Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivis: niekas man nereguliuos (video, atnaujinta 14.55 val.)

Autoriaus Lee Maverso pretenzijos ir pageidavimai gauti honorarą bei sulaukti atsiprašymo dėl dainos „Lietuva“ naudojimo suerzino populiarų dainininką Deivį. Muzikantas sako, kad pakoreguotą kūrinį „Lietuva“ naudos taip, kaip norės.
Deivis
Deivis pasipiktinęs L.Maverso pozicija. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Istorijos pabaiga?

Prieš mėnesį prasidėjusioje istorijoje dėl autoriaus, atlikėjo Deivio sukurtos dainos „Lietuva“ ir britų autoriaus kūrinio „There She Goes“ galimo panašumo padėtas taškas, skelbiama LATGA-A pranešime.

Kūrinio „There She Goes“ leidėjas anksčiau buvo informavęs LATGA-A, kad, autoriaus Lee Maverso Entony bei jo advokato nuomone, daina „Lietuva“ yra tiesioginė kompozicijos „There She Goes“ adaptacija. Iš Didžiosios Britanijos į Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūrą vasario mėnesį siųstame laiške buvo prašoma pasirūpinti teisių apsauga. Artimiausiu metu teisių turėtojai žadėjo informuoti LATGA-A apie neturtinės žalos dydį ir ar sieks ją išsiieškoti.Tam kūriniui L.Maversas neturi ir negali turėti jokių pretenzijų. Savo kūrinį aš naudosiu taip, kaip noriu jį naudoti“, – sako Deivis.

Šiandien agentūrą pasiekė oficialus atsakymas iš teisių turėtojų dėl Deivio dainos „Lietuva“. Jame informuojama, kad buvo atsižvelgta į Deivio asmeninį prašymą persvarstyti teisių turėtojų sprendimą išklausant naują dainos versiją. Tačiau Lee Maversas, perklausęs pateiktų abiejų versijų garso takelius, kuriuos atsiuntė Deivis, nusprendė neleisti toliau naudoti lietuvių autoriui savo kūrinio.

Nori uždrausti „Lietuvą“

L.Maversas nori, kad „Deivis nedelsdamas liautųsi ir nebemėgintų toliau naudoti minėto kūrinio, pavadinto „Lietuva“, kad jam nebūtų leidžiama naudoti jo niekada ateityje“. Taip pat reikalaujama, kad visas iki šiol surinktas autoriaus atlyginimas už kūrinio „Lietuva“ naudojimą būtų išmokėtas Lee.

Be to, britų autorius išreiškė pageidavimą, kad Deivis parašytų atsiprašymą Lee.

LATGA-A generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno teigimu, „autoriaus reikalavimas teisėtas ir teisingas. Deiviui belieka džiaugtis, kad teisių turėtojai nepareikalavo žalos atlyginimo. Ji paprastai būna labai didelė".

„Teisybės nėra“

Naujienų portalui 15min.lt susisiekus su Deiviu, dainininkas kalbėjo, kad tokias naujienas visuomet sužino iš žurnalistų. Paklaustas, ką mano apie tokią L.Maverso poziciją, Deivis kalbėjo kategoriškai.

„Jokių atsiprašymų nebus, nes neturiu už ką. Jeigu jiems atrodo, kad aš iš jų vogiau melodiją, tai galiu sumokėti jiems 20 litų autorinį atlyginimą. Dainą „Lietuva“ atlikau vieną kartą tiesioginiame TV eteryje. Tegul LATGA-A perveda jiems tuos pinigėlius“, – ironizavo populiarus dainininkas.

Paklaustas, ar toliau viešai ketina naudoti koreguotą dainos „Lietuva“ versiją, muzikantas tikino, kad niekas to uždrausti negali ir neturi teisės.

„Į mano pataisytas versijas niekas nesikėsins ir niekas neaiškins. Nauja „Lietuvos“ versija neturi nieko bendra su L.Maversu ir jo kūriniu. Dar to betrūko, kad kažkas man pradės reguliuoti, ką galiu groti ir ko negaliu. Tam kūriniui jis neturi ir negali turėti jokių pretenzijų. Savo kūrinį aš naudosiu taip, kaip noriu jį naudoti“, – pasipiktinęs L.Maverso pozicija kalbėjo D.Norvilas.

Palyginimui:

VIDEO: The La's - There She Goes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius