Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl streso Oksanos Pikul svoris nukrito iki 48 kg: „Apetitu nesiskundžiu, dabar valgau kaip už du“

Stresas dažnai išvargina ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai. Tokiomis situacijomis kai kurie ima badauti, kiti – valgyti per daug. Dėl įtemptos šeimos dramos ėmė keistis ir Oksanos Pikul-Jasaitienės svoris. Taip mažai, pasak jos, ji dar nėra svėrusi. Tai akivaizdžiai matosi ir naujausiose vizažistės nuotraukose.
Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul-Jasaitienė / Adam Aleksejėvič, asmeninio albumo nuotr.

„Pasižiūrėkite į mano vyrą ir į mane. Akivaizdu, kad nėra gerai“, – 15min apie sudėtingos situacijos šeimoje padarinius sakė Oksana Pikul-Jasaitienė.

Pasak vizažistės, tai jau ne pirmas kartas, kai dėl streso ima svyruoti jos svoris: „Tik gal šįkart viskas kur kas ilgiau trunka ir viskas daug sudėtingiau.“

O ir aplinkiniai pastebi – Oksana juk ir šiaip yra itin liekna, dabar – gal net kiek per daug. „Tiesą sakant, dažnai išgirstu tokius komentarus, kad lyg padžiūvusi atrodau. O atrodo, juk tik keli kilogramai nukrito... Bet aš nekreipiu dėmesio, numoju ranka. Sau sakau, kad esu laiminga ir graži, sveika, turinti energijos, darbinga. O visa kita susinormalizuos. Nebaisus čia praradimas“, – kalbėjo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

O.Pikul-Jasaitienė, kurios ūgis 1,64 m, teigė, kad jos įprastas svoris – 51 kg. Tačiau dėl pastaraisiais mėnesiais patiriamo streso jis nukrito iki 48 kg. Tiesa, visai neseniai vieną kilogramą ji jau priaugo.

„Tikrai nedaug to svorio nukrito, tačiau bet kuriuo atveju, tai yra minusas. Taip mažai dar nesu svėrusi, – atviravo ji. – Kita vertus, bent viena gera žinia – galiu valgyti ką noriu.“

Asmeninio albumo nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės atostogų akimirka

Anot moters, nukritus keliems kilogramams, ji tikrai nesijaučia prasčiau ar silpniau. Tik pati prieš veidrodį mato, kad kiek sulieknėjo.

„Juk visos mes, moterys, stengiamės ir visada džiaugiamės nukritus vienam, dviem ar trims kilogramams. Meluočiau, jei sakyčiau, kad aš liūdžiu dėl to. Tikrai ne. Juolab nėra taip, kad šiuo periodu aš nevalgyčiau. Nepatikėsite, bet leidžiu sau valgyti tokius dalykus, ką anksčiau ribodavau. Tarkim, ledai, įvairūs saldėsiai, bandelė... Taip pat kartu su mažyliu mėsą valgau ne tik su daržovėmis, bet ir su bulvėmis, kas man iš tikrųjų paprastai nėra priimtina, aš taip nesimaitinu. Aš visada stengiuosi valgyti sveikai. O dabar net vakarais prisivalgau. Pavyzdžiui, vakar vakare valgiau lietinių su uogiene! Labai džiaugiuosi, kad galiu pasmaližiauti. Bet anksčiau ar vėliau viskas nurims, stos į savo vietas, vėl grįšiu prie įprasto svorio, valgysiu sveikai“, – šypsojosi vizažistė.

Kiti dėl stresinių situacijų kaip tik priauga svorio, tačiau Oksanos organizmas reaguoja kitaip: „Mano kūnas taip pat kaupia, bet, matyt, streso metu labai daug išeikvoja energijos, kalorijų. Matyt, širdis stipriai muša, – teigė ji. – Aš tikrai prisižiūriu, vartoju vitaminus, stengiuosi išsimiegoti, daug dirbu ir sveikata nesiskundžiu. Svorio kitimas yra tiesiog streso būsena ir laikinas dalykas.“

Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Kad ir kaip malonu svarstyklėse matyti mažesnį skaičiuką, Oksana sutinka, kad tai neturi tapti siekiamybe.

„Nereikia moteriai vadovautis kažkokiais standartais, siekti kažkokio idealaus svorio. Svarbiausia, kaip pati jautiesi. Jei pasižiūri į veidrodį ir sau sakai kas rytą: „Aš pati gražiausia, man puikai seksis darbe, diena bus pati nuostabiausia“, tuomet puiku – nesvarbu, koks skaičiukas. Ar tik liekna moteris graži? Laiminga moteris yra graži. Žinoma, mažas skaičiukas – pavojus sveikatai. Bet mano atveju, apetitu nesiskundžiu, valgau kaip už du“, – šypsojosi Oksana.

Pasak moters, būdama nėščia ji priaugo nemažai svorio, tačiau to pakeisti tuomet nesistengė. Tik kai sūnus paaugo, ji ėmėsi priemonių grįžti į senąsias formas. Ir darbo, sako, įdėti tikrai reikėjo.

„Mano organizmas, kaip ir turbūt daugelio moterų, po 30 metų ima kaupti. Po vaikelio gimimo, buvau priaugusi pusę savęs, 24 kg. Kol dar maitinau sūnų, man buvo svarbu pieno kokybė, o ne antsvoris. Bet kai vaikas paaugo, susiėmiau, padedant dietologei, sportui, grįžau į įprastą svorį. Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nereikia įdėti jokio darbo, kad turėčiau tokią figūrą. Visgi reikėjo jo įdėti, kad grįžčiau prie senų mylimų džinsų ar palaidinės. Bet nėštumo metu tikrai nesijaučiau blogai sverdama daugiau kaip 70 kg, visiškai to nesureikšminau. Tiesiog stengiausi save mylėti tokią, kokia esu, man svarbiausia buvo mūsų su vaikeliu sveikata. Pastebėjau, kad po 30 metų organizmui yra kiek sunkiau. Dabar reikia daugiau viskam pastangų įdėti“, – 15min pasakojo Oksana Pikul-Jasaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius