Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl spyrio vyrui į tarpukojį teisiamas Ironvytas kaltę neigia: „Nusileisti nesiruošiu“

Žinomas atlikėjas ir verslininkas Vytautas Medineckas-Ironvytas pirmadienį pradėjo versdamas jam asmeniškai itin nemalonią temą. Dėl prieš metus prie jo parduotuvės kilusio konflikto reperiui teko aiškintis, ar išties spyrė nukentėjusiuoju laikomam asmeniui į tarpukojį.
Ironvytas
Ironvytas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vytautas Medineckas kaltinamas tuo, kad nesunkiai sutrikdė kito asmens sveikatą suduodamas į žandikaulį ir spirdamas į tarpukojį. Anot šaltinių, konfliktas įvyko dėl netinkamai priparkuoto automobilio prie jam priklausančios parduotuvės.

Vis dėlto kalbėdamas su 15min reperis pateikė kiek kitokią versiją. Jis patvirtino, kad konfliktas išties įvyko prieš metus laiko. Apie pavakarę, anot Ironvyto, į jo parduotuvę užsuko neblaivus asmuo. Kaip teigia reperis, toli nuo baro jis nenuėjo – šis įsikūręs visai netoli.

Kadangi vyksta teisminis tyrimas, reperis daug detalių atskleisti negali. Vis dėlto jis situaciją aiškina paprastu pavyzdžiu: „Ar gali parduotuvės vadovas šiaip sau užpulti atėjusį neblaivų asmenį?“.

Jis pasakoja, kad po įvykusio konflikto atvyko policijos pareigūnai, tačiau pirmasis ekipažas neturėjo alkotesterio. Atvykęs „pastiprinimas“ reikiamą techniką jau turėjo, anot Ironvyto, neblaivumas tikrai nustatytas.

Vis dėlto jis stebisi, kodėl tąkart buvo atsisakyta kviesti greitąją pagalbą, tačiau po kelių dienų situacija pasikeitė.

Viganto Ovadnevo nuotr. /Vytautas Medineckas-Ironvytas
Viganto Ovadnevo nuotr. /Vytautas Medineckas-Ironvytas

Apribojimai apsunkino gyvenimą

V.Medineckas pabrėžia, kad tyrimas dėl šio konflikto kartą jau buvo nutrauktas dėl įrodymų trūkumo. Šį sprendimą nukentėjęs asmuo apskundė, o atsiradus naujai medžiagai byla vėl persikėlė į teismą.

Nukentėjusysis už patirtą moralinę ir emocinę žalą prašo tūkstantinės sumos, tačiau reperis tikina nenusileisiantis.

„Matau, kad teisinė sistema pas mus Lietuvoje yra išties itin komplikuota, nes užtenka tik pateikti pareiškimą, o kitas žmogus metus turi gyventi su dideliais apribojimais ir apsunkintu gyvenimu“, – sako jis.

Reperis metus laiko negali išvykti iš šalies, o kiekvieną kartą, atsiradus skubiam įvykiui, privalo kreiptis į teismą. Dėl apribojimų atlikėjas sako praradęs kelis svarbius ir daug materialinės naudos turėjusius atnešti koncertus, leidimo išvykti prašo ir šį kartą – suplanuoti naujo vaizdo klipo filmavimai Ukrainoje.

Kaltinimai smūgiu į tarpukojį

Ir nors reperiui pareikšti rimti kaltinimai, o artimieji vis primena, kad „teisinė sistema Lietuvoje sušlubavusi“, Vytautas Medineckas nesiruošia pripažinti fakto, kad konfliktas įvyko toks, kaip teigia nukentėjusysis.

Dar kartą pabrėžęs, kad greitoji pagalba įvykio dieną nebuvo kviesta, V.Medineckas pasakoja, jog asmuo per kelias dienas staigiai pakeitė poziciją. Nukentėjusysis teigia, jog daktarai nustatė pokyčius sėklidėse, kurie įvyko po galimo stipraus smūgio į tarpukojį.

Vis dėlto reperis griežtai neigia spyręs asmeniui, nors pripažįsta, kad veiksmo išties būta. Įvykio metu šalia jo buvęs brolis asmeniui trenkė per ranką, o Vytautas asmenį stiprokai stumtelėjo. Visgi daugiau smūgių, anot reperio, paleista nebuvo.

„Aš esu įsitikinęs, kad žmogus tiesiog manė, kad aš, kaip žinomas žmogus, tiesiog nuleisiu rankas, pasiduosiu ir sumokėsiu. Tačiau aš nesu toks. Aš pasiduoti nesiruošiu“, – 15min teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius