Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detektyvo „Ištraukti peiliai“ režisierius – apie darbą su Holivudo žvaigždėmis ir kino magiją

Scenarijų autorius ir filmų režisierius Rianas Johnsonas visą savo karjerą skyrė kino magijos receptų paieškoms. Jau visai netrukus Lietuvos kino teatrų žiūrovai turės galimybę sužinoti, kaip jam pavyko ši misija – į didžiuosius ekranus atkeliauja detektyvų karalienės Agathos Christie istorijas pranokti žadanti juosta „Ištraukti peiliai“ su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Danielis Craigas, Christopheris Plummeris, Chrisas Evansas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Donas Johnsonas.
Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka
Filmo „Ištraukti peiliai“ akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kinas

„Detektyvus dievinau nuo pat vaikystės, todėl žinojau, kad anksčiau ar vėliau sukursiu tokį, kuris bus geresnis už visus, kuriuos esu kada nors skaitęs ar matęs kine“, – interviu sakė R.Johnsonas.

Išgarsėjęs su filmais „Laiko kilpa“ (Looper) ir „Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus“ (The Last Jedi), 45-erių režisierius sako, kad „Ištraukti peiliai“ buvo jo svajonių projektas. Būtent todėl jis itin atidžiai rinkosi žvaigždes, o žvaigždės sutikdavo jungtis prie projekto net per daug nesukdamos galvos dėl pinigų. Tiesa, dabar filmų kūrėjas juokiasi, kad į vieną būrį rinkdamas vienus garsiausių šio meto aktorių nė nepagalvojo, ar jie sutars, ar turės kokių neįtikėtinų reikalavimų ir ar su jais nebus sunku dirbti.

„Kai reikėjo visiems susirinkti į vieną kambarį, tik tada pagalvojau: o kas bus, jei jie susipyks arba ims reikalauti neįmanomų dalykų? Juk žvaigždės yra žvaigždės, juos sunku nuspėti. Tačiau vėliau supratau, kad tos žvaigždės – tokie pat žmonės, su kuriais idealiai sutampa mūsų svajonės ir siekiai: visi mes norime į pasaulį išleisti produktą, kuriuo didžiuotumėmės ir apie kurį kalbėtų visi. Bus gėda vienam, nebus smagu visiems. Todėl surėmėme pečius ir kiekvienas padarėme tai, ką mokame geriausiai“, – teigia režisierius.

Jis pasakoja, kad per pertraukas aktoriai neišsilakstydavo, kaip įprasta, po savo grimerines, o visi nusileisdavo į namo, kuriame vyko filmavimai, rūsį ir ten drauge leisdavo laiką.

„Tai palyginčiau su stovyklavimu. Tokios nuotaikos vyravo nuo pirmos iki paskutinės filmavimų dienos“, – prisimena R.Johnsonas.

Filmo anonsas:

VIDEO: IŠTRAUKTI PEILIAI / Knives Out (2019) filmo anonsas

Šiam projektui kino kūrėją įkvėpė A.Christie sukurti legendiniai personažai Mis Marpl bei Erkiulis Puaro. Sukurti jiems „konkurentą“ buvo sena R.Johnsono svajonė. Ir ji virto realybe, o šį vaidmenį sutiko įkūnyti pati Bondiados žvaigždė D.Craigas.

„Kodėl norėjau būtent jo? Mano idėja buvo rasti aktorių, kuris taptų istorijos bendraautoriumi ir suteiktų filmui tai, ko, galbūt, nesugebėjau aš. Apie ką net neįsivaizdavau. Svarbu buvo ir kalbėjimo akcentas, todėl kai D.Craigas atėjo į filmavimo aikštelę, galėjau atsilošti fotelyje ir mėgautis jo šou, – šypsosi R.Johnsonas ir dalijasi filmo gimimo paslaptimis. – Negaliu sėstis rašyti scenarijaus, kol galvoje negimsta keletas įvykių ar elementų, dėl kurių imu džiaugtis lyg mažas vaikas. Tada privalau sugalvoti kažką, dėl ko aš pykstu, kas man kelia smalsumą ir ką noriu išnarplioti. Toks jau mano būdas, esu detektyvinių istorijų fanatikas, apsėstas minties žūtbūt nukarūnuoti A.Christie“.

Vyras neslepia: idėja filmui gimė beveik prieš dešimtmetį ir dabar, kai ji jau netrukus pasieks žiūrovus, R.Johnsonas jaučiasi visiškai ramus – detektyvas gavosi toks, apie kokį ir svajojo.

„Ištrauktų peilių“ istorijos epicentre atsiuduriantis Harlanas Tombris (akt. Ch. Plummeris) yra itin sėkmingas (ir, žinoma, turtingas) rašytojas, švenčiantis 85-erių metų sukaktį. Šia proga į jo namus suvažiuoja visa didžiulė šeima. Kitą rytą po puikaus vakarėlio Harlanas randamas negyvas.

Bylą tiriantis detektyvas Blankas (jį vaidina D.Craigas) labai greitai ima įtarti, kad mirtis nebuvo tokia natūrali, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Uždraudęs gausiai susirinkusiems giminaičiams bei tarnams išeiti iš namo, detektyvas pasiraitoja rankoves ir ima aiškintis, kas padėjo Harlanui persikelti į aną pasaulį.

Tad kuris iš šeimos narių tapo žudiku? Netikėtų siužeto posūkių ir puikaus humoro prisodrinta juosta „Ištraukti peiliai“ su visu Holivudo žvaigždynu į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau lapkričio 29 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius