Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt savanaudiškų priežasčių, dėl ko verta tuoktis

Apie vestuves rašantis tinklaraštis lover.ly pateikia sąrašą priežasčių, dėl ko verta turėti vyrą ar žmoną.
Nuotaka
Nuotaka / 123RF nuotr.

1. Gali skambinti, rašyti žinutes, elektroninius laiškus ir sakyti bet ką, apie ką galvoji, be jokios baimės apsikvailinti ar atbaidyti partnerį. Kai pradedi su kuo nors susitikinėti, visada privalai pagalvoti, ar tavo žodžiai neišgąsins, neatbaidys antrosios pusės, ar neatrodys, kad viskas vyksta per daug skubotai ir pan. Susituokus tokia baimė dingsta, nes esi tikras, kad esi su savo žmogumi ir jokia tavo meilės išraiška nepasirodys per didelė, per daug skubota, gąsdinanti ir pan. – juk jūs jau esate pasiekę kaip tik tą stadiją, kurios ir bijomasi naujų santykių pradžioje, ir esate vienas kitam įsipareigoję.

2. Turi žmogų, kuris jumis pasirūpins kai sirgsite. Kaip gera ir malonu žinoti, kad kai sirgsi, nereikės pačiam su bloga savijauta eiti į vaistinę vaistų, į parduotuvę nosinaičių, pačiam virtis sultinį ar darytis arbatos – jūsų sutuoktinis visu tuo tikrai pasirūpins, o jausdami nuoširdų rūpestį greičiau pasveiksite.

123RF nuotr./Jaunavedžiai
123RF nuotr./Jaunavedžiai

3. Turi nuolatinį linksmybių ir nuotykių partnerį. Būnant susituokus gali visu šimtu procentų būti savimi ir visada turėsi žmogų šalia, su kuriuo galėsi pasijuokti, pašokti, padinuoti automobilyje, nertis į visokius nuotykius ir gyvenimo džiaugsmą patirsi dviese.

4. Visas problemas ir buities rūpesčius spręndi ne vienas, o dviese. Be abejo, tikrai galima pačiam išsikviesti meistrą, nuvežti augintinį pas veterinarą, apsipirkti savaitei ir pan., tačiau visus buities darbus nudirbti kur kas lengviau, kai žinai, kad visada gali sulaukti pagalbos ar pasidalinti darbais – nebereikia visko aprėpti vienam pačiam. O kai iškyla kokių nors problemų, nebereikia vienam pačiam sukti galvos, kaip tą problemą išspręsti – jūsų rūpesčiai bendri, o dvi galvos geriau nei viena.

5. Visada turi savo palaikymo komandą. Labai baisi diena darbe? Nėra ko nervintis – juk jau važiuoji namo, kur susitiksi su savo didžiausiu gerbėju, palaikytoju ir guodėju. Tavo sutuoktinis visada tave palaikys ir stengsis pakelti nuotaiką, taigi jokios pašalinės problemos nebėra baisios.

„Shuterstock“ nuotr./Sutuoktiniai
„Shuterstock“ nuotr./Sutuoktiniai

6. Juridinės teisės. Tai labai svarbu, nes tik susituokę žmonės įgyja kai kurių teisinių galių, kurių kitos poros neturi. Jeigu nesate susituokę, nelaimės atveju negalėsite sužinoti informacijos apie savo antrosios pusės sveikatos būklę. Taip pat labai svarbu susituokti tam, kad nelaimės atveju turėtum paveldėjimo teises.

7. Bendri finansiniai tikslai. Du atlyginimai = daugiau pinigų. Juos galima išleisti bendriems tikslams, pavyzdžiui, persikelti gyventi į geresnį būstą, išvykti atostogų, įsigyti geresnį automobilį ir pan.

„Shuterstock“ nuotr./Vakarienė restorane
„Shuterstock“ nuotr./Vakarienė restorane

8. Kuri naujas tradicijas. Susituokus prasideda labai malonus procesas – kuriamos jūsų šeimos tradicijos. Jūs jau galite susigalvoti savų tradicijų, kurias jūsų abiejų tėvai privalės gerbti. Tarkime, galite nuspręsti Kalėdas švęsti kokioje nors kelionėje dviese (o vėliau – ir su savo vaikais), visus gimtadienius pradėti pusryčiais lovoje, sekmadieniais eiti į kiną ir pan. Dabar kiekviena proga jums taps ypatingesnė, nes pradėjus savo šeimos tradicijas viskas gaus mielesnę ir didesnę prasmę.

9. Turi nuolatinį glamonių ir sekso partnerį. Gal ir nesijausite visą gyvenimą tarsi jaunavedžiai, bet visada šalia turėsite partnerį, kuris žino, kas jums patinka ir nepatinka, kada jums reikia apsikabinimo ar bučinio, kas jus užveda ir pan. 

10. Supratimas be žodžių. Tarp sutuoktinių ilgainiu atsiranda toks ryšys, kai pakanka vien žvilgsnio ir jis jau žino, kad metas valgyti, surimtėti arba eiti iš vakarėlio.

Shutterstock nuotr./Pora
Shutterstock nuotr./Pora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius