Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoja tapo Monikos Marijos komandos dalyvė Milėja Stankevičiūtė

Šį sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje išaiškėjo, kas tapo pirmuoju projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoju. Tiesioginiame eteryje kovėsi šeši galingiausi vaikų balsai, tačiau titulas ir dešimties tūkstančių eurų prizas galėjo atitekti tik vienam – nugalėjo trylikametė Milėja Stankevičiūtė.
Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas
Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje startavęs projektas „Lietuvos balsas. Vaikai“ pasiekė finišo tiesiąją. Sekmadienio vakarą šeši talentingi dalyviai paskutinį kartą lipo į sceną ir kovojo dėl pirmojo „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtojo titulo ir dešimties tūkstančių eurų.

Lemtingoje kovoje susitiko Monikos Marijos mokiniai – operos solistas Paulius ir išskirtinį vokalą turinti Milėja. Donato Montvydo komandai atstovauja jauniausia projekto dalyvė, jau žvaigžde vadinama septynerių Nikolė ir būgnais grojantis bei repuojantis Kristupas. Manto Jankavičiaus stovykloje kaunasi lyriškoji Vakarė ir televiziją bei sceną jau gerai pažįstanti Sofija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas

Pasirodžius visiems finalininkams laukė nelengvas išbandymas – į didįjį superfinalą galėjo patekti vos trys dalyviai. Po visų 12 dainų susumavus rezultatus paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja Sofija, Vakarė ir Milėja. Deja, tačiau kitiems dalyviams kelionė šiame projekte baigėsi.

Po lemtingos kovos daugiausia balsų susirinko ir projekto nugalėtoja tapo Milėja. Iš viso balsavimo metu Milėja surinko daugiau nei 24 tūkstančius žiūrovų balsų. Antrą vietą užėmė Vakarė, o bronza atiteko Sofijai.

Finalo akimirkos – galerijoje:

Iškart po tiesioginio eterio surengtoje spaudos konferencijoje kalbinta nugalėtoja sakė, jog geriausia patirtis projekte ne pergalė, o galimybė stovėti prieš tokią didžiulę minią žiūrovų ir susipažinti su nepaprastais projekto vaikais.

„Man buvo svarbiausia ne nugalėti. Aš jau gavau, ką norėjau, man buvo svarbiausia dainuoti žiūrovams, tas jausmas man buvo – viskas. Aš net neįsivaizduoju, ką aš tokio išskirtinio savyje turėjau, kad tapau nugalėtoja“, – ašarų po pergalės neslėpė Milėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Didysis „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalas

Emocijas sunkiai tramdė ir visa nugalėtojos šeima. Arenoje ją palaikė tėvai ir penki broliai. Po pergalės kalbinti Milėjos tėvai pripažino, jog dėl šios pergalės Milėja mokėsi ne vienerius metus.

„Pirmiausia tai dėkingumas mokytojams už darbą. Iš tikrųjų didelis darbas su Milėja tęsėsi ne vienerius metus. Kai tavo vaikai dovanoja tokius didžiulius titulus, nieko kito negali jausti, tik pasididžiavimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Milėjos mama.

Emocionaliai į dalyvės pergalę reagavo ir penktojo „Lietuvos balsas“ sezono nugalėtoja bei dalyvės mokytoja Monika Marija. Ji pripažino – ši pergalė jai viena svarbiausių.

„Net pati laimėjusi taip nesidžiaugiau, kaip džiaugiausi šiandieną. Džiaugiuosi, kad teisybė įvyko ir buvo išrinkta pati nuoširdžiausia ir labai talentinga dalyvė“,– sunkiai tramdydama ašaras kalbėjo Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Milėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Milėja

Pirmasis iš finalininkų į sceną lipo Monikos Marijos auklėtinis Paulius. Jaunasis operos solistas LNK televizijos žiūrovus ir susirinkusius arenoje stebino ypatingais savo balso sugebėjimais. Itin aukštame diapazone dainavęs atlikėjas pavergė ir komisijos narius.

„Esi unikalus bičas, labai talentingas. Ir jau dabar žinau, kad tai tik tavo kelio pradžia, nes mes tikrai tave pamatysime pasaulinėse scenose“, – pasirodymą komentavo Mantas Jankevičius.

Komplimentų negailėjo ir Donatas Montvydas, pasidžiaugęs, kad Paulius labiausiai žavi savo kruopštumu, dideliu įdirbiu ir noru tobulėti.

„Ir žinok, kad jau esi labai populiarus. Šią savaitę prie manęs priėjo gal trys močiutės, galvojau, kaip smagu, vis dar populiarus esu, o jos man: „Montvydai, ar gali padaryti, kad Paulius laimėtų“, – gyrė atlikėjas.

Pauliaus pasirodymu nenusivylė ir mokytoja. Anot Monikos Marijos, mažoji scenos žvaigždė ją labiausiai užbūrė savo nuoširdumu ir neapsakomu noru stengtis. „Žodis „unikalus“ tau tinka labiausiai. Tu priimi visus duotus iššūkius, vienintelis iš visų dalyvių dainavai ir prancūziškai, ir ispaniškai, ir angliškai. Labai džiaugiuosi, kad tu buvai mano mokinys“, – sakė Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius

Antruoju numeriu į sceną žengusi Vakarė atliko Jurgos Šeduikytės dainą „Renkuosi žemę“. Tikrą siautulį scenoje sukėlusi atlikėja turėjo tikslą pakelti susirinkusiuosius nuo kėdžių, o su šia misija Manto Jankavičiaus mokinė puikiai susitvarkė.

Susitvarkė taip puikiai, kad net mokytojas negalėjo atsistebėti, kas čia įvyko. Paklausta, kur repeticijose slėpėsi „toks žvėris“, Vakarė nepasimetė: „Man tiesiog labai padėjo žmonės“.

„Labai nuostabiai atrodai. Esi visu šimtu procentų verta šio finalo. Nereikia žodžių lavinos, užtenka tik pasakyti, kad esi nuostabi. Man patinka tavo energija“, – teigė Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vakarė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vakarė

Trečiasis numeris – tikrą bombą kartu su mokytoju Donatu Montvydu parengęs Kristupas. Atlikę „sumiksuotą“ Donny Montell hito „Norim dar“ versiją, jiedu sulaukė gausybės ovacijų. Vis dėlto komisija buvo negailestinga – Kristupas pasirodė šimtą kartų geriau už hito atlikėją.

„Donatai, šį pasirodymą ištraukė tavo kelnės, o Kristupas viską paėmė drąsa ir dideliu talentu. Donatas prieš tave nublanko“, – rėžė M.Jankavičius.

„Donatai, kodėl pasirinkai savo dainą duoti šiam vaikui, nes jis ją atliko šimtą kartų geriau. Būdamas 13-os metų jis jau yra šimtą kartų didesnė žvaigždė už tave“, – pridūrė Monika Marija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristupas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristupas

Scenoje jau puikiai pažįstama jaunoji atlikėja Sofija atliko sudėtingą dainą, kuri pavergė komisijos narius. Monika Marija neslėpė, kad Sofijos pasirodymas buvo neapsakomai stiprus, prie komplimentų prisidėjo ir D.Montvydas.

„Nors tuo metu, kai dainavai, buvau užkulisiuose, aš žiūrėjau tave per ekraną ir žavėjausi. Buvo labai gražu, tu atrodei kaip princesė. Ir nepaisant to, kad vaizdas buvo nuostabus, tu taip pat puikiai skambėjai“, – gyrė D.Montvydas.

„Negaliu sakyti, kad aš prie to esu bent kiek prisidėjęs. Tai tik tavo talentas ir tavo balsas, kuris vertas visų šių klyksmų“, – mokinę gyrę M.Jankavičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sofija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sofija

Penktuoju numeriu į sceną lipusi Milėja turėjo vienintelį norą – kad jos šeima ją didžiuotųsi. Ir jai tai puikiai pavyko – kartu su mokytoja Monika Marija atlikusi kūrinį „Viskas tavo rankose“, ji sulaukė gausybės ovacijų.

„Užgriebei už gerklės, nes turi labai gerą Dievo dovaną. Ir nors čia projektas vaikams, negaliu nepripažinti, kad tu dainuoji fantastiškame lygmenyje“, – gyrė M.Jankavičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Milėja
Luko Balandžio / 15min nuotr./Milėja

Paskutinė prisistatė Donato Montvydo auklėtinė – jauniausia projekto dalyvė Nikolė. Kaip ir visuomet, talentinga jaunoji scenos žvaigždė pavergė visų širdis.

Anot atlikėjo Donato Montvydo, labiausiai žavi mokinės noras tobulėti, stengtis, o jos akyse ir pasirodymo metu spindėjo noras nugalėti.

Po pirmojo etapo šešių projekto finalininkų laukia dar šeši pasirodymai, po kurių paaiškės, kam atiteks pagrindinis apdovanojimas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nikolė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nikolė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius