-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Depiliacija ar plaukeliai: kurią stovyklą palaiko žinomos moterys?

Vieni depiliaciją laiko žūtbūtine higienos priemone, kiti plaukuotumo visai nesidrovi – juk tokius mus gamta sukūrė. Tiek viena, tiek kita pusė turi savų argumentų. O kuriai stovyklai priklauso žinomos moterys?
Ieva Zasimauskaitė, Oksana Pikul, Katažina Zvonkuvienė, Donata Virbilaitė
Ieva Zasimauskaitė, Oksana Pikul, Katažina Zvonkuvienė, Donata Virbilaitė / Eriko Ovčarenko, Žygimanto Gedvilos nuotr.

Visai neseniai plaukikė Rūta Meilutytė socialiniame tinkle prisipažino, prisijungusi prie judėjimo #freethehair, raginančio moteris nesigėdyti kūno plaukuotumo.

Tokių moterų Lietuvoje yra ir daugiau. „Eurovizijos“ dalyvė Rugilė Daujotaitė anksčiau 15min prisipažino nedepiliuojanti jokių kūno vietų, nes plaukai yra jos apsauga, stiprinanti ją energetiškai.

Kūno plaukų nešalina tokios Holivudo žvaigždės kaip Madonna su dukra Lourdes Leon, Miley Cyrus, Jemima Kirke.

TAIP PAT SKAITYKITE: Madonnos dukra Lourdes žengia motinos pėdomis: fotosesijoje demonstravo nedepiliuotas pažastis

„Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr./Madonna su dukra Lourdes Leon
„Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr./Madonna su dukra Lourdes Leon

Šią savaitę Vilniuje, salono „Depiliation VIP“ atidaryme, apsilankiusi Oksana Pikul-Jasaitienė 15min sakė, kad plaukelių šalinimas jai yra higienos priemonė. Tačiau tų, kurie depiliacijos vengia, nesmerkia – tai kiekvieno pasirinkimas.

„Aš niekada nešauksiu, kad tai yra gražu ar negražu, palaikau ar nepalaikau. Tai yra skonio reikalas. Jeigu nešalinti plaukeliai kažkam yra gražu, priimtina – aš priimu bet kokį žmogaus pasirinkimą ar požiūrį. Visi juk negali būti vienodi. Manau, kad bet kuriuo atveju, tiek viena, tiek kita yra mada “, – 15min sakė vizažo meistrė.

Visgi pati ji sako esanti depiliacijos šalininkė. „Kadangi aš plaukelių šalinimą laikau higiena, ta natūrali mada man yra nepriimtina. Aišku, niekada gyvenime nesakyk niekada. Bet aš save laikau „senesnio sukirpimo“ moterimi, o depiliacijos mada gana stipriai įžengė į mūsų gyvenimus prieš kokių 10 metų. Aš tuo labai džiaugiuosi, ji man labai patinka. Todėl esu tos švaros, tvarkos ir neturėjimo kai kuriose kūno vietose plaukų, propaguotoja. Kad ir kaip keistai tai skambėtų“, – juokėsi Oksana.

TAIP PAT SKAITYKITE: Retai viešumoje sutinkama Oksana Pikul: „Dabar visą dėmesį skiriu tik darbui ir šeimai“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Dainininkė Katažina Zvonkuvienė prisipažino, kad ši tema jos beveik neliečia.

„Man sunku vertinti, nes tos bėdelės neturiu. Man pakanka tik pūkelius „nuimti“, nes plaukuotumo tiesiog nėra. Bet jei jis būtų, man jo nepanaikinti būtų nepriimtina. Aš pati sau esu priekabi“, – kalbėjo ji.

Kita vertus, ji sako tikrai neturinti nieko prieš tuos žmones, kurie žengia natūralumo keliu.

„Mes pačios pasirenkame, kas mums yra gražu ar negražu. Ta sąvoka yra labai plati, galima būtų ilgai diskutuoti, – svarstė ji. – Bet šiaip man tai yra neestetiška, negražu. Aš nesugebėčiau iš namų išeiti nesusitvarkiusi. Bet kaip sakoma, niekada nesakyk niekada.“

Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Katažina Zvonkuvienė
Laimos Kavaliauskaitės-Bernotės nuotr./Katažina Zvonkuvienė

Atlikėja Ieva Zasimauskaitė pasakoja, kad jos tikėjimo filosofijoje kalbama, jog kūno plaukelių atsikratyti nereiktų.

„Aš žinau, kad iš tikrųjų energetiškai moteriai yra geriau nesidepiliuoti. Jei ant kūno yra plaukai, vadinasi, jie yra reikalingi. Sakoma, kad ir galvos plaukus reiktų auginti kuo ilgesnius, nes visą energetiką moteris nešiojasi būtent ten“, – sakė ji.

Tačiau pati Ieva negalėtų stoti į natūralisčių gretas. „Aš už depiliaciją. Negalėčiau kitaip. Man būtų nemalonu, negražu, jausčiausi kažkaip nešvariai“, – juokėsi Ieva.

Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Grupės „Kristal“ narė Laura Žvagulienė prisipažino – nors depiliacija nėra maloni procedūra, ji yra jos šalininkė.

„Aš tik už depiliaciją, kad ir kokia tai skausminga procedūra. O šiaip galėtų būti depiliavimo paslauga su nuskausminimu“, – juokėsi Laura.

Ji sako natūralumo mados nelabai suprantanti. „Asmeniškai man tai labai negražu, nemoteriška ir nehigieniška“, – svarstė Laura.

Jai antrino ir grupės „Kristal“ kolegė Julija Jegorova.

„Aš labai mėgstu švarą. Todėl esu už depiliaciją. Kai tvarka ir švara – man tada ir gražu, – šypsojosi ji. – Bet kiekvienas žmogus yra laisvas ir nėra taisyklių, kaip turi elgtis.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Laura Žvagulienė (dešinėje), Julija Jegorova (viduryje)
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Laura Žvagulienė (dešinėje), Julija Jegorova (viduryje)

Atlikėja Donata Virbilaitė sako esanti visu 100 procentų už depiliaciją. Tiesa, nebūtinai visų kūno vietų.

„Pavyzdžiui, nesuprantu merginų, kurios depiliuoja rankas, nes dažniausiai tai nėra labai plaukuota zona. Be to, manau, kad kažkokia dalis plaukų mums reikalinga apsaugai“, – svarstė ji.

O ir tai, kad kai kurie žmonės didžiuojasi savo plaukuotumu, dainininkės visai neerzina.

„Man atrodo, kad čia nėra nieko blogo. Kiekvienas renkasi pagal save. Jeigu žmogui yra gerai, jis gali būti pasidengęs kailiuku, – šmaikštavo Donata. – Be to, juk mes niekada nesakome, kad vešlūs vyrai atrodo negerai. Priešingai, tos krūtinės su kailiuku dalį moterų net žavi.“

Tačiau pati sako taip gyventi negalėtų: „Aš asmeniškai jausčiausi negerai nesidepiliavusi vietų, kurios dažnai yra atidengiamos – kojų, pažastų. Man atrodo, tai yra elementari estetika, bet vėlgi – kiekvieno pasirinkimas.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donata Virbilaitė (kairėje)
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Donata Virbilaitė (kairėje)

Sofio Gelašvili-Niūniavė sako, kad mados nešalinti plaukelių ji nepalaiko. Tačiau pateisinti galėtų tik vieną kūno vietą, kuri gali būti nedepiliuojama.

„Esu už depiliaciją, manau, kad plaukuotumas tikrai nepuošia, – kalbėjo Sofio. – Natūralios „plaukuotumo tendencijos“ nepalaikau, nebent kalbėtume apie antakius. Bet šiuo atveju turi turėti labai proporcingą veidą, kad galėtum nepešioti antakių.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sofio Gelašvili-Niūnaivė (kairėje)
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sofio Gelašvili-Niūnaivė (kairėje)

Stilistė, laidų vedėja Viktorija Šaulytė taip pat pasisako už „švarą“.

„Depiliuoti, skusti, rauti, o gal nieko nedaryti – čia jau kiekvienos pasirinkimas. Juk mūsų pasaulėžiūros ir supratimas visiškai skirtingi! Kaip ir plaukuotumas, – juokėsi ji. – Aš asmeniškai plaukelius šalinu. Auginu tik galvos, antakių ir blakstienas. O kitur man jie nereikalingi.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė

Mamyčių blogo „BabyBlog“ įkūrėja Sotera Šveikauskaitė taip pat pasisako už depiliaciją, nors jos pažįstamų rate yra kelios moterys, kurios propaguoja natūralumą.

„Jos vaikšto plaukuotos, nesiskuta, nesidepiliuoja. Bet manyčiau, kad tai kiekvienos moters reikalas, juk tai labai intymu. Tikrai nesmerkiu „natūralisčių“, bet esu vienareikšmiškai už depiliacijas“, – tikino ji.

Pasak jos, po plaukelių šalinimo oda atrodo visiškai kitaip – būtent tai jai ir patinka.

„Graži, glotni oda man tikrai daug labiau prie širdies negu apaugusi plaukais. Man asmeniškai plaukuotas moters kūnas nėra gražu. Niekad savęs neįsivaizduočiau plaukuotomis pažastimis ar kojomis“, – sakė Sotera Šveikauskaitė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sotera Šveikauskaitė (dešnėje)
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sotera Šveikauskaitė (dešnėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius