Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dėl gaisro Alytuje Valdemaras Chomičius su šeima pabėgo į kitą miestą: „Pradėjo graužti šnerves“

Praėjusį trečiadienį Alytuje įsiplieskęs gaisras padangų perdirbimo gamykloje pridarė nemenkų bėdų miesto gyventojams bei svečiams ir netgi pakoregavo kai kuriuos jų planus. Štai Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ klubo treneris Valdemaras Chomičius dėl ekstremalios situacijos priėmė sprendimą su šeima kuriam laikui persikelti į Kauną.
Valdemaras Chomičius su šeima ir vaizdas iš gaisro Alytuje
Valdemaras Chomičius su šeima ir vaizdas iš gaisro Alytuje / 15min nuotr.

Valdemaras Chomičius 15min pasakojo, kad trečiadienį kilęs gaisras pirmas tris dienas ryškesnės įtakos nedarė. Nors nerimo būta, buvo matyti dūmai, viskas tekėjo sava vaga ir gyventojai iš pradžių net nenujautė pavojaus – neįtarė, kad netrukus teks susidurti su didesnėmis nelaimės pasekmėmis.

„Vėjas pūtė visiškai į kitą pusę, nelietė miesto, tai niekas nieko nekalbėjo, visi gyvenome tokį patį, normalų gyvenimą – ėjome treniruotis, vaikščiojome po parkus, po miestą“, – sakė V.Chomičius.

Tačiau po kelių dienų, pasikeitus vėjo krypčiai, šeštadienį vykusios treniruotės metu Valdemaras su komanda jau suprato, kad kažkas ne taip.

„Pajutome kvapą, keistą skonį burnoje. Visiems pradėjo graužti šnerves, – prisiminė V.Chomičius ir pridūrė, kad dėl to buvo priimtas sprendimas kuo greičiau baigti treniruotę. – Nėra faina, kai nežinai, kas tau gali būti.“

VIDEO: Gaisras Alytuje: iš pradžių žmonės galvojo, kad tai tamsus lietaus debesis

Netrukus dėl itin padidėjusios taršos gautas nurodymas atšaukti ir likusias treniruotes. Negana to, pranešta, kad sekmadienį čia turėjusios vykti krepšinio rungtynės tarp Utenos „Juventus“ ir jo vadovaujamos „Sintek–Dzūkijos“ komandų perkeltos į kitą dieną, o antradienį numatytos rungtynės su Tauragės krepšinio klubu keliasi ir į kitą miestą – Druskininkus.

Asmeninio albumo nuotr. /Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukra
Asmeninio albumo nuotr. /Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukra

V.Chomičius pripažįsta, kad tai sukėlė išties didelių nepatogumų, juk ir treniruotis tenka vykti į kitą miestą, drastiškai sumažėjo treniruočių skaičius. Tačiau kita vertus, jis teigia suprantantis, kad į tokias ekstremalias situacijas reaguoti privalu.

„Taip būna gyvenime – kai džiaugiesi, reikia džiaugtis, o kada blogai, reikia tvarkytis“, – tikrovę priėmė Valdemaras.

Paklaustas apie dabartinę atmosferą Alytuje, jis teigė, kad jame paskutinį kartą lankėsi šeštadienį – sužinojęs apie padidėjusią grėsmę sveikatai, su žmona ir dukra Agne Marija kuriam laikui persikėlė į laikinąją sostinę.

„Kai užsidegė, žinojome, kad dega, bet kažkaip per daug į tai nereagavome, o paskui, kai jau sureagavome, vaiką pasistengėme išvežti į Kauną ir patys ten per krizę prisiglaudėme“, – 15min pasakojo V.Chomičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valdemaras Chomičius

Į Alytų teks grįžti, todėl kad kelis kartus normą viršijanti tarša neatneštų neigiamų padarinių sveikatai, Valdemaras ketina imtis ir tam tikrų priemonių.

„Dabar galvojame kur nusipirkti respiratorių, kad būtų galima bent kažkiek apsisaugoti. Juk vis tiek reikės eiti, važiuoti, tai reikia turėti“, – svarstė jis. Valdemaras pasakojo, kad pravažiuoti pro tą vietą, kur kilo gaisras, jam teko ir pirmadienį.

Anot V.Chomičiaus, nors gaisro situacija skaudi, svarbiausia neprarasti vilties ir tikėtis, kad viskas kuo greičiau išsispręs.

„Reikia visus palaikyti, padėkoti visiems ugniagesiams, kurie tiek stengėsi. Manau, kad visi stengėsi padaryti viską, kas įmanoma, ir greitu laiku viskas susitvarkys. Dabar svarbu užgesinti iki galo“, – mintimis dalijosi Valdemaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius