios jo taisyklės, nes turėjau darbų, o apsistoti ten planavome tik vieną naktį. Norint į jį atvykti teko važiuoti labai siauromis gatvelėmis, pastatų sienos vos nesirėmė į mašiną. Atvažiavę pamatėme, kad prie viešbučio neįmanoma privažiuoti“, – prisiminė Deimantė.

Tačiau čia nuotykiai nesibaigė. Kai pora rado viešbutį, kuriame turėjo apsistoti, po pokalbio su jo administratoriumi labai nustebo išgirdę, kad negali gyventi viename kambaryje.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Kazėnaitės atostogų akimirka

„Pasirodo, kad man buvo atsiuntę aprašymą, kuriame nurodytos taisyklės, bet aš jų nepastebėjau. Viešbutyje yra tokia politika, ji nėra niekaip susijusi su religija, tiesiog šis viešbutis pagrįstas šeimos vertybėmis“, – sakė Deimantė.

Moteris juokėsi prisiminusi, kad gavo atskirą kambarį ir nurodymą iš administratoriaus: „Tik nedrįskite eiti vienas pas kitą.“ Tačiau svarstė, kad turbūt ne jie pirmi ir ne paskutiniai susidūrė su tokia juokinga situacija.

Ir nors menkų nemalonumų išvengti nepavyko, Deimantė sakė tikrai rekomenduojanti aplankyti Izraelį, pajusti verdantį jo miestų gyvenimą, pasilepinti kaitrios saulės spinduliais, geru maistu bei švariais paplūdimiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius