Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris Egidijus Sidaras pristatė 15 tūkstančių litų įvertintą plačiausią Lietuvoje suknelę

Trečiadienį mados namai „Cantas“ pakvietė svečius į uždarus priešpiečius su šampanu viešbučio „Stikliai“ konferencijų salėje. Drabužių kūrėjai pristatė Lietuvos rekordą pasiekusią plačiausią šalies suknelę.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Vakarinė suknelė pirmą kartą viešai buvo parodyta mados namų „Cantas“ sukurtų drabužių demonstravime Tbilisyje praėjusių metų gegužės mėnesį, tačiau tik dabar ji buvo pristatyta Lietuvos mados mylėtojams, o rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ atstovai patvirtino pasiektą rekordą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

Vakarinė suknelė – 98,15 m apačios pločio – sukurta iš viskozinio-acetatinio audinio, susiuvus apatinę jos dalį iš 8 vienodo pločio juostų nuo liemens klostėmis platėjanti žemyn, pagrindui panaudoti 62 metaliniai korseto įtvarai. Rūbui sukurti buvo panaudota net 20 m audinio. Beje, juosvos spalvos suknelė yra dvipusė, tad persirengus, nesunkiai galima apdarą pakeisti į šviesiais nėriniais puoštą drabužį.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

„Suknelė nebuvo kuriama rekordui, tai yra vienetinis daiktas. Ji tikrai plati, tačiau ji buvo kuriama dėvėjimui, tad ji yra patogi. Deja, mes jos nepardavinėsime, o ją saugosime, nes ji yra neįkainuojama. Tačiau iki tos vertės suvokimo mes manėme, kad ją galima parduoti už 15 tūkstančių litų“, – kalbėjo mados namų „Cantas“ vadovė Jolanta Mikalajūnienė.

Suknelę demonstravo manekenė Ieva Patapavičiūtė, kuri su plačiausia suknele Lietuvoje atrodė ir Pelenė. Mados namų kūrinio apžiūrėti atėjo režisierius Vytenis Pauliukaitis, modelis Renata Mikailionytė, fotografas Gediminas Žilinskas ir kiti garsūs žmonės.

„Šią suknelę pasiūti užtruko apie dvi savaites, nes dirbo ir siuvėjos, ir konstruktorės“, – Žmonės.lt pasakojo dizaineris Egidijus Sidaras. Vyras tikino, jog drąsiai pasius dar keletą ne tokių pačių, bet panašių suknelių, jeigu Lietuvoje atsiras drąsių moterų, kurios ryšis pademonstruoti šį neįprastą rūbą. Tiesa, kainos Egidijus atskleisti nedrįso. „Šita suknelė nėra paprasta kokteilių vakarėlių suknelė, ji skirta kur kas išskirtinesnei progai“, – tikino dizaineris.

Tiesa, dizaineriui Egidijui Sidarui jo kurtos suknelės pristatymas buvo tik dalis dienos džiaugsmo. Besigrožint rekordiniu apdaru, vyriškis vis dirsčiojo į mobilųjį telefoną, mat bet kuriuo metu dizaineris dar kartą turėtų tapti dėde. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius