-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvus muzikantams Hokšilai Andradei ir D.Žostautui – jautrios bičiulių mintys

Trečiadienį paskelbta, kad žuvo muzikantai Hokšila Andradė ir Domas Žostautas. Netrukus į šias skaudžias netektis ėmė reaguoti jų bičiuliai. Jie reiškė gilų liūdesį ir užuojautą artimiesiems.
Domas Žostautas ir Hokšila Andradė
Domas Žostautas ir Hokšila Andradė / Asmeninio archyvo nuotr.

Skaudžiomis netektimis pažymėtas trečiadienis sukėlė daug žinomų žmonių reakcijų. Jie dalijosi savo prisiminimais su velionimis Hokšila Andrade ir Domu Žostautu.

Į skaudžią žinią apie Hokšilos Andradės mirtį Kalifornijoje, kalnuose, sureagavo atlikėjas Linas Adomaitis. 2005-aisiais jie kartu įrašė dainą „Pasaulis gražus“, tapusia viena populiariausių tų metų dainų.

„Labai skaudi žinia... Vis dar sunku patikėti... Ilsėkis ramybėje, mielas drauge. Tegul Dievas laimina Tavo sielą. Visada Tave prisiminsiu...

O visiems žmonėms teskamba 2007 metais Centrinėje Amerikoje mudviejų su Tavimi sukurtas gilus, dvasingas, nedaug kam žinomas albumas“, – rašė Linas ir pridėjo nuorodą į minimą muzikinį albumą.

Atlikėja Neda Malūnavičiūtė dalijosi nuotrauka su Hokšila. Kitame įraše ji paskelbė jautrius žodžius.

Socialinių tinklų nuotr./Neda Malūnavičiūtė su Hokšila Andrade
Socialinių tinklų nuotr./Neda Malūnavičiūtė su Hokšila Andrade

„Ilsėkis ramybėj, brangus bičiuli.... Jei manęs kas klaustų, kas yra laisvė, atsakyčiau vienu žodžiu – Hokas. Jis buvo neeilinė asmenybė, dievinanti laisvę, gamtą, muziką ir tuos nelemtus kalnus, kurie jį pasiglemžė“, – prisiminė Neda.

Ekrano nuotr./Nedos Malūnavičiūtės įrašas
Ekrano nuotr./Nedos Malūnavičiūtės įrašas

Dainininkė Erica Jennings užjautė ir Domo Žostauto, apie kurio mirtį buvo paskelbta taip pat trečiadienį. Pastarasis antradienį žuvo Slovakijoje, pilotuodamas sklandytuvą čia vykusių varžybų metu.

„Liūdna diena LT muzikoje. Domas Žostautas ir Hokšila Andrade. Ilsėkitės ramybėje. Siunčiame giliausią užuojautą ir meilę jų šeimoms ir artimiesiems. Vis dar nesuvokiu.“

Abi liūdnas žinias paminėjo ir muzikantas Domantas Razauskas:

„Nežinau, kas vyksta. Nesuprantu, kokios jėgos, kokia čia diena, bet štai žinia apie dar vieną išėjusį bičiulį. Dar vieną mūsiškį – muzikantą – labai smagų ir šviesų žmogų... Užuojauta visiems artimiesiems. Tebus lengva ir švelni kelionė.“

Ekrano nuotr./Domanto Razausko įrašas
Ekrano nuotr./Domanto Razausko įrašas

„Gero Tau poilsio, Domai“, – rašė dainininkas Vaidas Baumila. „Liksi širdyje, mintyse ir sieloje. Vienas profesionaliausių, puikaus humoro jausmo scenos žmonių, su kuriuo yra tekę dirbti. Užuojauta artimiesiems ir bičiuliams. Nuoširdžiai pasiilgsiu.“

Dainininkas Tadas Juodsnukis prisiminė pirmą ir paskutinį koncertą su bosistu D.Žostautu.

„Čia buvo mūsų pirmas koncertas. Grįžai, Domai, su savo mocu visas aplipęs uodais. O paskutiniame kartu vos nesusimušem su Porsche vairuotoju, rodydavai savo skrydžius ir nusileidimus…

Daug prisiminimų, daugybė juokų, buvai labai šviesus žmogus, artima siela ir fantastinis muzikantas. Visada išliksi prisiminimuose.

Ilsėkis ramybėje, sunku suvokt, labai tave mylim.

Didžiulė užuojauta artimiesiems..“

15min primena, kad trečiadienį paskelbta, kad Kalifornijoje žuvo muzikantas Vytas Kazlauskas, geriau žinomas kaip Hokšila Andradė.

Hokšilos motina portalui lrt.lt patikslino, kad muzikantas žuvo kopdamas į Whitney kalną – vieną aukščiausių JAV viršukalnių.

Kaip portalui 15min teigė Gediminas, Hokšila nebus laidojamas Lietuvoje, kadangi su šia šalimi jau nebeturi daug bendro, joje likę tik keli jo draugai. Be to, buvo vedęs amerikietę, augino sūnų, kuriam šiuo metu yra 10 metų.

Slovakijoje žuvęs Domas Žostautas buvo ne tik muzikantas, bet ir sklandytuvo pilotas. Jis žuvo antradienį Slovakijoje, pilotuodamas sklandytuvą čia vykusių varžybų metu.

Kaip rašoma nautiv.com, po to, kai virš Trebostovo kaimo susidūrė du sklandytuvai, jų pilotai nukrito į miškingą, sunkiai prieinamą teritoriją.

Į įvykio vietą buvo nusiųstas greitosios pagalbos sraigtasparnis, tačiau atvykęs gydytojas konstatavo abiejų pilotų mirtį.

Muzikantas yra grojęs su žinomais Lietuvos atlikėjais Mantu Jankavičiumi, Marijonu Mikutavičiumi, Vaidu Baumila, Mia, Jurgiu Bruzga, Ieva Narkute, Rasa Bubulyte, Girmante Vaitkute, Federico Manzenares ir kitais. Yra įrašęs ir kelias kompaktines plokšteles, dalyvavęs įvairiuose Lietuvos konkursuose ir tarptautiniuose festivaliuose, ne kartą užėmęs prizines vietas.

Folkroko muzikos grupėje „Žalvarinis“ grojęs D.Žostautas 2019 metų balandį Vilniuje vedė jos narę Sigitą Jonynaitę. Muzikantų vestuvės nebuvo itin tradicinės – jose vietoj Mendelssohno maršo skambėjo šiai progai neįprastos dainos, tokios kaip „Drori-Hansen Furniture“ „When You’re Around“, „I Like Your Ass“ ar grupės „Vulfpeck“ kūrinys „Animal Spirit“, ir užuot iškėlę didelę šventę, iškart po ceremonijos jiedu su palapinėmis išskubėjo į kelionę.

Vos prieš porą mėnesių – šių metų vasario 27 dieną – pora susilaukė sūnaus.

Pasak lrt.lt, Slovakijoje vykusiose varžybose D.Žostautas lankėsi su šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius