Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Irenos Marozienės mirties liūdintys bičiuliai: „Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu“

Pirmadienį Lietuvą sukrėtė žinia apie garsios verslininkės, restorano „Amatininkų užeiga“ įkūrėjos Irenos Marozienės mirtį. Po šios netikėtos netekties vis dar negali atsigauti ir moters bičiuliai, pasidaliję savo mintimis ir prisiminimais.
Irena Marozienė, Mantas Petruškevičius, Egidijus Rainys
Irena Marozienė, Mantas Petruškevičius, Egidijus Rainys / BNS nuotr.

Irena Marozienė mirė sekmadienį, būdama 63-ejų. Sukrėsti šios žinios, jautrius žodžius socialiniuose tinkluose jai skyrė bičiuliai, kuriuos visada žavėjo moters nuoširdumas ir pozityvumas. Savo įrašais jie sutiko pasidalyti ir su portalo 15min skaitytojais.

Floristas Mantas Petruškevičius pasidalijo bendra savo ir šviesaus atminimo Irenos nuotrauka.

„Irena! Be Tavęs bus labai labai liūdna… Pasiilgsiu. Myliu“, – šalia archyvinio kadro rašė M.Petruškevičius ir pažymėjo, kad su I.Maroziene juos siejo 20 metų trukusi draugystė.

Apie Ireną jautriai pasisakė ir dizaineris Egidijus Rainys. Jis teigė, kad moteris turėjo įtakos jo karjerai.

„Šiandien laukiau.... Tai turbūt skaudžiausias neįvykęs susitikimas mano gyvenime. Ašaros kaupiasi gerklėje ir sunku parinkti tinkamus žodžius. Aš visada prisiminsiu, kas mane jauną, šviežiai iškeptą dizainerį paėmė už rankos, pasitikėjo ir padėjo tapti tuo, kuo esu. Ačiū, Irena Maroziene, už viską. Ir netiesa, kad nepakeičiamų nėra.... Lieka didelė tuštuma...“ – mintimis dalijosi jis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Egidijus Rainys ir Irena Marozienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Egidijus Rainys ir Irena Marozienė

Ilgu ir jautriu prisiminimu apie I.Marozienę pasidalijo ir sporto žurnalistė Laima Janušonytė. Ji tikina, kad labai baisu, kai išeina tokie gyvybingi jos bendraamžiai.

„Yra žiauriai, tiesiog nepakeliamai liūdna ir graudu, kai išeina Tavo bendraamžiai…. Mes nebuvome geros draugės, bet geros pažįstamos. Keliai susitikdavo tai… labai labai seniai… kokiose nors automobilių lenktynėse, paskui pas draugus, šventėse ar „Amatininkuose“…

Irena Marozienė buvo.. tiesiog ranka nekyla rašyti buvo… ji – visada besišypsanti, pozityvi, graži, visada kupina gerų jausmų, draugiška ir labai geranoriška. Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu, ji labai mylėjo ir brangino, ir gyveno….Stipri, talentinga, daug pasiekusi moteris. Jai dar gyventi ir gyventi… ir mylėti, ir šampaną gerti, ir su draugais švęsti gyvenimą, ir ir ir... daug visko. Deja, Irutė išėjo, vakar. Taip staiga, per greitai, tikrai per anksti… Kai išeina bendraamžiai – susimąstai: kiek liko Tau? Ar ta vasara dar pasikartos? Ar susitiksi su savo draugais, ar išgersi taurę vyno, ar dar prisės šalia Tavo sena gera pažįstama? Liūdesys….

Nuoširdi užuojauta Irutės dukroms Birutei ir Justinai, artimiesiems, draugams ir visiems pažinojusiems šią nuostabią, energingą, gyvenimą mylinčią moterį. Labai Tavęs ilgėsimės, Iručiuk.

Ir būtinai užsuksim į „Amatininkus“ išgerti taurę vyno ir prisiminsime Tave – tokią trapią ir kartu labai stiprią. R.I.P.“, – rašė Laima Janušonytė.

Verslininkės ilgėsis ir dainininkas Petras Daunys. Jis Ireną prisimins kaip gyvenimo šviesą.

„Irena Maroziene, tu mūsų Saulė ir šviesa, energija ir šiluma. Dėkingas Tau už tavo plačią širdį kaip jūra, nuoširdumą, dosnumą ir tikrumą. Dėkingas, kad tik dėl Rasos Barauskaitės tave pažinau. Taip pat dėkingas, kad visoje situacijoje vienintelė mus palaikei ir nuoširdžiai džiaugeisi. Dėkingas, kad galėjau su tavim pliurpt Molėtuose, vaikščiot prie jūros ar dainuot per tavo paskutinį gimtadienį.... Tu man visad liksi šviesa. Kuri užgeso. Bet tu mūsų saulė, saulėlydis ir saulėtekis tuo pačiu. Aš Tave myliu! Ilsėkis ramybėje“, – ilgesingu įrašu dalijosi atlikėjas.

15min primena, kad pirmadienį apie I.Marozienės mirtį iš pradžių pranešė jos dukra Birutė Marozaitė, feisbuke pasidalijusi jautriu įrašu.

„Niekad negalvojau, kad reiks rašyti tokį postą, tačiau netekome mamos Irenos Marozienės. Visada buvo vakarėlių siela, todėl atsisveikinimas bus tik artimųjų rate, kur pakelsime taurę, kaip mama ir norėjo. Visi, kas nori atsisveikinti, užsukite kada į Amatininkus, pakelkite taurę, prisiminkite, jai tai būtų patikę“, – rašė ji.

Niekad negalvojau, kad reiks rašyti tokį postą, tačiau netekome mamos Irena Marozienė 🖤 Visada buvo vakarėlių siela,...

Posted by Birutė Marozaitė on 2022 m. birželio 20 d., pirmadienis

Sielvartu netekus mamos pasidalijo ir kita dukra Justina Marozaitė.

„Septintą dieną, kai Dievas turbūt įpratęs ilsėtis, išėjo Mama, Sesė, Uošvienė, Draugė, Kovotoja ir Verslininkė, verta knygos – Irena. Kadangi visada įsivaizdavo savo išėjimą tik su visų dainomis ir šokiais – atsisveikinti kviečiame pakeliant taurę ir tylos minute. Ilsėkis ramybėje, mes su tavimi, myliu tave.

Džiaugiuosi, kad pastarųjų metų sunkumai suartino mus taip, kaip niekada gyvenime. Džiaugiuosi, kad paskutinius tris mėnesius turėjome galimybę gyventi vienuose namuose ir rytais išgerti kavos. Džiaugiuosi, kad spėjai pamatyti savo vaikus užaugusius, stiprius ir laimingus. Turbūt, kai mes išeisime anapus tu jau lauksi mūsų suorganizavus šventę.

Dalinuosi ir paskutine nuotrauka iš jos instragramo, kurį įrašiau prieš kelis metus, kad galėtų dalintis gražiomis gyvenimo akimirkomis“, -- jautrius žodžius anapilin išėjusiai mamai skyrė ji.

Dar praėjusiais metais, pasitikusi 63-iąjį gimtadienį, I.Marozienė portalui Žmonės.lt pasakojo besidžiaugianti puikiu gyvenimo etapu – atėjusia branda.

„Niekada neslėpiau savo metų, niekada nesibaiminau, kad senstu. Tikiu, kad metai yra mano turtas. Juo ir mėgaujuosi“, – tąkart šypsojosi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius