Didžiausia diskoteka Baltijos šalyse: sostinės arenoje susitiko disko muzikos legendos

Šeštadienio vakarą sostinės „Siemens“ arena tapo didžiausia diskoteka Baltijos šalyse. Vienoje scenoje susitiko disko žvaigždė Sabrina, kultinė grupė Ottawan ir devyniasdešimtųjų popmuzikos karaliai Snap! ir Dr. Alban.
Atlikėja Sabrina
Atlikėja Sabrina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmą kartą sostinės arenoje net keturios aštuoniasdešimtųjų ir devyniasdešimtųjų legendos vienoje scenoje surengė išskirtinį koncertą.

Koncetrų organizatorius „80‘s 90‘s Legends Europe“ šį kartą drebino Lietuvos sostinę su griausminga diskoteka-koncertu.

Organizatorių teigimu, prireikė daugiau nei metų derybų suvienyti net keturias nuostabias 80-tojo ir 90-tojo dešimtmečių grupes į vieną koncertą.

Prireiktų begalinės knygos, aprašyti šių atlikėjų laimėjimus šlovingoje sceninėje karjeroje, o jų koncertai ir toliau renka sausakimšas arenas ir stadionus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atlikėja Sabrina
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atlikėja Sabrina

Sabrina Salerno yra tikrasis atlikėjos vardas. Atlikėja, gimusi 1968 metais kovo 15-tą dieną, jau po 18 metų tapo 9-ojo dešimtmečio laikų popdisko muzikos sekso simboliu. Sabrina yra ne tik iš Italijos kilusi dainininkė, kuri pati rašo dainas, bet ir prodiuserė, aktorė, laidų vedėja.

Tačiau pagrindinės sėkmės ji sulaukė būdama scenoje. Per savo 30-ties metų sceninę karjerą ji sugebėjo parduoti daugiau nei 20 milijonų įrašų visame pasaulyje. Net 10 jos kūrinių tapo tarptautiniais hitais bei pasiekė populiarumo viršūnę. Pagrindinis Sabrinos kūrinys, kuris yra tapatinamas su šia atlikėja – tai 1987-taisiais išleista daina pavadinimu „Boys boys boys (Summertime life)“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ottawan
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ottawan

Ottawan – tai muzikinis duetas, kuris devintojo dešimtmečio pradžioje sukūrė pasaulį sudrebinusius hitus „D.I.S.C.O.“ ir „Hands Up (Give Me Your Heart)“. „Hands Up, baby, Hands Up....“ – tik išgirdus šiuos žodžius norisi pasinerti į devintojo dešimtmečio vakarėlius. Būtent ši daina puikiai reprezentuoja „Ottawan“ grupės veidą ir stilių.

Žymiausias pasaulio daktaras – 10-ojo dešimtmečio popmuzikos karalius Dr.Alban, kurio tikrasis vardas Albanas Nwapa, studijavo odontologiją ir jau turėjo tapti daktaru, kai atsitiktinai įrašė dainą pavadinimu „It‘s my life“. Ši daina žaibišku greičiu išpopuliarėjo ir pasklido per visą pasaulį. Nutraukęs odontologo karjerą, Švedijoje, Stokholme įsikūręs muzikantas bei įrašų prodiuseris išgarsėjo savo „eurodance“/„hip-hop reggae“ stiliumi, puikiai pritaikytu šokių aikštelėms. Dr.Alban yra pardavęs daugiau nei 11 milijonų savo albumų ir singlų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ottawan
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ottawan

„Rhythym is a dancer, It´s a soul´s companion, You can feel it everywhere...“ – ši daina privertė tūkstančius koncerto žiūrovų pakelti rankas į viršų ir šokti su 10-ojo dešimtmečio popkaraliais „Snap!“ didžiausioje diskotekoje Baltijos šalyse. Ši Vokietijos grupė vienas iš sėkmingiausių Europos šokių muzikos projektų driokstelėjo energija pulsuojančiais hitais: „Marry Had a Little Boy“, „Do You See the Light“ ir jau minėtu – „Power Rhythm is Dancer“. Apie šį hitą užtenka pasakyti tai, kad jis karaliavo 23 pasaulio šalių topų viršūnėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius