Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl šokėjo Martyno Rimeikio traumos žiūrovai vietoj baleto „Barbora Radvilaitė“ išvys „Graiką Zorbą“

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) spektaklis „Barbora Radvilaitė“ balandžio 5-ąją ketvirtadienį, dėl solisto Martyno Rimeikio traumos keičiamas į Mikio Theodorakio baletą „Graikas Zorba“. Teatro atstovai informuoja, kad senieji bilietai galios į naująjį baletą.
Baleto „Barbora Radvilaitė“ šokėjai: Martynas Rimeikis – Žygimantas Augustas, Barbora Radvilaitė – Beata Molytė.
Baleto „Barbora Radvilaitė“ šokėjai: Martynas Rimeikis – Žygimantas Augustas, Barbora Radvilaitė – Beata Molytė. / LNOBT nuotr.

Kaip Žmonės.lt sakė LNOBT baleto direktorė Rūta Butvilienė, Martynas Rimeikis jau kurį laiką juto tam tikrą fizinį diskomfortą kaklo srityje, bet kaip dažnas baleto šokėjas, skausmą malšino vaistais.

LNOBT nuotr./Martynas Rimeikis
Martynas Rimeikis

„Vakar pajutęs stipresnius negalavimus M.Rimeikis kreipėsi į gydytoją ir šis – netikėtai solistui – kategoriškai uždraudė šokti: pasakė, kad būtina tučtuojau imtis gydymo. Solistui toks „nuosprendis“ buvo itin netikėtas. Teatrui – juo labiau. Tad teko staigiai ieškoti išeities iš padėties”, - teigė ji.

„Barborą Radvilaitę“ pakeitusiame balandžio 5-osios spektaklyje „Graikas Zorba“ šoks Andrius Žužžalkinas, Margarita Verigaitė, Igoris Zaripovas, Živilė Baikštytė, Aleksandras Molodovas, dalyvauja operos solistė Laima Jonutytė, pasirodys LNOBT choras, diriguos Martynas Staškus.

Choreografo Lorcos Massine’o (Italija) statytas „Graikas Zorba“ yra vienas iš lankomiausių LNOBT spektaklių (dailininkė Sofija Tugarinova-Grzelak, Lenkija), o pati tema – žinoma visame pasaulyje. Graiką Zorbą iš Nikos Kazantzakio apysakos pažino visas literatūros pasaulis. Graiką Zorbą Anthony Quinn’o veidu pažįsta viso pasaulio kino mėgėjai. Lorcos Massine „Zorbą” žino visas baleto pasaulis. Džiaugsmo filosofija, visą apimantis Zorbos šokis pakeri, o finalinio sirtakio svaigulys priverčia pamiršti bėdas ir rūpesčius, pasijusti saulėtoje Egėjo jūros pakrantėje, bei po spektaklio namo grįžti sirtakio žingsniu…

LNOBT atsiprašo žiūrovų už nepatogumus ir siūlo šaltą pavasario vakarą įkvėpti pietietiško „Graiko Zorbos“ karščio.

LNOBT nuotr./ia baleto Barbora Radvilaitė: Martynas Rimeikis  Žygimantas Augustas
LNOBT nuotr./iš baleto „Barbora Radvilaitė“: Martynas Rimeikis – Žygimantas Augustas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius