Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl seksualinės orientacijos emigravęs „X Faktoriaus“ dalyvis S.Beltė: „Norėjosi bėgti nuo savęs“

Sekmadienio vakarą TV ekranuose dar viena muzikinio šou „X Faktorius“ laida, čia savo jėgas išbandys dar grupė žmonių, svajojančių apie karjerą muzikos pasaulyje, šlovę ir žinomumą. Vienas iš tokių – šiuo metu Londone gyvenantis Silvestras Beltė, scenoje prisistatantis Silvester Belt slapyvardžiu.
„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Beltė
„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Dikčius / Vido Černiausko nuotr.

Kūrybinė TV3 muzikinio projekto „X Faktoriaus“ komanda vaikiną pasitiko naktį oro uoste. Jis nieko nesakęs savo artimiesiems grįžo iš Londono į Vilnių išbandyti savo jėgų populiariausiame šalyje TV projekte. Pasak vaikino, „X Faktorius“ yra dar vienas šansas, kitas laiptelis jo karjeroje. Ir, kaip tikisi, bus labai sėkmingas.

Vido Černiausko nuotr./„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Dikčius
Vido Černiausko nuotr./„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Dikčius

Silvestras scenoje nėra naujokas. Jam pažįstama tiek Lietuvos, tiek Europos scena. Londone vaikinas studijuoja komercinės muzikos atlikimą. Palikti mylimą gimtinę teko dėl labai rimtų priežasčių.

„Prasidėjo problemos dėl orientacijos. Pradėjau klausti savęs, kokie žmonės man patinka. Žinojau, kad Lietuvoje apie homoseksualumą, homoseksualus kalba visiškai nepozityviai. Kai kurie žmonės keistai į mane žiūri, dėl to prasidėjo depresinės nuotaikos. Norėjosi bėgti nuo savęs. Galvojau, kad išvažiavimas padės pradėti kitą gyvenimo etapą“, – laidoje kalbėjo 20 metų vaikinas.

Vido Černiausko nuotr./„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Dikčius
Vido Černiausko nuotr./„X Faktoriaus“ dalyvis Silvestras Dikčius

Tačiau pabėgti nuo savęs yra sunkiausia. Vaikinas nusprendė – gali bėgti kur nori, tačiau nuo savęs nepabėgsi. „Nuo savęs aš nebebėgu. Šiandien esu laimingas. Depresija praeityje“, – apie pasikeitusią nuotaiką gyvenime pasakojo Silvestras, į Lietuvą grįžęs tam, kad sudalyvautų „X Faktoriuje“.

Vaikinas nenori grumtis – jo tikslas kalbėti visame pasaulyje suprantama muzikos kalba. „Noriu, kad žmonės suprastų – svarbu ne orientacija, ne lytis, ne rasė, o tas jausmas, kurį perteikiu per muziką“, – sakė Silvestras, scenoje atlikęs Justės Arlauskaitės-Jazzu dainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius