Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diena Londone: Z.Palentos pamiltos „LGBTQ+ friendly“ vietos Londone

Sveikos, YPATINGOS. Nors šiuo laikotarpiu keliauti ir labai sudėtinga, nusprendžiau su jumis pasidalinti savo pamiltomis vietomis Londone. Galbūt šias rekomendacijas nuspręsi užsirašyti į savo svajonių-planų užrašinę su mintimi kada nors jas aplankyti ir pažinti Londoną per mano akis. O galbūt bent mintimis pakeliausime kartu po Londono gatves, kurios rudens metu atrodo tokios užburiančios.
Zofija Palenta
Zofija Palenta / Asmeninio archyvo nuotr.

Į Londoną gyvenimo vėjai mane atpūtė prieš dvejus metus ir keletą mėnesių, nors ne paslaptis, jog čia lankydavausi dar prieš atsikraustant. Taip! Toks jau tas Londonas... Iškilmingas, nieko per daug nesakantis, bet duodantis tau absoliučią laisvę daryti ką ir kaip nori. Gal todėl į jį atvykus nesinori išvykti. Čia daugelis atranda savo laisvę, galimybę pasireikšti visomis savo spalvomis.

Galbūt pats laikas pradėti mūsų pasivaikščiojimą Londone?

Rytas. Išeiname iš požeminių traukinių stoties Banko kvartale, kuris darbo dienomis pasižymi nuolat skubančiais verslininkais, dėvinčiais kostiumus, elegantiškomis bankininkėmis, tačiau savaitgaliais ši vieta kaip mat nutyla ir atsiveria jos tikrasis grožis, apipintas gigantiška, renesansu kvepiančia architektūra, kur akys pasiklysta tarp siaurų gatvelių ir į dangų besistiebiančių dangoraižių. Čiupkime karštą puodelį imbierų duonos skonio latės ir pradėkime savo pasivaikščiojimą palei Temzę – upę, kuri skiria Londoną į dvi dalis.

Keliaudamos Embankmento tiltu sekundėlei sustokime ir apsižvalgykime: čia nuostabu stovėti ir klausytis gatvės muzikantų, nes iš būtent šios vietos atsiveria visas Londono grožis, žymiausi architektūros objektai, jo begalybė, o ypač – vakare, kada supranti, jog šis miestas niekada nemiega; eismas niekada nestoja ir ritmingai juda sava vaga.

Keliaudamos nuo Embankmento kvartalo visai netrukus pamatysime Trafalgaro aikštę. Tai yra žinomiausia aikštė Londone, kurioje sutiksime įvairiausių tautų turistus. Šios aikštės simbolis – admirolo Nelsono atminimui pastatyta 52 metrų aukščio kolona, nors asmeniškai mane labiau žavi to mėlynojo vandens fontanai.

Šiek tiek paėjėjus pasieksime ir kinų kvartalą, kuriame gausu rytietiško maisto restoranų ir kavinukių, tad mums belieka tik pasirinkti, kuriame iš jų pasimėgausime savo egzotišku pietų meniu. Už tam tikrą kainą galime pasirinkti ir jau suplanuotą meniu, tuomet galėsime išbandyti net penkis skirtingus patiekalus ir užkandžius, pažindamos Londono kinų kultūrą ir unikalius skonius.

Papietavę keliaukime toliau ir čia pat, už kelių gatvelių, atsirasime Soho kvartale, kuris pripažintas kaip LGBTQ+ draugiškiausia vieta Londone, tad nenustebkime pamačiusios mus pralenkiančią susikabinusią vaikinų arba merginų porelę. Soho kvartalas buvo mano pirmoji lankyta vieta Londone ir supratau, kodėl šis kvartalas turi tokią stiprią žmonių trauką. Mat čia kiekvienas gali jaustis ir būti savimi, tad čia pat pasileiskime plaukus ir prisėdusios artimiausioje kavinukėje užsižiūrėkime į čia besilankančius žmones, narstančius po restoranėlius, vintažinių rūbų krautuvėles ar sekso prekių parduotuves. Čia – ne vieta siauro požiūrio žmonėms, tad nebijokime būti užkalbintos nepažįstamojo ir susipažinti su ypatingomis praeivių istorijomis.

Kulniuodamos šiaurinio Londono link ir pralenkus Soho sodą, kur šiame kvartale žmonės valgo savo pietus arba susirenka piknikams, už kampo atrasime ir garsiąją Oksfordo gatvę, kuri pasižymi nesibaigiančiomis žinomiausių mados ženklų parduotuvėmis, tad nesigėdydamos pasimatuokime naujų tendencijų aukštakulnius, ryškesnį lūpdažį ar pasidovanokime naują rankinę, į kurią įsidėsime prisiminimus iš šiandien lankyto Londono. Ši gatvė pasižymi turistų ir shopaholikių kiekiu, tad savaitgaliais norint įeiti į parduotuvę tenka laukti eilėje!

Gal jau pats laikas atsipalaiduoti ir pabėgti nuo nesibaigiančios turistų minios..? Sprukime Žaliojo parko link. Parko, kuris man visada primena Niujorką savo tyla ir ramybe, nors aplinkui ir gausu gigantiškų pastatų ir parduotuvių. Čia vasaros metu vis būriuojasi draugužių grupės, įsikurdamos ant pledų su vyno buteliu ir pica. Tad ir mes pasidarykime pikniką – atsignybkime kamambero sūrio ir pasijuskime it Paryžiuje. Tiesa, būtent šiame parke man pasipiršo!

Užbaigti dieną taip paprastai Londone būtų gėdinga! Tad šokime į savo naujus aukštakulnius ir sugrįžkime prie Embankmento traukinių stoties, pralenkdamos Pikadilio aikštę, kuri yra kaip transporto centras Londone. Čia pat pasirodo Lesterio skveras, o jame – didžiausi Londono naktiniai klubai kaip kad „Cafe de Paris“, bet jei norisi kažko nematyto ir nepatirto – užeikime į „Heaven“ (liet. rojus) klubą. Tai žinomiausias ir didžiausias gėjų klubas visame Londone. Taigi, atsipūskime! Čia galime atsipalaiduoti, išsišokti ir pasimėgauti draugiška LGBTQ+ bendruomene bei nepabijoti susipažinti su įvairiausiomis personomis.

Tik vėliau, užvėrus klubo duris, išeikime paskutiniam, lėtam ir kupinam pokalbių pasivaikščiojimui po naktinį Londoną. Giliai įkvėpkime tą laisvę ir trapią nepriklausomybę, tvyrančią ore. Miesto, kuris niekada nemiega ir priima į save kiekvieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius