-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė Julija Janus pristatė savo kūrybą Helsinkyje

Ką tik savo madingoje parduotuvėje Vilniaus senamiestyje pristačiusi išskirtinį leidinį „Mada ir maistas“, dizainerė Julija Janus jau spėjo tuo pačiu tikslu apsilankyti ir Helsinkyje.
Julija Janulaitytė (kairėje)
Apsilankymo Helsinkio dizaino savaitėje akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

Šįryt iš Suomijos sostinės grįžusi J. Janus šypsodamasi teigia, kad dar turi susigulėti įspūdžiai. Po kelių dienų, praleistų Helsinkio dizaino savaitėje, jų išties nestinga.

11-ą kartą vykstanti Helsinkio dizaino savaitė šiemet sujungė net 200 įvairių renginių ir 40 didžiųjų  mados vardų. Madingas miesto festivalis šiemet pagrindine tema pasirinko Laiko mašiną. Į programą įsitraukė nacionalinis Suomijos muziejus, pasiūlęs langą į praeitį, dabartį ir ateitį. Savo ruožtu įvairių šalių dizaineriai bandė įžvelgti tendencijas, kaip pats Helsinkis atrodys 2050 metais.

Asmeninio albumo nuotr./Apsilankymo Helsinkio dizaino savaitėje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Apsilankymo Helsinkio dizaino savaitėje akimirka

„UNESCO pripažino Helsinkį dizaino miestu. Tai tik sustiprins dizainerių vaidmenį jame. Dėl to šio festivalio metu ypač norėjome pamatyti save ateities mieste“, – kalbėjo programos direktorė Hanna Harris.

Helsinkio dizaino savaitės dalimi tapusiai lietuvei J. Janus vienas pagrindinių įvykių buvo savosios knygos „Mada ir maistas“ pristatymas rinktinei Suomijos publikai. Renginiui specialių efektų suteikė suomių restorano „Juuri“ šefas Jukka Nykanenas, sukūręs patiekalą, darniai suskambėjusį su J. Janus kolekcijos „Atspindžiai“ modeliu.
 
Tokia gastronominė atrakcija, lietuviškas mados ir maisto dialogų leidinys, vietoje vadintas tiesiog „look-cook-book“, ir dizainerės J. Janus sukurti baltų charakterio drabužiai sudomino vieną svarbiausių stilisčių Helsinkyje Anną Komonen, žurnalų moterims lyderiaujančią žurnalistę Maritą Kouhiją, aibę mados tinklaraštininkų ir stilingų pramogų pasaulio atstovų. Renginyje taip pat apsilankė Helsinkio dizaino akademijos dėstytojai ir studentai. J. Janus labai palaikė Suomijos lietuvių bendruomenė, tarp jų – stilistė Jurga Kekkonen.  

Asmeninio albumo nuotr./Apsilankymo Helsinkio dizaino savaitėje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Apsilankymo Helsinkio dizaino savaitėje akimirka

„Viskas buvo puiku. Nepaisant to, kad dvi naktis miegojau po tris valandas, labai džiaugiuosi mūsų pasirodymu Helsinkyje. Manau, kad viskas praėjo labai sėkmingai. Sunku ir suvokti, kaip visiškai nežinomam „brendui“ per pusę metų pavyko pradėti bendradarbiavimą su vienu geidžiamiausių Suomijos šefų J.Nykanenu ir vienu žinomiausių butikų pačiame Helsinkio centre „Asuna“, kuriame ir vyko mūsų leidinio pristatymas. Į jį susirinko virš 80 žmonių, nepaisant to, kad Helsinkio dizaino savaitės metu mieste vyksta labai daug renginių, parodų, vakarėlių ir visi – skirtingose vietose“, – kalbėjo J. Janus.

Kitą savaitę dizainerė išskrenda į Paryžiaus audinių parodą. „Julia Janus“ komanda jau laukiama ir Niujorko tarptautinėje mados parodoje „Tranoi“, į kurią ypatingai sunku patekti. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizainerė Julija Janus pakvietė į mados ir maisto žaidimams skirtą vakarą

Žurnalo „Mada ir maistas“ pristatyme apsilankiusi Monika Dirsytė: „Moteris pirmiausia turi būti įdomi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius