-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl kankinančių skausmų dainininkas Audrius Janonis ryžosi operacijai

Dainininkas Audrius Janonis keletą mėnesių kentė skausmus, dėl jų negalėdavo užmigti naktimis, todėl praėjusią savaitę ryžosi ne itin maloniai procedūrai, kurios rezultatais šiandien jau džiaugiasi.
Audrius Janonis
Audrius Janonis / Asmeninio albumo nuotr.

„Gultis ant operacinio stalo buvau priverstas“, – tikino Audrius ir paaiškino, kad dygstantys protiniai dantys ėmė stumdyti priekinius dantis, o ši situacija jau kurį laiką kėlė nemenką diskomfortą.

Atlikėjui teko šalinti visus keturis protinius dantis. Šiuo metu Audrius jaučiasi gerai ir juokaudamas sako, kad pasiilgs „ančiuko lūpų efekto“, mat po operacijos apie parą laiko buvo sutinusios ir jos.

„Mane įspėjo, kad tai nebus labai maloni procedūra. Gydytojas iš anksto patarė susiplanuoti savaitę kitaip nei įprasta. Dar žinant tai, kad man šalins ne du, o keturis protinius dantis. Pasiryžau, nebeturėjau kur trauktis, nes naktys, kai dėl skausmų neužmigdavau, užsitęsė per ilgai“, – kalbėjo dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Audrius Janonis
Asmeninio albumo nuotr./Audrius Janonis

Šeštą dieną po operacijos Audrius jau lipo ant scenos. Tiesa, jei būtų pašalinti tik du dantys, poilsiui nebūtų prireikę savaitės laiko. „Tačiau aš džiaugiuosi, kad ryžausi iškart visų keturių dantų šalinimui. Turėjau progą šiek tiek pailsėti, porai dienų išvykau į draugų sodybą, turėjau laiko apmąstymams, kilo idėjų rudenį įrašyti dar vieną dainą“, – prisiminė A. Janonis.

Atlikėjui ir anksčiau teko girdėti, kad daugybė žmonių susiduria su šia problema ir delsia ją spręsti. Vieni dėl nenugalimos baimės, kiti – dėl laiko trūkumo. „Norėčiau padrąsinti visus, kurie bijo protinių dantų šalinimo operacijos su narkoze, ryžtis jai. Gal tai ir nėra viena maloniausių procedūrų, tačiau rezultatai po keleto dienų labai džiugina. Galiu užtikrinti: tikrai nebuvo ko baimintis ar nerimauti“, – patirtimi dalijosi Audrius.

Prieš operaciją A.Janonis buvo informuotas, kad veidas gali patinti, tačiau neįsivaizdavo, koks patinimas gali iš tiesų būti. „Po operacijos draugams išsiuntinėjau asmenukes, jie sakė, kad atrodžiau kaip neblogai pavalgęs burundukas. Iškart atradau daugiau motyvacijos sportuoti, supratau, kad putlūs žandai man ne itin tinka“, – juokėsi A.Janonis.

Šalinti protinius dantis dainininkui buvo pasiūlyta tuomet, kai jis buvo 18-os, tačiau jis atrado keletą priežasčių, kodėl operaciją reikėtų atidėti. A.Janonis tuo metu rado įvairių pasiteisinimų, dėl ko nereikėtų lankytis pas gydytojus. Vaikinui neva trūko laiko, nerimą kėlė pooperacinis periodas ir kitos paties sukurtos priežastys, tolinusios vizitą pas odontologus. Tačiau, neilgai trukus, A.Janoniui teko įveikti baimę, rasti laiko ir ryžtis operacijai.

Asmeninio albumo nuotr./Audrius Janonis
Asmeninio albumo nuotr./Audrius Janonis

„Kadangi pajutau pirmus priekinių dantų sukiojimo požymius ir galiausiai pastebėjau pokyčius savo šypsenoje, kurie tikrai nedžiugino, laukti ilgiau nebegalėjau“, – pasakojo dainininkas. Anot vienoje Kauno odontologijos klinikoje dirbančio burnos chirurgo gyd. Remigijaus Urbono, protiniai dantys, netaisyklingai dygdami, stumia šalia esančius dantis iš vietos, tie – esančius toliau, kol galų gale išsikraipo priekiniai dantys, nes yra vienašakniai, maži ir silpni.

„Raginu nebijoti, ir, jei operacija išties reikalinga, nedelsti. Operacijos metu miegojau kaip kūdikis, nubudau žvalus ir esu be galo patenkintas specialistų priežiūra po operacijos“, – pasakojo A.Janonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius