Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivio „Lietuva“ – jau sukurtos kompozicijos adaptacija (atnaujinta 17.58 val.)

LATGA-A išplatintame pranešime informuojama, esą Deivio kūrinys „Lietuva“ yra tiesioginė kompozicijos „There she goes“ adaptacija – tai pranešė šio kūrinio autorius.
Deivis
Deivis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienio popietę Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūrą (LATGA-A) pasiekė laiškas iš Didžiosios Britanijos. Jame aiškiai išdėstyta pozicija dėl dainos „There She Goes“ galimo panašumo į Deivio kūrinį „Lietuva“. 

Kūrinio „There She Goes“ leidėjas informavo LATGA-A, kad, autoriaus Lee Maverso Entony bei jo advokato nuomone, daina „Lietuva“ yra tiesioginė kompozicijos „There She Goes“ adaptacija. Laiške prašoma pasirūpinti teisių apsauga. Artimiausiu metu teisių turėtojai informuos LATGA-A apie neturtinės žalos dydį ir ar sieks ją išieškoti.Kai pamatysiu tą raštą, tada ir pakomentuosiu, – sako Deivis.
 

LATGA-A generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno teigimu, šis atsitikimas įrodo, kad tokie atvejai nepraeina be pasekmių: „Tikiuosi, kad tai paskatins mūsų jaunuosius kūrėjus labiau gerbti autorių teises ir profesionaliau žiūrėti į kūrybą.“

Nors Deivis visuomet buvo atviras žiniasklaidos klausimams, šįkart dainininkas situacijos komentuoti nepanoro, mat kol kas apie tokias naujienas nieko negirdėjo. „Kai pamatysiu tą raštą, tada ir pakomentuosiu“, – tepasakė Deivis.

LATGA-A direktorius E.Vaitekūnas 15min.lt kalbėjo tikįs Deivio nuoširdumu ir nemano, jog atlikėjas specialiai plagijavo. Esą visa tai įvyko ne iš piktos valios.

Pasak LATGA-A direktoriaus, profesionalumas yra tik per muzikanto praktiką ilgą laiką ugdomas dalykas.

„Kompozitoriai ir muzikologai mano, kad profesionalizmas pasireiškia tada, kai autorius sugeba atskirti galvoje besisukančias melodijas ir temas. Profesionalas tikrai žinos, kurios temos ir melodijos yra jo, o kurios gali būti svetimos“, – kalbėjo E.Vaitekūnas.

LATGA-A vadovas siūlo jauniems atlikėjams atreipti dėmesį į susiklosčiusią situaciją ir iš jos pasimokyti. „Pasekmės gali būti nekokios, galite nukentėti“, – įspėjo LATGA-A vadovas.

E.Vaitekūnas sako, kad kol kas teisių turėtojai pareikalavo apginti jų teises. Ar jie reikalaus atlyginti neturtinę žalą ir kaip ją vertina, kol kas nėra žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius