Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dizainerio Giedriaus Paulausko džinsų receptas

Ar kada nors pagalvojote apie tai, kaip buvo sukurtas ir pasiūtas drabužis, kurį šiandien vilkite? Gruodžio 18 dieną uniformą šiuolaikiniam miesto „kariui“ pristatysiantis dizaineris Giedrius Paulauskas pasakoja apie vieną iš šios uniformos sudedamųjų dalių – džinsus ir jų ilgą kelią iki savininko.
Giedrius Paulauskas
Giedrius Paulauskas / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

„Mano kūrybos gerbėjai pastaruoju metu jau matė dvi, galbūt, kaip jie man sakė, šiek tiek mistiškas, paslaptingas užuominas apie tai, ką pristatysiu jau kitą savaitę, gruodžio 18 dieną. Vaizdo siužete, kurį jums rodau šiandien, tos dvi pirmosios užuominos galutinai išrišamos: pažiūrėję vaizdo klipą pamatysime visą mano naujųjų džinsų gamybos procesą, sužinosite, kokį ilgą kelią nukeliauja, kokias transformacijas patiria iš Italijos į Lietuvą vežamas baltas audinys, kol tampa juodais džinsais su GP ženkliuku, suprasite, kodėl šie džinsai tokie unikalūs“, – sako dizaineris Giedrius Paulauskas.

Dizainerio Giedriaus Paulausko džinsų gamybos receptą žiūrėkite čia:

„Į šias dvi minutes džinsų kūrimo iš tiesų sutalpinta daugybė prie jų praleistų valandų. Mano kuriamų džinsų gamybos procesas yra ilgas ir kruopštus: pradedant idėja – klasikinio kirpimo konstrukcija ir galifė siluetu, audinio ir visų kitų reikalingų detalių užsakymu, baigiant siuvimu ir siuvinėjimu, vienetiniu dažymu, kniedžių ir sagų įmušimu, rankomis spaudžiamų etikečių įsiuvimu ir atidžiu absoliučiai visų džinsuose esančių siūlių apžiūrėjimu“, – pasakoja Giedrius Paulauskas.

Dizaineriui labai svarbu kokybė, net mažiausių detalių, todėl jis joms skiria tiek daug dėmesio. Jis pats į kiekvienus džinsus įmuša varines, pagal specialų užsakymą pagamintas kniedes ir sagas, o vėliau atidžiai apžiūri kiekvieną siūlę. Giedrius Paulauskas specialiu antspaudu ant medvilninių juostelių pats sužymi ir džinsų dydžius bei ūgius. Beje, pastarieji žymimi ne įprastu ūgio matu, o skaičiais – taip, kaip tai būdavo daroma ant kareivių uniformų (1 ūgis, 2-as, 3-ias). Į šiuolaikinio miesto „kario“ uniformą įeinantys dizainerio džinsai unikalūs ir tuo, kad kiekvienas jų turi savo porą – tarsi brolį dvynį. Taip yra dėl to, kad visi dizainerio džinsai yra dažomi poromis – po du.

Naujausių GP džinsų gamybos „receptą“ galima pritaikyti ir visiems kitiems dizainerio džinsams: galbūt jie buvo kitaip dažomi ar yra kitokios konstrukcijos, tačiau dėmesys detalėms visuomet išlieka toks pat didelis. „Kasdien dėvimas drabužis yra tarsi mūsų antra oda. Todėl jis privalo būti išbaigtas ir kokybiškas tiek išorėje, tiek viduje. Todėl net išvertę mūsų džinsus galėsite nesigėdydami juos visiems rodyti“, – sako Giedrius Paulauskas.

Drabužis yra tarsi mūsų antra oda. Todėl jis privalo būti išbaigtas tiek išorėje, tiek viduje. Todėl net išvertę mūsų džinsus galėsite nesigėdydami juos rodyti visiems.

Didžioji dizainerio kūrybos dalis susijusi su militarizmu, tad ir naujausiuose jo džinsuose yra detalių iš šios srities. Tai ir paversto trikampio formos užpakalinė kišenė – visai kaip būrio vėliavėlė, ir siuvinėta žvaigždė. Vieną seniausių žmonijos simbolių – žvaigždę – ant savo džinsų Giedrius Paulauskas perkėlė kaip apsaugos, saugumo simbolį. Prie kiekvienų džinsų, ties keliu, prisiūtas ir skrituliuko formos GP logotipas. Jis žymi sąnarį ir kartu apsaugo kelį, kai klaupiesi. Panašią apsaugą galima matyti ant motociklininkų aprangos.

Prie kiekvienų naujųjų džinsų jų savininkui Giedrius Paulauskas pridės detalią instrukciją, kaip juos prižiūrėti, skalbti ir valyti, kad jie kuo ilgiau tarnautų.

Visą šiuolaikiniam miesto „kariui“ skirtą uniformą dizaineris Giedrius Paulauskas pristatys ateinantį trečiadienį, gruodžio 18 dieną. Ji bus skirta tiems, kam artimas tikras vyriškas pasaulis su griežtais principais ir savomis tradicijos – visiems šiuolaikiniams miesto „kariams“.

Uniformos idėja buvo gryninama, tikrinama ir tobulinama daugiau kaip dvejus metus. Tai bus naujo ciklo, atskleidžiančio, kaip G. Paulauskas supranta madą, jos filosofiją, kokį mato šiuolaikinį vyrą ir kas yra tikrieji vyriškumo atributai, pradžia.

Laukite tęsinio!

Daugiau informacijos apie dizainerį Giedrių Paulauską ir jo kūrybą – facebook.com/giedriuspaulauskasfashion

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius