-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias už sukčiavimą teisiamo Tado Lukoševičiaus kreditorius Giedrius Ambrazevičius netiki nė vienu jo žodžiu

Sukčiavimu ir turto iššvaistymu kaltinamas buvęs vaikinų grupės N.E.O. Narys Tadas Lukoševičius teigia nieko neapgaudinėjęs, su banku, kuris suteikė iki šiol negrąžinamą 850 tūkst. litų būsto paskolą, problemų neturintis, su dideles pinigų sumas jam paskolinusiais žmonėmis, jei tik bus leista ramiai dirbti, atsiskaitysiąs. Tačiau didžiausias jo kreditorius, paskolinęs 100 tūkst. litų, Giedrius Ambrazevičius netiki nė vienu jo žodžiu ir tikina, kad T.Lukoševičius visus ir toliau apgaudinėja.
Teismo dalyviai
Giedrius Ambrazevičius (k.) ir Tadas Lukoševičius (d.) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

26 m. vaikinas kaltinamas pasisavinęs ir iššvaistęs apie 220 tūkst. litų (antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų, tačiau ne visi nukentėjusieji kreipėsi į teismą).

Žmonės.lt primena, kad kone milijoną litų kainavusį prabangų Tado butą Vilniuje už susikaupusias milžiniškas skolas perėmė balandį perėmė būsto paskolą suteikęs bankas DNB. Viešoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad vaikinas turi išsikraustyti iki balandžio 24 d., tačiau buvęs dainininkas sako, kad tai – netiesa. Esą jis turi išsikraustyti birželį. Vaikinas sako gyvensiąs nuomojamame bute.

Tadas Lukoševičius teisme
Tadas Lukoševičius teisme

– Bankas perėmė jūsų už paskolą pirktą butą. Kur dabar gyvenate?, – po ketvirtadienį vykusio teismo posėdžio, kuriame sakytos baigiamosios kalbos, Žmonės.lt paklausė T.Lukoševičiaus.

– Tame bute aš vis dar gyvenu. Giedrius Ambrazevičius redakcijoms buvo išsiuntęs turbūt laišką, kad aš turiu būti iškraustomas balandžio 24 d. – tai yra visiškas melas. Nes su banku esame sutarę dėl išsikraustymo, o ne dėl iškraustymo, birželio mėnesį. Dar su banku bus kalbėta. Šiandien, mano manymu, turėjo būti pakeista mano kardomoji priemonė, tačiau nebuvo, nes teismas baigė savo laiką.

– Kur gyvensite išsikraustęs iš buto?

– Jau esu susiradęs kelis butų nuomos Vilniuje, nes mano verslas ir darbai yra Vilniuje, variantus, į kuriuos galvoju įsikelti birželio mėnesį, iki nuosprendžio paskelbimo.

– Nedarysite sunkumų bankui pardavinėti butą?

– Tikrai ne. Su banku apskritai nėra jokių problemų. Gal dėl to bankas ir nieko nekomentavo, kai žurnalistai skambindavo. Taip pat bankui skambinta ne kartą Giedriaus Ambrazevičiaus advokato, kas yra nepriimtina. Bankas nieko nekomentuoja, todėl nežinau, iš kur yra paimtos tos žinios. Jokių išsikraustymo problemų nėra, aš gyvenu savo bute, iš kurio išsikraustysiu birželį. Nes toks yra susitarimas su banku.

– Koks susitarimas su banku yra dėl paskolos mokėjimo?

– Jokio mokėjimo dabar nėra. Jis prasidės, kai bus didesnės pajamos. Bankas eina į derybas. Jokių kalbų apie baudžiamąją bylą man nėra, nes bankas priekaištų man neturi, nes tiesiog taip įvyko, susiklostė tokia situacija gyvenime.

T.Lukoševičiaus kalbas vadina melu

Giedrius Ambrazevičius
Giedrius Ambrazevičius

Nė vienu T.Lukoševičiaus žodžiu netiki didžiausią žalą patyręs Giedrius Ambrazevičius. Nei kad bankas neturi jokių priekaištų savo nemokiam klientui, nei kad T.Lukoševičius staiga pasikeis ir pradės sąžiningai dirbti ir atidavinėti skolas.

Verslininką labiausiai piktina ankstesniame teismo posėdyje T.Lukoševičiaus išsakytos mintys, kad vienas iš jo kreditorių, Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ bendraturtis Giedrius Ambrazevičius buvo įkūręs socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „Tadas Lukoševičius vagis“ ir jį „spaudė“ pasirašyti sutartis didesnėms sumoms nei buvo paskolinęs. „Sakydavo: „Jei pasirašysi, panaikinsiu „Facebook“ puslapį“, – spaudimą patyręs teismą tikino dainininko Obuolio sūnus.

G.Ambrazevičius 15min.lt atsiųstame laiške teigė: „Facebook anketa „Tadas Vagis“ buvo įkurta 2010 metų kovo 1 dieną. su tikslu informuoti žmones apie Tado Lukoševičiaus veiklos modelį, kurį taikydamas jis apgaudinėdavo žmones. Antstolių duomenų bazė kas mėnesį pasipildydavo naujais T.L. apgautų žmonių vardais. Jis slapstydavosi nuo savo kreditorių, neatsiliepdavo į telefono skambučius, nuolat keisdavo telefono numerius.

Vekselius T.Lukoševičius pasirašė 2009 m. vasario 19 d. su terminu iki 2009 m. gegužės 19 d. grąžinti pinigus. Pinigai iki šios dienos negrąžinti“.

Pasakojo neįtikėtinas istorijas

Kauno verslininkas taip pat pateikė savo teismui duotus parodymus, kuriuose aiškino: „2010 m. kovo 1 d. socialiniame portale „Facebook“ patalpinau informaciją apie Tado vykdomą veiklą, su tikslu informuoti ir apsaugoti kitus žmones. 2010 m. kovo 18 d. gavau Tado prašymą išimti paminėtą  informaciją, žadant dalį pinigų gražinti iki 2010 m. balandžio 10 d., o likusius – iki 2010 m. birželio 1 d. Pokalbio metu minėjo, kad pinigai netrukus bus gauti iš kažkokio užsienio banko.

2010 m. birželio 1 d. dar kartą Tadas papasakojo apie keblumus ir apie tai, kaip rimtai jis dirba ir, kad tikrai gražins pinigus, parašė dar vieną raštą, kuriame įsipareigojo atsiskaityti iki 2010 m. balandžio 15 d. 40 tūkst. litų, o iki 2010 m. liepos 1 d. – likusius.

Paskutinė jo versija, jog šiuo metu dirba nekilnojamo turto bendrovėje ir Dubajuje pardavinėja butus.

Praėjus ir šiems terminams, vėl pasakojo istorijas apie sėkmingus jo verslus ir 2010 m. liepos 2 d. vėl parašė raštą, kuriame eilinį kartą įsipareigojo 6 tūkst. litų grąžinti iki 2010 m. liepos 10 d., o iki liepos 31 d. – dar 40 tūkst. litų.
Praėjus ir šiems terminams, pakeldavo telefono ragelį ir sakydavo, kad pinigai bus rytoj. Taip kartojosi nuolat su papildomomis istorijom, kartais netgi juokingomis, pavyzdžiui: "...laikau rankoj, bet randuosi Klaipėdoj“, „negaliu padaryti bankinio pavedimo, nes neturiu paso...“, „...kad su jo pinigais kišenėje jo draugai verslininkai išskrido į Milaną...“.

Dar vėliau, Tadas telefonu pasakė, jog šiuo metu dirba Klaipėdoje, darbų vadovų, didelėje tiltų statybos bendrovėje. O paskutinė jo versija, jog šiuo metu dirba nekilnojamo turto bendrovėje ir Dubajuje pardavinėja butus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius